fredag 18 februari 2011

Tar det aldrig slut?

Nu, när det varit snö och kallt i  över tre månader, känns det som att det, alltså vintern, aldrig kommer att ta slut. Ni vet när det gått så där långt att man till slut känner att man måste förlika sig med tanken på att man aldrig mer kommer att se gröna träd, blommor och temperaturer över - 5 grader. Det kommer liksom bara mer och mer snö, det tycks blir kallare och kallare igen och inget slut finns i sikte. Trots att det bara är en dryg vecka kvar av februari. Det är alltså snart vår. Enligt den kända månadssången ska "mars, april ha knopp i håret". Vad hände?
Jag börjar nu mentalt förbereda att fira midsommar med termobrallor och hemknåpad midsommarstång gjord av tolettrullar och silkespapper. I och för sig har jag ju inte firat midsommar på riktigt på många år. New York i all ära, men riktigt midsommar med regn, kyligt väder, potatis, sill, gräddfil med gräslök, köttbullar och sånt, det har jag inte firat sen...2004? men det spelar ingen roll. I år blir det termosar och pulkaåkning kring stången.
Det är i alla fall så det känns just nu.

Å andra sidan är det fredag och helg. Inte fy skam. Ska till syster C och systerdotter N imorgon, Melodifestival, sömn, gym, god mat och kanske någon film. Just ja, plus skriva inlämningsuppgift på kursen. Förträngt. Totalt. Det löser sig sa gumman som...CENSUR
Ha en underbar fredag och kom ihåg att le :)

9 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Känner precis som du gör, det kommer aldrig mer att bli sommar. Vi har haft snö sedan sista veckan i oktober. Det positiva just nu är att det är ljust längre och blir ljust tidigare på morgonen. Men idag verkar det som om solen inte tänker gå upp... Eller har jag vaknat för tidigt?
Litet paket har anlänt. Återkommer när jag har testat. Tack!
Gullig bild!
Ha en underbar fredag och helg. Kram Kim

Stef sa...

Jag håller fullständigt med dig om vädret, det är därför man till slut flyttar härifrån haha!
När R först nämnde att han skulle vilja bo i California på en vingård sa jag bestämt nej, men nu verkar det faktiskt inte så illa! Sakta men säkert börjar jag att gilla tanken på värme hela tiden......

Lycka till med uppgiften och ha en urmysig helg!

kramar

Emmama sa...

Vilket söt bild - den kommer få mig att le hela dagen! Ha en skön helg!

Kram!

Camilla sa...

Men det har ju inte varit sportlov än. En vecka till ska det vara vinter, sen ska våren komma. Det bestämmer jag!!

Det går ju inte låta bli att le åt dom där söta aporna.

Saltistjejen sa...

Å jag tycker faktiskt synd om er. Eftersom jag själv längtar till våren men även här lär det dröja. Trots att vi idag tydligen ska få temperaturer upp mot 17 (!) grader!!!!
Men jag vet att slutet av februari och även mars kan innebära snöstormar här. Väder o temperaur är ju otroligt skiftande i NYC jämfört med Sverige. Ena dagan kan det vara 12 plusgrader och nästa kan det vara 8 minus och snöstorm!
Lycka till med uppgiften ocgh hoppas ni får en riktigt mysig helg!
Kram!

Monica sa...

Söta småapor, de piggar upp. Ja vintern står man snart inte ut med och jag ska aldrig klaga mer på regn, då kan man klä sig vettigt och det är aldrig lika kallt som nu och man slipper halka omkring på is eller snubbla på snöhögar, på perrongerna så är det en meter isvallar snett uppåt när man kliver av så det gäller att ta tag i nåt så man inte trillar tillbaka och hamnar under tåget. Jag tycker hemskt synd om gamla personer, mest ser jag äldre kvinnor (karlarna vågar väl inte gå ut eller så finns de inte) som handlar, kånkar och tar sig fram försiktigt och verkar sjuka också.

Anna sa...

Jag har fått mitt straff när jag skrytit om Sheffield-våren för idag snöar det här :(

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Jag lovar - det kommer ta slut. Tror dessutom att de somrarna som varit sista åren återkommer. Och då kommer vi sitta och gnälla över hur varmt det är.

Vår lägenhet (hörnlägenhet med balkong) har ALLT öppet för att skapa luftdrag. Men icke. Hjälper föga. Det är typ 28 grader varmt ändå.

Freedomtravel sa...

Vintern tar ju slut varje år, så förmodligen gör den det i år också, även om det inte riktigt känns så...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...