måndag 22 november 2010

Morötter

Jag hoppas att jag inte är alltför förutsägbar när ni kikar in här på min blogg :)
Idag ska det nämligen handla om morötter. Inte vilka morötter som helst, utan de mentala morötterna som är så viktiga. De man sår själv när man behöver lite uppmuntran och en mening att göra nåt särskilt.

Som igår när vi hade städ- och tvättdag. Det är inte min favoritdag direkt, det ska jag erkänna. Städa kan vara lite roligt när man kommer igång och igår blev det lite smystart på julstäd i dotterns rum. Jag rensade ut leksakslådorna och bokhyllan och gjorde fint. Jag är mycket nöjd!
Sen var det dags för tvätten. Och den är så trälig. Nerför två trappor med massor av IKEA-kassar fyllda av tung tvätt, ut genom dörren, nerför trappa i källaren och försöka låsa upp med armbågen typ...Och så in i maskinen (tvätten alltså, inte jag), upp för trappen och vänta, ner, upp, ner, upp...Har man en del tvätt blir det lätt fem-sex-sju vändor nerför trappen och upp igen. Vi ska inte ens börja tala om hur tråkigt det är att vika tvätt!!
I alla fall. Igår när jag sprang där kom jag på hur jag ska tycka att det är meningsfullt (förutom att man får rena kläder så klart). Jag tänker på all den fantastiska vardagsmotion man får genom att springa i trappen och aktivera sig! Oj! Jag tror att jag tog en eller två vändor extra, bara för att! Det får bli mina morötter helt enkelt. Detta kan ju appliceras på en hel del som städning, diskning..gå till affären och handla...Ett het tips så här på måndag morgon. Tänk positivt! Det finns alltid nåt positivt med det negativa :) Det beror på hur man väljer att se det själv.

God måndag mina vänner!

9 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Oboy, så jobbigt att släpa på tvätten ner och upp för tvättning. Men det är precis som du skriver en fantastisk vardags motion, men så brukar vi Sällan se det!

Precis tänk positivt! Jag som just städar i mina hyllor, tänk vad mycket space det blev plötsligt! Ha, ha

Anna sa...

Ja, jag ska försöka tänka i dom banor du beskriver. Inte så lätt när det gäller städ och tvätt. Positivt är att jag kom in på din blogg igen. Sitter här och försöker motivera mig att gå till gymmet...börjar inte jobb förrän 11 idag och då skulle det ju passa med ett pass så här på morgonen. Vi får se.
Snygg design!
Ha en bra dag.
Kram

Camilla sa...

Bra tänkt! Det finns ju alltid något positivt med saker, men det är inte alltid man inser det. Vardagsmotion är bra. Lyssnade på ett radioprogram om att motionera utan att motionera och det handlar ju precis om sånt här. Det där lilla extra i vardagen gör mer skillnad än man tror.

Mrs Clapper sa...

Morötter är fantastiskt viktigt i vardagen! Det gör verkligen hela skillnaden och kan få vad som helst att bli lite roligare!
(Själv tävlar jag varje morgon med mitt tunnelbanetåg om att vara först ut ur tåget och först upp för rulltrappan... Nått måste man ju göra för att kicka igång sig själv!)
Kram!!

Kim M. Kimselius sa...

Så där brukar jag tänka när jag klyver ved och kör in ved. Det är tungt, svettigt och slitigt, men oj vilken effektiv motion. Vid ett riktigt hårt klyvningspass (2 dagar) har jag gått ned 2,5 kilo... Något för Biggest Looser. De kan hyra ut deltagarna att hugga ved för folk. Förena nytta med nöje. Bra med morötter. Kram Kim

Monica sa...

Ja det där med motionstänket är jättebra, kan ju bli några extra trappvändor om du glömt något:-). Det blir lite positivt att tänka så, brukar göra det i städningen när jag kliver upp och ned och torkar hyllor högt som jag tänkt strunta i, får rena step-up passet på köpet:-). Och gjorde fint igår med och så skönt det är att se det på morgonen, rena energichocken innan jag tittade ut på snön och det andra.........

Saltistjejen sa...

Haha! Bra! Det gör livet skönare om man kan tänka positivt. Åtminstone ibland.... Du verkar ändå vara en väldigt positiv person tycker jag! :-)
Jag har inte så mycket emot att tvätta men vi tar ju hissen ner till tvättstugan. Tur för annars hade vi fått lite väl mycket vardagsmotion med 18 trappor att gå!!!! ;-) Vika tvätt tycker jag numer är rätt ok för jag gör det oftast i själva tvättstugan när tvätten är torr och då med min iPhone lyssnandes på ngn bra podradio som jag laddat ner innan. Typ gamla "sommar-program" eller så. Lite egentid helt enkelt och det brukar vara rätt skönt! :-)
Kram!!

Anneli sa...

Livet kan verkligen vara ett slit och ett släp men om man är positiv går allt mycket lättare. Vardagsmotion är verkligen inte att förakta :)
Kram!

Trillingnöten sa...

Katarina: Du har ju rätt tänk! :) Bra jobbat!

Camilla: Visst är det så. Det är bara så svår att se ibland :)

Anna: Jag såg nog att du gick en stavpromenad i måndags iaf och det är ju superbra!

Mrs C: Och du vinner alltid förstår jag!! så klart!

Kim: Hugga ved är ju superbra! Önskar jag kunde göra det lite oftare :P

Monica: Ibland blir man nedslagen hur man än gör :p

Saltis: det var en superbra idé du kom med! Det kanske jag testar!

Anneli: Positiva människor lever tydligen längre så jag jobbar på det!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...