onsdag 17 november 2010

Ledigt

Igår hade vi en extra ledig dag så där bara mitt i veckan! Lyxigt känns det då kan jag tala om. Hela dagen var jag dock trött och seg av någon anledning, trots att jag sovit väldigt bra hela natten. Länge också. Kanske var det all spänning från de sex veckorna som tog ut sin rätt. Det slutade i alla fall med en tupplur vid fyra som värsta pensionären. Skönt var det i alla fall så den bjuder jag på.
Tyvärr är det fortfarande väldigt kallt i vår lägenhet. Elementen är fisljumna och N kan inte sova i sitt rum utan strumpbyxor, pyjamas och extra tröja under pyjamastoppen. Vi lade in en termometer i rummet under natten och det var bara 19 grader där inne! Inte undra på att N dragits med en förkylning så länge som aldrig riktigt tycks försvinna. Därför for vi till storstan för att inhandla ett värmeelement igår och vips! Några ynka grader extra och livet leker. Det är alldeles lagom varmt i hennes rum nu. Jag och maken har ju tjock duntäcke så vi lider inte direkt.
Om jag har ringt till bolaget som har lägenheten? Varje vinter. Detta är fjärde vintern i lägenheten och samma visa varje år. Nu är det dock ännu kallare, under 20 grader. Jag ringde i måndags. De skulle skicka hit någon. Vem vet när det blir? Mars kanske?
För två månader sen var elementen på för full styrka, så varma att jag var tvungen att vrida ner lite. Jag och maken firade som galningar och trodde att Alaskatiden var över. Några dagar senare var den lyckan borta med värmen i elementen. Jag ringde och frågade vad som hänt. Då var det en hyregäst som hade ringt och klagat på att det var FÖR VARMT. Givetvis lyssnar de på DEN ENDA människan på en gång och stänger av värmen. Jag ska i alla fall ringa varje dag tills det blir uträtt. Jag ska vara som en igel. Mohahahahaha (mitt "ta-över-världen"-skratt)!

Vår lägenhet.

5 kommentarer:

Anna sa...

Hyresvärdar har nån viss inbyggd fördröjning innan dom får tummen ur...om dom nånsin får det. Men det är bra taktik tycker jag...ring varje dag.
Ha de´ bra där under inlandsisen...ser att det är på gränsen att den når ner till mig också.
Kram

Saltistjejen sa...

Jobbigt med värmen, eller icke-värmen kanske man skulle säga! Ring ring ring!! Man måste ibland vara skitjobbig för att det ska hända saker. tyvärr.
Låter bra att du var ledig även om du kände dig trött. Är nästan säker på att dina 6 vekcor som "ensamstående förälder" verkligen tagit ut sin rätt. Nu när du vet att du kan slappna av igen så kommer tröttheten. Så brukar det vara. Likadant som när man varit uppe i en intensiv jobbperiod. Efteråt blir man ofta hur trött som helst fast man jobbar "mindre". Förhoppningsvis blir resten av denna veckan hyfsat lugn.
Kram!!

Katarina på Filippinerna sa...

Visst är det så att dessa små grader upp eller ner gör stor skillnad om man trivs eller inte, med temperaturen..

Oj, oj, jag blir full i skratt av föregående skribent,, som skriver om dessa hyresvärdar,, ha, ha, Jag var en fd. hyresvärd, så det var sån jag var, när jag hyrde ut två lägenheter,, ja, en har jag fortfarande kvar, i fjällen..

Hoppas det löser sig så nu kan ha det mer mysigt utan alla extra kläderna på. Du, vad skönt med en ledig dag, du behövde nog den.

Kram

Min plats i solen sa...

Usch, vad trist att behöva tjata om att få det några ynka grader varmare. :( Det är ju ne roligt att gå och lägag sig och frysa som 17. :( Jag förstår inte varför hyresvärdar fortfarande har detta sysem. Hade det inte varit bättre att var och en eldade på som den själv behagade och betalade därefter? Skulle det inte kunna funka år 2010?

Jag hoppas att det löser sig snart!

Kram Lotta

Monica sa...

Jag tycker med det är konstigt att man inte kan reglera värmen lite mer själv, i nåt rum vill man kanske ha svalare, i ett annat lite varmare. Reglagen på elementen borde ju fungera så, här har vi för varmt:-) och idag har HSB varit här och besiktigat allt, golvbrunnar och diskbänkar, fläktar m m, nåt som görs vart tionde år eller nåt sånt. Vi får själva stå för allt och betala om det är något som behöver åtgärdas om det så bara är en packning i kranen, så jag har inte fattat vitsen. Hoppas du får varmare snart:-).

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...