torsdag 18 november 2010

Åh, vad skönt!

Idag är det fredag!!!!!! Fredag! Jag skulle dansa om jag kunde några bra moves.
Onsdagen var ju speciell med extrauppgifter att bita tag i.
Gårdagen var om än ännu lite kaotiskare (är det ens ett ord?). Jag åkte extra tidigt på morgonen för att hinna skriva klart de där papperen. Tog bilen (bände upp dörren) och körde för att tanka. In på Jet, i med bankkortet i maskinen, trycka alla val och sen låsa upp tanklocket. Där nånstans gick allt fel. För nyckeln gick inte in i tanklocket. Det var som att försöka trycka in nyckeln i en sten. Efter fem minuter gav jag upp. Det började bli pinsamt helt enkelt.
In i bilen igen och köra hem för att hitta verktyg och nåt varmt för att få upp skiten. Hammare och skruvmejsel gick inte. Jag ville ju inte banka sönder hela grejen.
Fram med tändare. Den blåstes ut innan den hann göra nytta. Då kom snillet (dvs jag) på att hälla låsolja över nyckelhålet. Sen satte jag tändaren igen och jäklar vad det brann bra! Efter en stund kunde jag till slut få upp låset och sen for jag iväg som ett jehu igen. Mer försenad än vanligt.

Den fantastiska planen att komma tidigt på morgonen gick ju i stöpet på en gång där. Trots det jobbade jag på som en tok på raster och annat under dagen och lyckades bli så gott som klar! Jag ska finslipa lite idag och titta igenom  en eller två gånger igen.
Idag firar jag givetvis att en hel helg ligger framför mig. Och igår gick jag förbi en nyöppnad delikatessaffär i stan. Kanske skulle införskaffa lite helgmys? För det är jag värd!
God fredag gott folk! Njut av livet!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å HÄRLIGT!!!
Själv ska jag lägga mig nu med en begynnande huvudvärk. Jag hoppas sova bort den till imorgon.
KRAM och ha en riktigt härlig fredag och helg! Klart du ska köpa ngt gott också på väg hem! :-)

Anna sa...

Go´ fredag önskar jag dig också!
Kram

Stef sa...

Haha herregud kvinna! Tända fyr på tanklocket! Undrar om någon såg dig och undrade vad i sjutton du försökte göra!

Kramar

Tord sa...

Jag ryser!
Ryser vid tanken på vad som kunde ha hänt.

Förklaring:
Bensin brinner som bäst vid -13 grader och är lättast att tända då. Mao är det kallt så brinner det bättre. Dessutom så luktar det väldigt lite bensin när det är kallt.
Bensinångor är tyngre än luft och då näsan är placerad högre än fötterna så är det en ytterligare faktor som spelar in.
Hoppas verkligen att du inte stod vid tankstället när du tog fram din tändare och hoppas att det blåste lite för annars så hade du verkligen tur. Vid kall väderlek och vindstilla så kan det förekomma att bensinångmoln finns vid och på stationen. Inte bara du utan hela skiten riskerar att flyga till väders.
Dessutom så händer det att om inte tanklocket sitter 100 tätt så kan det läcka ut ångor från tanken. Tom tank = farlig (mycke ångor då) Full tank = minimal fara (vad det gäller ångor).

Så snälla du - nästa gång det händer, gör så här:
Kör en bit från stationen.
Tag din tändare och värm nyckeln, stoppa nyckeln i låset sedan. Du kan med fördel sätta dig i bilen medan du värmer nyckeln och sedan rusa ut o stoppa den i låset. Räkna med att du behöver upprepa det här ett antal gånger innan det lyckas.
Sedan är det en bra ide att köpa en liten sprayburk med islossningsolja att ha på sig och med sig. Antar att du har en handväska att ha den i, så du har den med dig jämt. Att som många gör - ha den i bilen är ingen bra ide - vilket man annars märker den dagen man inte får upp låsen till dörren.
Ha D Gött!

Malin sa...

Ha en trevlig helg

Anneli sa...

Du kan lära dig lite härliga dance moves på min blogg just idag :D

Ha en riktigt skön fredag!
Kram!

Anna sa...

Skönt! Imorrn ska jag julpynta :)

Trillingnöten sa...

Saltis; Hoppas det blev en god fredag i alla fall!!

Anna: Tack!!

Stef: Man måste ju leva lite också :p

Tord: Tack för dina fina tips! Jag kanske överdrev en smula med elden...erm...

Malin: Tackar!!

Anneli: Det måste jag kolla på! Tack!

Anna! Åh! Jag vill också!! Lycka till :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...