måndag 21 februari 2011

Skrattar bäst...

--som skrattar sist. Eller är det tvärtom? Igår var det i alla fall bilen som fick de två sista skratten. Inte nog med att jag tagit fel på dag för besiktning. När jag kom ut och skulle åka till jobbet startade bilen inte alls! Trots att det "bara" var minus 9 och inte minus 25. Jag fick helt enkelt kasta mig iväg till stationen i hopp om att tåget inte skulle vara inställt och ersatt med buss. Gör och häpna: Tåget avgick och dessutom i tid! Jag är fortfarande aningen chockad.
Dock ska det alltid hända nåt när jag ger mig ut i kollektivtrafiken. Jag är som en kaosmagnet helt enkelt. När jag klev av tåget i jobbstaden var jag tvungen att ta stadsbussen till jobbet. Den har jag tagit några gånger nu så jag vet hur jag ska göra. Man kan inte köpa biljett på bussen utan den ska införskaffas före avresa i en automat, med sms eller hos en återförsäljare.
Jag går till automaten först. Den är pålitlig och jag har betalkort. Perfekt. När jag kommer fram ser jag inte skåran där man ska sticka in betalkortet. Jättekonstigt. Jag har ju betalat där förut och med kort dessutom. Istället går jag till den andra automaten framför den jag stod vid. Samma sak. Det är nästan så att jag kliar mig i huvudet. Jag letar lite snabbt efter ytterligare en automat, men utan jaktlycka. Därför går jag tillbaka till den första och funderar på var jag ska försöka sticka in kortet. Jag vill ju inte verka som en komplett idiot liksom. Till slut ger jag upp och frågar en kvinna som står bredvid och väntar. Hon menar att man kan köpa biljett på bussen med kortet.
Eftersom jag hade lite otur förra gången jag frågade någon om stadsbussarna (och jag fick åka åt fel håll med bussen) litade jag inte riktigt på kvinnan som jag frågade. Då kom jag på SMS!
Men hur fungerar det? Efter mycket om och men såg jag en skylt och kunde skicka ett sms och en biljett kom tillbaka som meddelande. Smidigt! Under mina eskapader på stationen hade jag redan missat en buss och nu fick jag vänta tio minuter till.
Allt som allt gick det ju helt okej i alla fall. Jag har sett värre!
Pappa bildoktorn fick igång bilen så jag hoppas den startar nu på morgonen också så vi kan åka in och få domen. Jag säger ett minimum på tre tvåor : )

Idag ska vi fira kärleken. Vi firar nämligen femårsdag sedan vi blev tillsammans. Kärlek på spanska om ni kommer ihåg. Tänk, fem år! Jag längtar tills jag kommer hem och kan krama maken och dottern efter arbetsdagen! Livet är allt bra härligt!

Here is your song of the week darling. You are my life, my world, my eternity.

10 kommentarer:

sara sa...

SMS-biljett är supersmidigt tycker jag. Använde det mycket när jag boddei Västerås.
Lycka till med bilen idag!

Camilla sa...

5 år, härligt! Ha en riktigt bra dag!

Katarina sa...

Bilen,, usch vilken skitdag! den var l
iksom inte med på noterna.. Hoppas iallafall att ni får en fin kväll tillsammans, er dag! Sedan får vi hoppas bilen är i skick imorgon..

Kram

Saltistjejen sa...

Stort GRATTIS till dig och maken på 5-årsdagen!!!!! Sådana årsdagar är så roliga för man inser hur länge man varit tillsammans och ändå känns det som man nyss träffades. Tiden upplever iallafall jag som väldigt "parallell". :-)
Kram!

Estella sa...

Grattis på 5-årsdagen och håller tummarna för bilen!

Monica sa...

Grattis på femårsdagen! Åka buss och tåg är krångligt;-)

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Vissa dagar känns det att man lever, mer än andra.... hoppas att det löste sig och kaos blev mys på årsdagen. Bättre flyt nästa morgon!

Anna sa...

Grattis! :)

Trillingnöten sa...

Sara: Ja, nu när jag vet hur det fungerar är det superbra!

Camilla: Tack!

Katarina: Ja, det var ingen höjdare direkt!

Saltis: Ja, det håller jag med om. Det är så fantastiskt hur åren försvinner men samtidigt finns kvar :)

Estella: Tack! :)

Monica: Kunde inte sagt det bättre själv!

Skrotmamman: Sannerligen! Skönt å veta att man lever iaf :)

Anna: Tack!!

my sa...

Grattis grattis! Oj vad härligt! :) Hoppas ni fick en jättehärlig kväll!

Och TACK för ditt fina brev! Fästmannen blev jätteglad, han ska laga med kryddorna i helgen. Ett brev med något gott kommer tillbaks inom kort!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...