söndag 27 februari 2011

Tänk vad skönt...

Nu är Melodifestivalens många deltävlingar över! Ja, förutom Andra chansen, men den tittar jag inte på. Jag håller mig till finalen om två veckor istället.
Gårdagens bidrag var ingen höjdare alls tycker jag och jag hejade inte  på någon. Nicke Borgs bidrag var ruskigt. Kanske var det kombinationen av gubbyxor, väst, tatueringar, hårdrocksröst och ballad? Jag fick rysningar av det sämre slaget i alla fall...

Något som fortfarande fascinerar mig, precis som förra året tror jag, är att vi i Sverige endast har ungefär tio låtskrivare. Visst är det ganska fantastiskt? Fredrik Kempe är an av dem och hade väl en 79 bidrag i årets festival. Alexander Bard hade ungefär lika många. Enligt rapporter kommer ju flera tusen bidrag in till Schlagerkommittén varje år. Det betyder ju att dessa tio låtskrivare skriver ca 300 bidrag varje år. Det måste de göra, för det är ju bara dessa tio som får igenom sina låtar. Och så en och annan rookie för syns skull. Så ingen kan komma och säga att det är uppgjort. Kanske är det dags för Christer B att stiga av sin tron och ge chansen till någon annan? Få in lite nytt blod och nya låtskrivare.

Idag är det söndag och jag njuter av att ha en hel vecka av sportlov framför mig. En hel veckas gos med dotter och make. Det är nåt att njuta av verkligen.
Nu ska jag titta på "Mamma Mu" med dottern!

9 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Ja, det där med låtskrivarna tycker jag också är konstigt, för det måste ju finnas otroligt många bra låtskrivare i Sverige, som aldrig får en chans. Kanske det är så som i så mycket annat att det gäller att ha kontakter för att komma fram och synas?
Ha en skön söndag och ett underbart sportlov!
Kram Kim

Anna sa...

Åh...nu fick jag sköna vibbar tillbaka i tiden. Härliga Mamma Mu...det var många år sen det. Jag vill ha barnbarn. Jag längtar så efter att få läsa böcker för små barn igen och allt det där andra också.
Melodifestivalen är inte riktigt min grej, men igår tittade jag faktiskt och den som jag tyckte var bäst var just Nicke Borg. Men jag gillar ju hårdrocksröster, jag tyckte hans röst var så bra och man kan ju blunda när man lyssnar :-) så slipper man se alla tatueringar :-)))
Ha en bra dag!

Stef sa...

ÅH men så härligt med lov! Nu får du verkligen njuta! Själv går jag på praktik igen! :) Det bara rullar på! Kramar

Monica sa...

Njut av ledigheten och hoppas ni får det riktigt skönt med solglitter om dagarna:-). Ja låtskriveriet undrar jag med över, vi har säkert massor med duktiga och bra som inte syns i detta sammanhang.

Monika Häägg sa...

Brukar inte titta på melodifestivalen. Det är väl för att jag har en liten känsla av att det inte går att tävla i musik. Smaken är så olika (som väl är!) Men det är konstigt att Kempe alltid har med så många låtar. Visst finns det många som han gör som är bra, men SÅ bra kan han väl ändå inte vara!Förstår ändå att Christer får vara kvar. Han skapar väldigt bra tittarsiffror åt SVT. En sådan person byter man inte ut.
Jag har en litet uppdrag till dig på min blogg. Det är helt frivilligt att göra!

Anna sa...

Och att Bard, som ändå jag har fått intrycket av att vara en innovativ och originell person, ligger bakom några av de värsta smöriga nödrimslåtarna är också lite spännande.

Evas värld sa...

Jag tittade på det första festivalprogrammet och fick svårartade rysningar av framför allt mellansnacket med de hemska intervjuerna, musiken gjorde inte saken så mycket bättre! Bort med Christer B - jag är säker på att programmet då skulle kunna bli så mycket bättre, lekfullare och roligare och mindre pretentiöst.
Men intervju med Pernilla Andersson i DN idag var intressant och kul!

Channal sa...

Mitt sportlov har tagit slut! Mello var bedrövligt i lördags! Sara Varga o Seingfly är de jag gillar bäst! Två helt egna o okända låtskrivare. Mamma Mu var länge sedan, en favorit! Ha ett skönt lov o njut av ledigheten. Kram Anna

Min plats i solen sa...

Efter att ha varit på genrepet på eftermiddagen och sedan ha sett showen igen å kvällen framför tv:n kan jag bara säga att det verkligen är två helt olika upplevelser. Att befinan sig på plats är som att vara på konsert och det som funkar där går inte altid genom rutan senare på kvällen. Och det som inte funkade på arenan kan mycket väl med hjälp av duktiga kameramän gå rakt igenom tv:n. Intressant upplevelse! Och vi hade verkligen en supertrevlig dag och kväll helt i schlagerns tecekn. :)

Jag hoppas att du får ett härligt sportlov. Njut! :) Här börjar vardagen igen i morgon efter en härlig vecka med lov. :)

Ta hand om dig fina du!

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...