lördag 12 februari 2011

Märkliga ting

Gårdagens bilfärder gick bra kan jag meddela. Morgonen var värst. Det tog 20 minuter att gräva ut bilen och när jag öppnat båda dörrarna fram ville de inte stänga igen. De hakade liksom inte fast. Som tur var tog det ju en bra stund att ta fram bilen ur all snö så bilen hann värma upp och då kunde dörrarna stängas igen. På vägarna var det mycket bilar, mycket snö och mycket vind, men det gick hyfsat i alla fall. En extra 20 minuter tog det allt.
Eftermiddagen var soligare och trevligare. Jag åkte också hem lite tidigare än vanligt för vädrets skull.  Jag hade ingen lust att bli fast i bilköer i timmar en fredagkväll på nån ödslig väg på väg hem till familjen. Nej, tack!

Jag har också fått i uppdrag av Anneli att visa upp en märklig sak som vi har hemma. Ni må tro att jag har använt alla tänkbara vrår av hjärnan (och lägenheten) för att komma upp med nåt märkligt vi har som ligger skräpandes. Det var supersvårt. Man vill ju liksom inte ta vad som helst.
Till slut luskade jag fram fyra saker som är någotsånär märkliga. Nåt som inte alla har hemma kanske.
Vinnande objekt blev följande:


Ransoneringskort från 1919, runt slutet av första världskriget alltså. Det är lite spännande för en historienörd som mig själv till exempel.

Några som jag tror kan ha nåt spännande hemma och som jag skickar denna utmaning vidare till är:

SteelCity Anna
Kim Kimselius
Kattas Fikarum
Sitting in a Rainbow
Mrs Clapper

Idag är det lördag och det verkar bli en kall dag. Minus 12 står det på här. Det blir kanske en snabb promenad ute och sen spenderar vi dagen inomhus och myser istället. Melodifestivalen hägrar ikväll igen. Jag funderar på om jag ska se den idag eller imorgon bitti. Vi får se : ) Trevlig lördag!

7 kommentarer:

my sa...

Vad bra att det gick bra! :)

Oh vad härligt, nu har jag nått att grunna på på jobbet, ett uppdrag, jej. Hm...vi har mycket märkligt hemma, vad ska jag välja? muahha

De där ransoneringskorten är nice. Var har du fått tag på dem? släktgods? Jag har roffat åt min mormors gamla ransoneringkort från andra världskriget, de har jag hemma i skåne i min "coola grejer låda". hihi

Stef sa...

Nä men gud vad häftigt! Ja jag äger då inga ransoneringskort så! Jätteroligt att se en bild på dem, jag har aldig sett hur dom såg ut! Nu vet jag! Se där varje dag lär man sig något nytt!

Anneli sa...

Vilken fantastisk märklig sak du har hemma. En sådan som är spännande att bara hålla i :)

Monica sa...

Klokt beslut du tog och åkte tidigare hem. Skönt det gick bra, idag ser allt annorlunda ut även om det är kallt. Skönt att vara inne ibland som du säger, vi har handlat och ska titta lite på melodifestivalen, äta gott och äta godis:-). Inga restriktioner där! Kul sak du hade att visa.

Katarina sa...

Ja, det var annorlunda! Kul att ha dessa kvar! Ha, ha,, jag som har det så tomt här då vi inte drar runt våra käraste ägodelar runt alla våra flyttar världen över.. Men låt se..

Anna sa...

haha, jo jag har allt möjligt underligt hemma, vi får se vad det blir :) En rolig utmaning!

Saltistjejen sa...

Wow! varför har ni sådana hemma??
DET var verkligen ngt lite extra! :-)
Jätterolig utmaning förresten!
Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...