torsdag 29 april 2010

Show some love

Ni kanske har lagt märke till två nya sidor som poppat upp på min blogg (Good morning sunshine och Good morning moonshine)? Det var maken som fixade det i måndags. Själv är jag ju mer eller mindre teknikobegåvad, trots att jag i alla fall försöker.
För ganska snart fyra år sedan, när jag och maken varit ihop cirka ett halvår, fick vi ett infall och skapade "song of the week". Varje söndag är en av oss ansvarig för "song of the week", vi brukar dela mycket jämställt (varannan söndag). För enkelhetens skull. Då ska den ansvarige finna en sång åt den andre. Sången blir ett uttryck för den kärlek och de känslor man har för varandra. I början var det mer en kul grej, nåt tillfälligt, men efter snart fyra år är det mer en tradition och jag ser fram emot varje söndag då "song of the week" presenteras, oavsett om det är jag som funnit en sång eller om det är min make. Sedan är det ju också ett sätt att visa sin uppskattning för varandra även i vardagen, vilket annars lätt glöms bort.

I måndags fick jag min "song of the week", lite försenat men med en fantastisk överraskningspresentation på bloggen. På eftermiddagen när jag kom hem efter jobbet åkte jag och familjen för att storhandla. Och en rejäl storhandling blev det! Vi ställde oss i kassan med den överfulla vagnen. N satt i barndelen på vagnen och tittade och snackade. Plötsligt börjar hon sjunga. Jag visste inte riktigt vilken sång det var, men maken sa till mig - Hör du inte vilken sång? Det är ju "song of the week", Jag sjöng den för henne i morse.
Då fattar jag. Med alldeles rätt melodi sjunger N:
- Juuuu arrrr the jonlienebla (You are the only exception).
Hon sjunger högt och hon sjunger om och om igen :) Över halva affären hörs hennes "song of the week"!
Det här är en sång min make gav till mig som "song of the week" någon gång i början och som är en favorit...den är så vacker.

9 kommentarer:

Stef sa...

Ah jag älskar Cat Stevens!!!! En av mina favoriter och denna låten är såååå fin!

Sara sa...

Vilken gullig idé! Att visa uppskattning i vardagen är ju verkligen viktigt! Gulligt att dottern din framförde sången :)

Emmama sa...

ÅH vilken söt tradition! Gillar!!

my sa...

Wow! Sitter här och myser... Vilken härlig "tradition". Se till att vårda den ömt. :)

Saltistjejen sa...

ÅÅÅÅÅ vad UNDERBART!!!
hahahaa! Skrattar här åt presentationen! Såååå härligt!
KUL tradition också!
Kram!!

Trillingnöten sa...

Stef: Jag kan inte annat än hålla med! Cat Stevens är underbar och spec denna sången!

sara: Ja, det är verkligen viktigt! Och det var ju perfekt att dottern hade övat in den :)

My: Det ska i absolut! Skulle kännas konstigt att ta bort det nu. Och tänk vad häftigt om man fortsätter med detta i typ 60 år!

Saltis: Det händer så mycket skoj i ens vardag! Speciellt när man har barn, eller hur? Man vet aldrig vad som ska hända. Hehehe, presentationen ja. Måste ju fixas ibland och igår kände jag att det var dags :) När jag blir miljonär och berömd, blir det ju en uppdatering till :p

Trillingnöten sa...

Emmama: Vad bra! :)

Marianne sa...

Vad gulligt! Vilken otroligt fin grej att ge varandra en song of the week.

Ida sa...

Åh vad fint! Så mysigt tradition! Och bra!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...