måndag 14 februari 2011

Kärlekens dag

2006 bodde jag i härliga New York. På Svenska Kyrkan hade jag träffat en svensk tjej som jag började umgås med ganska mycket. Och vi hade våra speciella tisdagar. På tisdagar hade jag flera timmar ledigt från jobbet mitt på dan och likaså min vän C. Därför passade vi på att göra utflykter och annat skoj varje tisdag. Vi gick till American Museum of Natural History, Central Park, Chinatown, vi bakade, besökte kyrkan...
2006 hände det så att Alla Hjärtans Dag inföll på just en tisdag och då skulle vi ha picknick i Central Park var det tänkt. Vi hade planerat i minsta detalj. På morgonen den dagen insåg vi att planerna måste revideras. Det var nämligen snöstorm och massor med snö hade fallit över staden. Istället blev vi hemma och beställde god pizza från Domino's och vi tittade på Ishockey på TV. Lika trevligt var det.

På kvällen var det dags för min kurs i spanska. Varje tisdag och torsdag kväll läste jag på Mercy College. Det fanns en kille där som var lite spexig och söt tyckte jag. Det gjorde det ju lite roligare att gå till skolan om jag säger så. Vi brukade också ta tunnelbanan samma väg hem. En bonus med andra ord. Plus att jag redan kunde spanska så det var inte en alltför betungande kurs jag läste.
Denna kväll skrev killen några ord på vita tavlan:

If you think holding hands is all in the fingers,
Grab hold of the soul where the memory lingers


The White Stripes. Jag hade ingen aning om vilka de var, men det hindrade inte mig från att köpa skivan några dagar efteråt. Killen var ju himla söt och snäll och borde ha bra musiksmak.
Ganska precis en vecka senare bjöd killen ut mig på en "konsert" som en av de andra killarna i klassen skulle spela på. Och ja, vad ska man säga? The rest is history. Den spexiga killen är numera min make och livet kunde inte vara bätter helt enkelt. Jag har alltså mycket fina minnen från Alla Hjärtans dag och februari generellt : )

Idag får ni ta extra mycket hand om er mina vänner. Var lite extra snälla mot er själva, er omgivning (det är ni säkert redan i alla fall, men ni får en extra påminnelse), era kollegor, era medpassagerare på buss och tåg, er chef, er familj och era vänner. Det är aldrig fel att ge ett extra handtag eller ett extra leende eller komplimang. Mottagaren kan leva på detta flera dagar, om inte veckor. Ni kan göra skillnad i någons liv med en enkel kommentar eller leende. Det är något som vi alla borde tänka på varje dag!
Gör världen lite vackrare, en vänlig tanke i taget.
Ha en jättefin Alla Hjärtans Dag och Tack för att ni skänker mig leenden varje dag genom att läsa min blogg och bry er om!

Honey pie, this song is for you. I love you more than life itself. Thanks for the tap on the shoulder that day. Who knew it would lead to this? : ) You are wonderful and you make me incredibly happy.
Happy Valentine's!För er som är intresserade av sången som maken skrev på tavlan (och som fortfarande är min White Stripes- favorit):

11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad fint!!! och det är speciellt om man har särskilda minnen till olika högtider. Själv har jag aldrig "firat" Alla Hjärtans Dag eller V-Day, men tanken bakom en sådan dag är ju verkligen fin. Att försöka tänka lite extra på sina medmänniskor hoppas jag vi gör lite var och varannan dag! :-)
Kram!! :-)

Stef sa...

Awww så fint! :) Ha en jättefin alla hjärtans dag du med lilla vän! Så ska jag ta ditt råd och försöka sprida lite leended och glädje jag med här! Kramar

Katarina sa...

Wow, vilken fin historia hur du träffade din make!

Stor kram och ha en bra dag!

Kram

Kim M. Kimselius sa...

Tack för att du delade med dig av din underbara solskenshistoria. Förstår att Alla Hjärtans dag betyder något extra för dig och förmodligen din make också. Kram Kim <3

Monica sa...

Åh så underbart romantiskt, sånt gillar jag;-) fast jag skrivit i min blogg att jag inte är så romantisk men förstår absolut när romantiken flödar:-). Roligt och härligt det du berättar1

Estella sa...

Vilka härliga minnen!

Anneli sa...

Kärlek när den är som bäst :)

Anna sa...

Oj, jag började nästan gråta lite nu, så fint var det!

Alexi sa...

Vilken UNDERBAR historia. Alla lyckönskningar till er ! Kramar!

Emma sa...

Snyft. Snipp. Snörvel. Nu blev jag rörd. åh vad fint! Och sedan fixade du White Spripes-biljetter åt er vid ett senare tillfälle minns jag.

Haha -men är du en sån som går kurser i sånt du redan kan? Det var det värsta!! ;-). Jag minns att i min första kurs i spanska satt en snubbe som var gift med en Colombianska och dessutom hade bott med henne i Spanien i tre år och han han satt där i nybörjarkursen och glassade: "yo soy, tu eres, nosotros somos"... och sedan rättade han oss andra.

Som vi avskydde honom!

Men det var nog skrivet i stjärnorna att du skulle gå den där kursen för att du skulle träffa din älskling så jag förlåter dig ;-)

Trillingnöten sa...

Saltis: Det är jätteviktigt att tänka på medmänniskor varje dag. Det är bra att det finns en speciell dag att tänka på sånt :)

Stef: Jag hoppas spridandet gick bra!

Katarina: tack detsamma!!

Kim: Det kan jag verkligen bara säga att den gör :) Ha en fin tisdag!

Monica: Man kan ju vara smyromantisk :) Det sockersöta, uppenbara romantiska kanske inte alltid är så romantiskt. Mer det oväntade och enkla!

Estella: :)

Anneli: Absolut! Kram

Anna: ;)

Alexi: Tack gummman! :D

Emma: Lol! Jag tänkte ta den enkla vägen den gången eftersom vi var tvungna att läsa nåt och jag hade egentligen inte tid med skola då ;) Men så här i efterhand är jag jätteglad att jag gick den! Som du skrev, det var skrivet i stjärnorna!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...