måndag 29 november 2010

Nöjd!

Gårdagen var verkligen lyckad. Dansen gick fantastiskt (vägen dit gick väl så där med all snö på vägarna) och N var mäkta stolt över sitt diplom som hon fick hämta när hennes namn ropades upp. Hon pekade på sitt namn och visade en rad människor som var där som åskådare. Efteråt vägrade hon släppat diplomet på hela vägen hem.

Efteråt fick vi julmacka hemma hos mor där alla var samlade. Åt årets första julskinka! Jag älskar julskinka. Vi hade en jättetrevlig stund. När vi fikat klart sprang jag ned på julskyltningen för att samla material till min adventsljusstake. Det blev en rejäl runda! In och ut i butiker som inte hade det jag ville ha och in i nästa. Plus att jag hittade en hel del annat som åkte med, lite oplanerat. En pulka till dottern till exempel. Förra året fick vi aldrig tag på nån eftersom de var slut överallt. Nu så kan N också få åka pulka.

När racet på stan var över var det dags för mig att kamma in husmorspoäng. Jag kokade ärtsoppa hela eftermiddagen. Det var första gången och jag är väldigt nöjd över resultatet. Samtidigt som den puttrade på spisen svängde jag ihop min ljusstake och jag blev nöjd! Det var också första gången jag gjorde en sån dessutom.

Idag är det måndag och det betyder jobb. Jag hoppas ni får en underbar start på den nya veckan!

6 kommentarer:

Emmama sa...

Vad fint det blev, nu blev jag inspirerad! Och äääääntligen hinner jag nu läsa i fatt hos dig, ska bli kul!

Kram!

Monica sa...

Vad kul med dansavslutningen och förstår lilltjejen var glad och stolt:-). Och föräldrarna;-). Ljusarrangemanget är jättefint!

Anna sa...

Mycket husmoderlig ljusstake! :)

Att tjuvstarta med julskinkan, det har jag inte tänkt på att man kan, det låter himla mysigt! Skinka på knäckebröd är det bästa jag vet!

Saltistjejen sa...

Å vad mysigt!!!! Och ljusstaken blev kalasfin!!!
Haha härligt med N´s diplom också.
Ha det gott i vintervädret!!
Kramar!

Leles värld sa...

Låter som en toppen-söndag. Känner igen mig med pulkan :). I år har jag också varit ute i god tid och införskaffat en midre variant till lillebror.

Jag börjar längta efter svensk julmat nu. Allra mest efter lutfisken. Vilken tur att vi ska fira jul i sverige.

Trillingnöten sa...

Emmama: Välkommen tillbaka!! Jag läser hos dig, men är dålig på att kommentera!

Monica: Tack! Det klart man är lite stolt :) Ens barn är ju bäst i världen på alla sätt!

Anna: Ja, jag är med i ditt husmodersrace :) Julskinka på knäckemacka är underbart gott...bästa med julen faktiskt.

Saltis: Tack! Du också!

Lele: Grattis till pulkan! Det är fasiken inte lätt å få tag på nån nu när snön är här :)
Skönt att fira jul i Sverige, då får man en lagom dos att leva på ett tag framöver. Lutfisk har jag aldrig ätit faktiskt. Kanske ska ta och göra slag i saken i år!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...