söndag 28 november 2010

Nu är det ljus...

Nej, faktiskt inga ljus! Jultokig som jag är har jag alltid julgardiner, adventsljusstakar, julpynt och allt uppe på första advent. Men inte i år. I år kommer det upp nästa vecka minsann. Jag vill ta mer tid att städa och tvätta och pyssla mitt eget denna gången. Dessutom är det så att varje år är jag så himla trött på julen redan veckan innan julafton. Nu tänker jag skjuta upp min jul en vecka så får vi se hur jag känner där runt julafton. Kanske slipper jag kasta ut julen redan den 27:e?
Min ljusstake kommer upp under dagen så att jag kan räkna ned veckorna i alla fall. Jag måste bara hitta en bricka och lite pynt så blir det säkert bra. Ingen panik.

Det blir första-adventsfirande i alla fall, det kan ni vara säkra på. Vi ska hem till min mamma en sväng med tjocka släkten och fika. Det blir en bra start på julen!
Men först ska vi till sista dansleken med N och få diplom (får mammor som dansat som en tok också diplom?) och käka frukt.

God advent på er mina vänner!

12 kommentarer:

Carro's Blogg sa...

Kul att du kommer pyssla eget pynt i år, du får ta lite kort och lägga ut på bloggen när du är klar.

Här var planen att göra allt pyntande inför advent igår lördag, men jag fick lägga all min tid och energi på snöskottning. Nu hoppas jag hinna klart med allt idag.

Anna sa...

Glad Advent! Ja själv funderar jag på om jag inte skulle ta fram granen idag :) Först måste jag stryka mina outfits dock, haha, sen får vi se om det finns tid till mera pynt.

Kim M. Kimselius sa...

Låter förståndigt att skjuta upp julen lite. Själv kommer jag hem till ett julpyntat hem strax före jul när jag avslutat mina signeringar runt om i Sverige. Min man brukar pynta strax innan jag kommer hem. Det är bara julskinkan jag sköter om. Ändå kan jag känna mig lite less på julen eftersom det är sådan julhysteri ute i affärerna. Det förstör lite av den goda stämning och glädje man ska känna inför julen. Det är en helg för gemenskap och glädje, men nuförtiden har det blivit en jul för att ge bort den dyraste, vräkigaste, största eller de flesta julklapparna... Tråkigt! Ha en bra advent! Kram Kim

Monica sa...

God advent du med och danslekar tyckte jag minst var lika roligt som dottern;-).

Ida-www.lippstick.se sa...

God advent, hoppas ni får en riktigt fin dag!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Leles värld sa...

Glad advent till dig!

Anne-Marie sa...

Jag tog faktiskt fram min fina adventsljusstake igår kväll. En svensk ljusstake som inhandlades via nätet här i USA. Troligen är jag den enda i mitt område med en sådan. :) Låter som en bra idé att skjuta upp julpyntningen litet grand.

Anneli sa...

Själv ska jag börja tidigare i år. Jag tycker jag har varit sen andra år och har inte hunnit njuta av julen så länge då. Jag tycker knappt det har kommit upp innan det ska ner :)
Visst är det ändå en speciell känsla att tända det första ljuset :) Mysigt!

Marianne sa...

Ja men det gör du rätt i som väntar en vecka! Om inte lilla N blir otålig med julen, förstås : )

Hoppas dagen har varit riktigt mysig i all snö!

Kram!

Trillingnöten sa...

Carro: det är ju det som händer också...oplanerade saker man måste göra som påverkar planerna :) Men det är bra att du tar tag i det så småningom :9

Anna: Du är ju så himla fantastiskt duktig med den där strykningen! Jag är imponerad!

Kim: Jag håller verkligen med dig! Det ska vara dyrt och fint och exklusivt och en hel massa annat på köpet. Den där hemtrevliga känslan infinner sig sällan i stressen. Dock är det ju skönt att du kan komma hem till ett fint pyntat hus :)

Monica: Jag får erkänna att jag tycker samma sak :)

Ida: Detsamma! Tack!

Lele: Detsamma! Och lycka till med blogg-layouten!

Anne-Marie: Men då är det ju trevligt att vara liet speciellt i alla fall. Här har ju alla samma sak i fönstren känns det som :) Ha en mysig måndag!

Anneli: Det är hur mysigt som helst! Nus ka jag dra ut på det jag också på ett annat sätt...att ta lite i taget och liksom klämma fram julen...Kram

Marianne: Ja N är ju inte så medveten om detta ännu, så jag tar det piano i år. Nästa år kanske det blir värre om jag skjuter upp det :) Kram

Emmama sa...

Jag är tvärtom... vägrar kasta ut julen förrän typ slutet på januari... :)

Trillingnöten sa...

Emmama: Oj! Jag känner att jag vill börja det nya året fritt från det gamla :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...