söndag 7 november 2010

Kom av mig lite

Redan i mitten på september var jag heltaggad på julen. Jag var beredd på julpyssel, julbak och julklappsinköp.
Sen när maken for iväg var det som att julglädjen satte sig på planet med honom. Jag har liksom inte reflekterat lika mycket över att julen snart är här. Nu är det alltså bara tre veckor  kvar till första advent!
Men så i helgen var det som att julen daskade till mig i bakhuvudet igen! Jag kände det där städsuget som infinner sig vid jul (och på vårkanten) då jag vill städa "varenda liten vrå". Det brukar kanske inte bli "varenda liten vrå", men nästintill. Eftersom jag gillar att skriva listor har jag därför gjort en städlista på vad som ska hinnas med. Jag antar att jag tar ett rum i veckan och städar från golv till tak. Får börja när maken är hemma så N inte blir alldeles hispig och galen utan uppmärksamhet.
Dessutom köpte jag Allers Julmagasin idag. Jag kunde faktiskt inte låta bli. Jag läser och drömmer mig bort till den där "perfekta" julen, med alla julpynt (som man givetvis knepat ihop själv från scratch), den underbara granen (självklart huggen i skogen av moi), den väldoftande maten och julbaket, de underbart fina julklapparna som är fantasifullt inslagna i papper och smyckning med ris och bär a la Ernst Kirchsteiger...Det blir ju aldrig riktigt så, men nån gång så kanske : )
Framförallt hittar jag ständigt underbara recept på efterrätter och bakverk av olika slag. Jag hinner ju aldrig testa alla recept jag hittar. Dock klistrar jag in dem i min receptbok för framtida bruk. Jag måste ha recept för 50 jular framöver. Det känns lite skönt att ha det gjort liksom. Om nu internet klappar ihop, bibliotek bränns ned och tidningar har slutat tryckas. Man måste vara beredd på allt i framtiden.

Och på fredag är det julmarknad med syster C. Oj, vad jag ser fram emot det! Jag har inte varit på en riktigt julmarknad på tre år tror jag. Kan ni tänka? Jag som är julfreaket nummer ett? Tyvärr är det ofta man blir väldigt besviken när man går på marknad, speciellt  julmarknad. Antingen är det inte juligt nog, eller så är det inte så många knallar som man skulle önska...Nu hoppas jag på en fin julmarknad på fredag.

Trevligt måndag!

Nytt träningsschema:
Måndag: Cirkelträning, fokus på överkropp 1 h  plus plankan
Tisdag: Pilates 
Onsdag: Yoga 1 h  
Torsdag: Jillian Michales "3o day shred" 40 min, plus plankan
Fredag: Yoga 1 h
Lördag: Cirkelträning, fokus ben 1 h, plus plankan 
Söndag: Vila 

10 kommentarer:

Stef sa...

Hmmmm det där Jillian Michaels grejen låter intressant! Är det en video???

Oh jag älskar också julen galet mycket! Igår var jag på vellingeblomman med min kompis, dom har byggt upp sin tomteby nu. Och jag köpte en massa julpynt!

kramar

Camilla sa...

Jag gillar också julen, men lite mer lagom :-)
Jag gör nog mindre och mindre förberedelser för varje år, men det kanske vänder en dag...

Kan du inte lägga in städningen som en punkt i ditt träningsschema? Ge dottern en trasa också, också musik på hög volym så kan ni dansa runt.

Katarina på Filippinerna sa...

Mysigt att läsa julmagasin!

Monica sa...

Det julmagasinet är inköpt och skickat till Anna i England, får väl köpa ett till mig själv med, kommer fler sorter kanske. Och så skönt när städsuget kommer;-) för det brukar bli fint och det behövs ju, även om ingen ser så VET man att här är det fräscht i varenda vrå, en skön känsla, undrar om en karl tänker lika?;-). Och härligt att se fram emot en julmarknad, de är helt underbara, ljuvliga:-), lycka till med träning och allt!

Anna sa...

Tack, tack, tack! Vilken påse du gav mig! Du är ju otrolig. Är bara hemma en snabbis på lunchen och hela brevlådan är ju full av din påse. WHAO...tack än en gång!

Gillar också julen, eller kanske mer adventstiden. Roligt när man får sätta upp röda gardiner i köksfönstret, pynta här och där, vackra ljusstakar som lyser upp i alla fönster, ja allt...ja, jag gillar nog mest tiden innan själva julhelgen.
Bamsekram från mig!

Malin sa...

Kan inte tänka mig att julpyssla ännu, först är det Thanksgiving.

Anneli sa...

Det är härligt att längta efter den perfekta julen (även om den aldrig kommer att bli en sådan som man drömmer om). :)

Mrs Clapper sa...

Åh Allers julmagasin! DET var inte igår! Nu fick jag julstämning haha! :D Härligt...

Är väldigt imponerad av ditt träningsschema måste jag säga. Tränar du hemma eller på gym?
Kram!

Marie sa...

Åh, julmagasinet skulle jag också vilja lägga vantarna på!

Trillingnöten sa...

Stef: Ja, det är en DVD som finns att köpa in the USA :) Jättebra. 20 min träning i tre olika nivåer. Varje nivå är alltså 20 min. Asjobbigt är det också...

Camilla: Bra idé det där med städning på träningsschemat! :)

Katarina: eller hur!!

Anna: Jag med! För när julen är slut vill jag bara kasta ut den :)

Malin: LIte annorlunda är det ju i USA. Det är så mkt på hösten med Halloween och Thanksgiving...vi har ju inte det här!

Anneli: Ja, det är ju därför det är en så härlig dröm!

mrs C: Tackar :) Jag är hemma just nu, men annars går jag på gym. Maken kommer på söndag och då ska jag köra på som vanligt....

Marie: Ja!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...