tisdag 23 mars 2010

Prov


Igår började de nationella proven. Jag har ju både åk 3 och åk5 i svenska vilket betyder mycket att förebereda. Proven till åk 5 används i två år så man måste spara alla papper för att kunna kopiera och dela ut. Igår fixade jag det sista och inser att läshäftena fattades. Var i hela friden lade jag dem för ETT ÅR sedan? Det gällde att rannsaka hjärnan lite, öppna lådor där inne som inte använts på ett tag. Jag kollade pärmar i lärarrummet. Jag kollade i min bokhylla. I mina lådor. Och då av en slump, när jag precis gett upp och tänkte ringa lite samtal för att beställa mer (var sjutton det skulle vara nånstans liksom!), ser jag en hög under en massa andra högar i bokhyllan. Tack och lov var det faktiskt läshäftena.
Första provet för åk 3 är tal. Vid dessa tillfällen är jag glad att jag har så få barn. Man ska dela upp dem i olika grupper och samtala om olika saker och föra protokoll. Jag har tre barn. Tänk de som har uppåt 25 barn! Varje grupp tar cirka 40 minuter upp till 60 minuter. Sen är det 7 andra delprov efter det...Min plan är att bränna av så många prov som möjligt (utan att eleverna blir alldeles trötta och galna) innan påsklovet så att jag kan påbörja rättningen. Underbart. Vad skönt då att skolan tar in en massa vikarier för att ta över lektioner så att rättningen, som tar asmycket tid, blir gjord snabbt. (OBS! Den där sista meningen drömde jag visst i natt. Inte sant alltså. Den som känner en skola som gör så kan kontakta mig för att få mitt CV att skicka dit. Inga problem.)

2 kommentarer:

My sa...

haha, har en mor som är högstadielärare i både svenska och engelska och som varje år sliter sitt hår över de där nationella proven... Tack gode gud att det inte finns nationella prov i musik! ;)

Saltistjejen sa...

Oj du har bråda tider framför dig nu då. Har du förresten sett "The Wire"?? En HBO-serie som gick för en del år sedan. Jag skrev om den på bloggen för ett tag sedan. UNDERBAR FANTASTISK serie. Den är i flera säsonger och i en av dem tar de specifikt upp skolsystemet här i USA. Public schools i icke-rika områden. INTE kul. På tal om prov och att inte ha tillräckliga resurser. Om du itne sett serien skulle jag varmt rekommendera den. Jag tror du skulle gilla den skarpt. MEN man måste se ALLA säsonger i ORDNING annars förstår man inget alls, så det går inte att börja med "skolsäsongen".
Lycka till nu med proven!
Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...