fredag 12 november 2010

Fredagsmys med dödligt inslag

Fredagsmys i sällskap med "Glee" och supergod hemmagjord mangojuice. Kvällen var givetvis lätt ackompanjerad av grannens festliga dödsmetallmaraton. DET kallar jag fredagsmys av hög kaliber. Sen väntade jag med spänning på steppdansarna och jojkVM vid midnatt. Då skulle min lycka vara gjord.

Väldigt lyckad julmarknad var det igår förresten! Oj! Jag kom hem med tunga kassar. Det är faktiskt bara jul EN gång om året och det är ju ett helt år emellan. Lätt matematik.
Kassarna var bland annat fyllda med en hel julklapp. Ja, och sen lite tidiga julklappar till mig, dottern och maken så klart. En och annan gottesak följde också med hem. Som sagt. Jul en gång om året.

Väl hemma fick N hoppa i säng ganska omgående. Jag själv var ganska sugen på nåt sött och kolsyrat att dricka. Ingen saft fanns att tillgå, ingen juice och inget smaksatt kolsyrat vatten. Vad gör du ett snille som jag? Det ska ni få höra. Läs och lär kära Jedis.
Jag tog fram fryst mango, stoppade bitarna i mixern med en deciliter vatten och en gnutta socker. Sedan mixade jag en lång stund, tills mangon var klumpfri. I mangojuicen hällde jag sen kolsyrat vatten (som jag kolsyrat i Soda Streamen) och satan i gatan vad gott det blev! Hett tips alltså.

Förresten. Är det någon som sett "Ung och bortskämd"? Jag tittade på första avsnittet på webben. Är det på riktigt att det är SVT som sänder detta? Jag var tvungen att titta både en och två gånger. Det kändes lite som femmans stuk faktiskt. Värdelöst var det i alla fall.
Idag såg jag dessutom rubriker i tidningen om att en mamma tyckte att de mer visade upp henne som ett hembiträde  i programmet. De"smutskastade" henne. Men ärligt? Vad förväntar man sig om man ställer upp på ett sånt program?
Dessutom tycker jag att det är sjukt dåligt av henne att jämställa sig med hembiträde. Det är som natt och dag. Visst, de kanske gör mer eller mindre samma jobb, men ett hembiträde är i alla fall smart nog att ta betalt.

Trevlig lördag!

5 kommentarer:

Anna sa...

Ja, jag reagerade också lika starkt ang ettans program. Du kanske läste mitt inlägg om detta.
Så härligt med julmarknad, förstår att du hade välfyllda kassar med dig hem.
Ha en skön helg.
Kram

Anna sa...

Noterat. Du är me´!

Saltistjejen sa...

Härligt med julmarknaden!!! Och bra tips med juicen. Fast här är det mest te som gäller på kvällarna nu för det är så kallt inne om kvällarna. Jag undrar vad de gjort med värmen? Den var påslagen för ett tag sedan men nu verkar den av igen. Och även om vi har sköna temperaturer på dagarna så blir det kyligt på kvällen. Vilket märks inne!
Det där programmet har jag hört talas om. De flesta verkar tycka det är väldigt dåligt. Fast del flesta tycker nog mest att de som medverkar verkar heeeelt uppitok om man använder ett lite äldre uttryck...!
Ha nu en fin helg!
kramar!

Anonym sa...

http://drottninghuset.wordpress.com/

Trillingnöten sa...

Anna: Jag läste inlägget! Dock hade jag inte sett programmet då :) Tackar!

Saltis: usch, att frysa när det är höst är jobbigt...det går liksom ända in i märgen :) jag hoppas värmen kommer tillbaka snart!

Anonym: Tack!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...