torsdag 3 februari 2011

För lite över en vecka sen

...fick jag en utmaning. Ja, inte direkt en utmaning, men en förfrågan att få se min skrivarplats, av Anneli. I vår lilla lägenhet finns inte direkt plats för ett skrivbord eller en avskild plats att skriva på så min plats blir ett hörn av soffan. En soffa som vi givetvis älskar högt eftersom den är så otroligt bekväm. Samtidigt som jag sitter och skriver brukar TV:n vara på. Ibland lyssnar jag med ett halvt öra, ibland stänger jag av helt när jag skriver (trots att mina intentioner var att se ett program).

Här är min skrivarplats. Kudden är ofta över knät för att få upp datorn lite. 


Jag har en sån där liten notebook-sak som jag skriver på. Nu tycker jag större datorer är himla otympliga och tunga. Jag föredrar min lilla. Den har ju sina brister givetvis (ibland kan man inte se hela hemsidor och man kan inte trycka sig vidare eftersom hela bilden inte syns och då även viktiga knappar och länkar. Typiskt.) Å andra sidan är den fantastiskt hållbar. När jag hade haft den några månader spillde dottern ett glas mjölk på datorn. Den överlevde efter  några dagars torkning. Jag har tappat den från soffan. Så illa att det inte gick att trycka på vissa knappar. Maken fixade det. Ren tur om ni frågar mig :p
Dottern har tappat den en och två gånger. Den har flugit över Atlanten några gånger och varit med lite varstans. Underbar mackapär helt enkelt.

Så där. Det var min skrivarplats. Trots att det blev mer en hyllning till min lilla dator. Det är den värd. Utan den, vad skulle jag göra då?
Idag är jag glad för att kocken på skolan är tillbaka efter sin semester, fritidsledaren är tillbaka efter sjukdom och lite andra problem har löst sig på jobbet. Det känns mycket lättare att gå till jobbet idag och det är jag tacksam för!
Vad är ni tacksamma för en dag som denna?

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Kul att se din skrivhörna!
och idag liksom alla dagar är jag tacksam över att jag fått så fina vänner här. Det hade man ju ingen aning om när vi flyttade hit och inte kände en kotte! :-)
Kram!!

Monica sa...

Gillar min lilla rosa dator också, de är behändiga när de är så små. Och tacksam idag att fastighetsskötaren äntligen åker runt på sin lilla traktor och sandar blankisen, vet inte vad han suttit och funderat på de senaste dagarna, de gick till slut inte att gå här så vi klättrade över snövallar och gick på skaren istället men de kunde ju inte de äldre göra. Så tacksam, vet inte:-) men glad att solen skiner dag för dag, plockade några kvistar igår och jag har plockat fram lite mer färger hemma, på dukar, mattor, kuddar, det piggar upp. T o m maken såg det!!!!!;-)

Kim M. Kimselius sa...

Är det en 8' dator du har? Jag har en sådan liten och den är underbar att ta med på resan. Bara att stoppa i ryggsäcken och bära omkring på, skriva precis var som helst. Fantastiskt! Är glad att jag är frisk och har bra flöde på orden idag. Kram Kim

Mrs Clapper sa...

Vad kul att få se!

Idag är jag tacksam för mina nya, fina kollegor, att det snart är vår och att det snart är HELG! Hurra!

Och boken jag läser, det är Oväntat besök på Starstreet :)

Anneli sa...

Jättekul att se var du sitter och skriver :)

Trillingnöten sa...

Saltis: Vänner är viktiga och det är inte alltid de rätta dyker upp så ni har tur :)

Monica: Det är en supersak att vara glad för! Att de inte gör sånt tidigare! Det är ju galet. Jag tänker ofta på de stackars äldre som har det svårt på vintern. Som vill klara sig själv, men det går inte på grund av snö och is...

Kim: Jag tror det är en sån :p Den är fantastisk! Och du har rätt, bara ploppa ned den och sen ta med den...

Mrs C: Åh så mycket att vara glad för! Den boken läste jag nyss :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...