söndag 25 april 2010

Money, money, money

Jag och maken har på senaste tiden överdoserat en massa program på BBC Lifestyle-kanalen. Pensionärsprogram som "Cash in the attic" och "Antiques roadshow" (typ Antikrundan, fast på engelska) har flödat i vardagrummet och vårt intresse för antikviteter har ökat markant på grund av detta. Dock har vi ju ingen egen vind att rota fram saker ur som kan vara värda hundratusentals kronor tyvärr. Men det är intressant att se andra människor bli glada över sina "fynd". Någon hade en gammal tavla som hängt över nån spiselhylla sedan han var liten. Den var värd 200 000 pund i runda slängar. Det skulle vara fint å hitta nåt sånt i källaren.
Samtidigt funderar jag och maken på hur dessa antikvitetsprogram kommer att se ut om en så där 50-100 år. Vårt samhälle blir ju mer och mer utav en slit och släng-mentalitet vilket betyder att vi köper billiga möbler som kan monteras ihop och som man lätt kan byta ut. Plasten regerar bland smycken och "juveler", vattenkannor massproduceras. Ja, ni fattar vinken. Vad kommer att visas upp på dessa program då? Vad kommer vi att minnas från 1900-talets slut?
Frågan som är på allas läppar: kommer Billy-bokhyllan att bli värd 200 000 pund i framtiden?
Möbelexperten: Men vilken raritet! En Billy-bokhylla! En sån har jag inte sett på år och dar! Fantastiskt skick dessutom! Den gjordes ju bara i 20 miljoner exemplar och av ett skitmaterial så därför finns det inte många såna i omlopp idag. Speciellt i sånt här fint skick! Vad köpte du den för? 500kronor? Billigt. Idag är en sån värd minst....ja...1000kronor.

Ni fattar ju! Vi människor flyttar runt halva jordklotet och hur ska man då samla på sig saker egentligen? Ingen orkar ju frakta saker över hela världen. Våra barn kommer inte att ha mycket att hurra för när vi dör och de rotar igenom våra ägodelar...Billy, Stavanger, Kramamig, Lövånger och Ängelholm. 
'

3 kommentarer:

elin sa...

Nej precis man vet ju aldrig när det kan vara snö igen.
Den där bokhyllan ska vi köpa till vår sons rum så han kan ha alla sina böcker ich prydnadsaker i.

Anna sa...

pratar din karl engelska? tänkte på ett tidigare inlägg som du hade skrivit :)

Emmama sa...

Jag ÄLSKAR cash in the attic, det är en av mina favvisar här i Skottland.. ;) Så jag är lite pensionär då, antar jag.. :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...