tisdag 30 november 2010

Julkort

Nu är det så här att det är himla trevligt att få annat än fönsterkuvert och reklamblad i brevlådan då och då, speciellt så här års. Det är ju fantastiskt roligt att få julkort till exempel.
Själv är jag hur dålig som helst på att skicka dem! Jag tänker "att nu ska jag minsann skicka de där julkorten" varje år och varje år blir det samma sak. Inga julkort.
Jag tror att jag har lite höga krav på dessa kort. Av någon anledning vill jag inte bara köpa ett paket med 10 julkort och sen skicka iväg. Istället skulle jag vilja göra korten själv, scrappa dem från grunden. Alternativet  går också bra; att gå runt och hitta personliga julkort till alla. Problemet är ju att jag inte har tid! Det är ju så mycket annat att göra i november-december. Man ska baka, städa, laga mat, hitta julklappar, jobba, träna...
Att sitta och scrappa kort i augusti eller till och med juli är ju omöjligt. Då infinner sig ju ingen julkänsla över huvudtaget.

Kanske ska man inte ställa så höga krav? Kanske ska man istället fokusera på att det faktiskt ÄR tanken som räknas? För jag personligen blir ju lika glad för vilket julkort som helst! Det är ju någon som har tänkt på mig/oss och gjort sig besväret att köpa kort, skriva, fixa frimärke och gå till postlådan (kan vara riktigt långt) för att skicka julkortet. Kanske, kanske blir det julkort i år i alla fall...

12 kommentarer:

Monica sa...

Det är väldigt trevlig med post som kommer oväntat, ett fint kort nånstans ifrån. På resa. Och som du säger med julkort, ska också tänka så att det är tanken som räknas: nån har bemödat sig att köpa frimärke och postat. Behövs inte mer men en tanke slår mig ibland när folk ändå gör allt detta, varför köper de så fula kort;-)

Katarina på Filippinerna sa...

Jag blir också glad av ett julkort, själv skicka jag aldrig julkort. förr, då jag bodde i Sverige brukade jag skicka julbrev. Det blev lite vad som varit och vad som väntar,, Men oj, så mycket jobb det blev..

Stef sa...

Jag älskar julkort och skickade massor till många varje år, själv fick jag två förra året....då blev jag förbannad och i år ska ingen få som inte skickade till mig....alltså får två stycken! Bah! hahaa ;)

Kramar

Malin sa...

Brukar alltid skicka och få mellan 60-80 stycken, men här är det väldigt vanligt att man skickar kort även till sådana man inte känner så väl. De flesta med familj låter trycka upp med foto. Ganska billigt och med online service, lätt. Porto kostar en del dock. Många skriver även julbrev om allt som hänt under året. Skall hämta mina kort idag.

Saltistjejen sa...

Ja du jag är lite som du. VILL så mycket men hinner inget! ;-)
Ett julkort jag försökte få iväg förra julen kom inte iväg förrän till påsk typ.... Fast då var det mer än ett julkort såklart. Mer ett paket... men julkortet gjorde jag faktiskt själv. MEN som sagt det blev ju inget JULkort....
Jag har annars slutat med julkort. Att endast skicka en hälsning med God Jul är kul OM det är som du säger ngt personligt och mer speciellt. Men i övrigt känner jag att det är rätt onödigt. M´s moster Olgakatt (om du läst hennes blogg) skickar varje år ett julbrev med lite bilder och så om vad hon gjort under året. Det tycker jag är trevligt eftersom man får veta lite mer vad som hänt personen under det gångna året.
Om du skickar din adress till mig (mail) lovar jag att jag ska skicka dig ett julkort!!!! :-)
Kramar!

Kim M. Kimselius sa...

Skickar inga julkort, skickar julbrev istället, där jag berättar allt som hänt under året. Vilket brukar vara väldigt mycket. Lägger in bilder och text och alla blir jätteglada när de får julbrevet, även om det ibland inte kommer förrän i januari. Jag är ju ute och reser väldigt mycket fram till jul i och med alla boksigneringar. Varje år tänker jag att jag ska skriva en bit varje månad och berätta vad som händer. Men så blir det inte, så precis som du, sitter jag i sista stund och skriver mitt julbrev. Lycka till! Kram Kim

Leles värld sa...

För oss känns det mer viktigt att skicka julkort då vi bor här, och sedan vi fick barn. Så vi har varit bra på det-men jag beställer alltid online och tar kort på barnen själv.

Det tråkigaste är att hitta på alla adresser...

Anneli sa...

Det är kul att få ett julkort med vanlig post. Jag undrar hur länge det kommer att hänga med i denna cybertid.

Anne-Marie sa...

Visst är det tanken som räknas och det finns ju massor med fina, färdiga julkort att köpa. Jag har nog övergett de vanliga, postade julkorten litet grand eftersom det tar sådan tid från USAs västkust. Man vill ju inte skicka kort alltför tidigt och skickar man i "normal" tid kommer de ofta inte fram i tid. Klurigt.

Anna sa...

Jag älskar julkort! Mera julkort :) Sen jag kom till England får jag betydligt fler än i Sverige och det gillar jag, visst är det roligt att ge men ännu roligare blir det om man får några kort tillbaka också :)

Trillingnöten sa...

Monica: den tanken har också slagit mig! Varför köpa så konstiga julkort? Det finns massor med fina :)

Katarina: Julbrev är ju mysigt, men mycket tid! Nu kanske man kan skriva julbrev på bloggen? :)

Malin: WOW! Så många! Vad gör man med alla man får?

Saltis: Jag vet vad du menar :) Jag är också så seg. Ibland blir det nyårskort helt enkelt. Jag ska skicka min adress ! Vad roligt! Jag ska skicka till er med :)

Kim: Vad du är pysslig! Jag skulle också vilja ha ork att göra nåt sånt...kanske i framtiden när vi flyttar till andra sidan Atlanten? Jättekul måste det vara att få i alla fall!

Lele: Ja, det är annorlunda då! Och de där adresserna...tänker alltid på att man ska skriva ner dem, men det händer aldrig...

Anneli: jag undrar också...jag är förvånad att så många skickar fortfarande faktiskt.

Anne_Marie: Det är klurigt värre alltså...det är trist att måsta skicka fyra veckor innan, då har man ju ingen julkänsla :)

Anna: Hahahaha! Ja, det är det verkligen!

Saltistjejen sa...

Kul! Maila adressen!!! :-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...