onsdag 9 februari 2011

Men?

Inte världens bästa start på dagen (denna lill-lördag). Jag vaknade i morse när jag hörde bilarna började köra utanför (det är väl folk som är på väg till jobbet okristligt tidigt). Detta brukar ske vid halv fem- fem ungefär. Jag tänker att larmet snart kommer att sätta igång. Sen blundar jag och somnar igen. En stund senare har klockan ännu inte ringt. Jag ligger och väntar. Och väntar. Börjar ana ugglor i mossen. Varför ringer inte klockan? Varför? Jag vänder mig om och tar upp den. Tycker mig se 06.30. What? 06.30? EN TIMME efter att klockan borde ha ringt.
Jag rusar upp som en tok och "springer" ut i köket för att titta på klockan där, samtidigt som jag hoppas att jag sett fel. Nope. 06.30. Mitt sista hopp går till mobiltelefonen. Måtte den ställa allt till rätta. Jag slår på den. Väntar. Väntar. Och där! 06.30!
Jag hinner tänka "jävla skit" ett hundra gånger medan jag kastar på mig kläder, tvättar ansiktet, drämmer på mascara samtidigt som jag tittar på mitt mosiga morgonansikte i spegeln...kastar ihop två hårda mackor, pussar maken så att han vaknar och rusar ut genom dörren. Jag hann ganska lagom till att hämta upp samåkerskan och hennes syster klockan 07.00.
Jag är rena superkvinnan! Jag ska skaffa nytt mellannamn - Super Woman. Ser bra ut på CV:t om inte annat. Kan leda till många bra intervjuer och möjligheter.
Ett av mina första jobb fick jag tack vare att jag skrev att jag sålt spunnet socker på tivoli (i brist på andra erfarenheter). På det jobbet blev jag kvar i fem år och det var fantastiskt roligt.
Nu väntar jag på att UD ska ringa. De kan behöva en Super Woman runt i världen. Jag kan rädda människor undan farligheter som försovningar och sånt...

14 kommentarer:

Katarina sa...

Wow det låter kaos artat men snabbt och effektivt! Hoppas din sömn var god!

Ha en bra dag!

Camilla sa...

Lycka till som Super Woman. Jag kallar på dig med telepati när jag behöver Super Woman!

Anneli sa...

En Super Woman måste vara väldigt eftertraktad :D

Saltistjejen sa...

HAhaha!!
Kanske dags för Superwoman att sätta TVÅ klockor på kvällen så att åtminstone en ringer? Så gjorde min mamma ett tag. Fast jag tror att när det var som värst så satte hon TRE! :-D
BRA jobbat i vilket fall!!!
Hoppas resten av dagen blir lite emr avslappnad än morgonens första halvtimme!

Monica sa...

Du var bra ändå, fick ju på dig både mascara, kläder och två mackor, inte illa;-) men man känner sig så risig när det ska hafsas men brukar ordna till sig innan man når jobbet. Särskilt stressigt när du ska passa tider med andra också på morgonen. Du får ta det lugnt nu på lill-lördagskväll istället:-)

Kim M. Kimselius sa...

Underbar start på morgonen... Nej tvärtom, vilken hemsk början på dagen. Hoppas att fortsättningen blev bra. Såklart, du är ju Superwoman nu! Kram Kim

my sa...

Heja heja! En halvtimme från säng till samåkning är inte dåligt... Det hade inte jag klarat av.

Stef sa...

Bahahaha...förlåt jag skrattar inte åt att du försov dig, det är jättejobbigt, och speciellt när man måste stressa sådär, men du skrev så jäkla roligt! Jag hoppas UD ringer, det kan vara bra att ha högt uppsatta kontakter (jag menar att det hade gynnat mig då naturligtvis ;P) Ska du ha en fin super woman dräkt då? Det måste du!

kramar

Skrotmamman skrotar vidare med stora och små frågor sa...

Visst är det otroligt vad man klarar ibland?! SuperWoman - absolut! Alltid.

Hihi, apropå CV, en del personer kan inte riktigt sålla bland all info (ok om man inte har mkt erfarenhet) och där var det just typ "varit mjukisdjur på tivoli", "sjungit på afterski:n".... ;-)

Carro's Blogg sa...

Jag är verkligen imponerad, jag hatar verkligen att behöva stressa på morgonen. Ja så mycket att jag hellre kommer försent än skyndar på. Detta gör såklart min man galen eftersom det oftas leder till att han också kommer försent.

Estella sa...

Oj oj, men vet du sådär är det för mig de flesta morgnar... Jag brukar smita in på toan när jag kommer till jobbet, borsta håret och sminka mig lite och sen äter jag min frukost på jobbet. Allt för att få sova fem minuter till...

Anna sa...

Sådär är typ alla mina mornar haha. Det har blivit en livsstil :)

OhioGirl sa...

Wow I am really impressed you made it!

Min plats i solen sa...

En egen superwoman borde vi alla ha. En mänsklig rättighet tycker jag. ;) Tänk vad mycket bättre världen skulle bli om det fanns superwomen som du. :) Jag håller tummarna för att någon på UD läser din blogg. :)

Kram på dig superwoman

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...