lördag 20 november 2010

Polis, polis, potatisgris

Jag tog körkort 2004, efter att jag tröttnat på att dalta runt med körlektioner och övningskörning hit och dit etc. Jag bestämde mig för att nu jäklar! Och så gjorde jag allt på två månader för att bli av med det. I alla fall. Två veckor efter att jag fått mitt körkort blev jag stannad av polisen och fick blåsa i en sån där mackapär för att se om jag var nykter. Polisen var lite morsk och läxade upp mig och en passagerare för att hon inte hade bälte (vi hade pappas bil och just då var den ganska ostädad så hon hittade inte bältesanordningen. Hon höll på med detta när vi blev stoppade). Till sist släppte han oss med en varning.
Efter den gången med polisen har allt varit lugnt. Tills i år. TVÅ gånger i år har jag blivit stoppad för att blåsa i rutinkoll. TVÅ gånger på inte ens ett år faktiskt. Jag tror polisen har satt in extra styrkor!

Det lustiga egentligen är den respekt jag och många har för polisen. Så fort man ser skymten av en polisbil eller en polisman eller både och, blir i alla fall jag lite hispig. Hjärtat klappar lite fortare och jag börjar kolla att allt är i sin ordning - fast jag vet att jag INTE kör alldeles för fort, att jag HAR bälte, att jag INTE druckit...ändå blir jag liksom osäker på nåt sätt. Kan den där mackan med salami jag åt nyss ge utslag om jag måste blåsa? Vitlök är ju ganska starkt liksom? Har jag verkligen bälte på mig? Jag kanske glömde i all hast? Kör jag inte egentligen 120 på 90-väg? Säkert fel på hastighetsmätaren. Sånt har man ju hört talas om.
Bilen är säkert för rostig också. En fara för allmänheten. De tänker säkert att en sån ful och gammal bil måste ha en massa brister som kan orsaka problem på vägarna. Bilen är ju svår att maskera för det mesta. Det går liksom inte att låta den se ut på ett annat sätt än den gör. I alla fall inte just där och då.

Visst är det lustigt i alla fall? Bara lite funderingar så här en lördagmorgon! Nu är det snart dags att tvätta!

7 kommentarer:

Anna sa...

Så känner vi nog alla när en polis dyker upp vid vägkanten, i varje fall gör jag det trots att jag vet att jag kör en helt ok bil, bälten är på och jag är nykter, inte kört för fort.
Tänker när du skriver att du blivit stoppad 2 ggr inom kort tid och fått blåsa...hoppas att det är så att dom kollar mera med tanke på hur många onyktra bilförare vi möter varje dag enl statistik.

my sa...

Haha, oj vad jag känner igen mig. Är ju som bektant helt galet rädd för farbror polisen jag. Usch. De är jätteläskiga. Är glad att det inte är jag som blivit stoppad två ggr i år för jag hade förmodligen blivit av med körkortet direkt - pga spykist instabilitet´, hihi.

Carro's Blogg sa...

Det är nog så att vi alla har lite respekt för polisen, och det är väl igentligen bara bra.

Själv har jag haft körkort sedan hösten 93 alltså i över 17 år. Under denna tid har jag bara blivit stoppad av polisen en enda gång och det var en rutinkontroll där alla blev stoppade.

Drive safe!

Monica sa...

Ny design ser jag:-) fint! Det där med polisen, vi kommer söderifrån och åker genom Stockholm när vi ska till landet, annars åker vi kommunalt när vi ska till stan. Men ofta stannar farbror polisen oss och maken får blåsa och under tiden studerar de mig noggrant. Och vi kan också ha mycket grejer med oss, nån ny möbel till stugan som tar upp halva bilen:-). Och jag tänker också alltid, tänk om nåt ger utslag? Tandkrämen? Karln borstar så länge:-), han går också och norpar chokladpraliner, tänk om det var nån fyllning som ger utslag? Hur är det med julmusten?:-) och ser han inte lite konstig ut också och säger konstiga saker;-), hittills har det gått bra men läser ofta i tidningen sedan att de tagit mängder, folk är inte kloka som kör onyktra och här togs bl a en ganska känd kvinnlig politiker när hon drog till stan på lördagfm. Börjar på K. Man förstår det är jättebra med med denna koll.

Malin sa...

Jag känner precis samma sak här, speciellt som det finns en massa olika sorts poliser, town, county, sheriff, park police etc. De är inte heller alltid så trevliga. Jag har blivit stannad två gånger (för forrkörning). Båda gångerna i vår lilla stad där speed limit är 25 och jag kört i kanske 30. Då får man bara en muntlig varning, så jag har aldrig fått böter. Jag brukar alltid ha koll på hur fort jag kör annars. Jag har aldrig behövt blåsa, men här får man ju dricka lite mer och ändå köra. Det gör jag naturligtvis aldrig och kör alltid spik nykter och erbjuder mig gärna att var sk designated driver om det skulle behövas.

Trillingnöten sa...

Anna: det känns som att de har nån drive just nu eftersom jag ser poliser rätt ofta på vägarna också...det är bra tycker jag! Jobbigt å bli stannad bara :)

My: Hahahaha! Tack för ett gott skratt :)

Carro: Pappa pratade också om det, han har blivit stoppad en gång kanske sn han tog körkort i slutet på 70-talet...jag kanske bara har otur jag? :)

Monica: Ha! Precis så tänker jag! Jag är så skraj att köra onykter att jag inte ens tar en öl till middagen dagen innan jag ska köra. Speciellt om jag ska köra lite tidigt... :) Jag kan knappt tänka på alkohol för att bli rattfull tror jag!

Malin: Samma här! Det är viktigt att vara nykter tycker jag och jag tycker att noll tolerans i Sverige är jättebra! Reaktionsförmågan blir bra mkt sämre på mkt lite alkohol! Och man har roligare nykter tycker jag :)

Emmama sa...

Haha, håller med! Det hugger verkligen till i magen när man ser dom! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...