tisdag 14 juni 2011

Bråda dagar

Just nu är det bråda dagar på jobbet. Det är mycket som ska fixas och trixas innan skolavslutningen kan gå av stapeln imorgon. I år är det dessutom väldigt många som ska sluta och flytta till andra skolor. Årets 6:or och någon som ska flytta väldigt långt bort. Det är alltid jobbigt att säga hej då. De elever som går i samma stad brukar faktiskt dyka upp då och då i alla fall, trots at de slutat. Två tjejer som bytte skola förra året har kommit till vår skola och spenderat dagen då deras egen skola har studiedag och det är ju inte helt fel! Det tackar vi för.
Idag har vi generalrepetition med avslutningssånger och dikter och teatrar. Ni vet ju sen tidigare att jag är motvillig musiklärare på skolan (detta ändras förmodligen i höst, tack och lov) och är således den som drar i alla trådar och ser till att det klaffar. Ibland är det roligt, ibland mindre roligt. Skolan är ju inte så stor. Det ska man vara glad för.
Dessutom har vi en till intervju idag med någon som vill bli min kollega. Jag och rektor är lite oense om vilken som är favoriten hittills. Det löser sig väl så småningom tror jag. Kanske blir det en gemensam idag?
Nu ska jag äta min frukost och hasta till jobbet!
Ha en fin onsdag!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Förstår att det är mycket såhär i slutet av läsåret. Men snart har du sommarlov! Härligt!
Lycka till med intervjun idag!
Kram!

mintekopp sa...

Lycka till med allt du har för dig i dag. Sommarlovet närmar ju sig verkligen med stormsteg, skönt med lite ledighet att se fram emot. Kram!

Camilla sa...

Ja visst är det bråda dagar så här runt skolavslutningen och inför semestern, även för oss som inte är lärare. Idag går jag på sonens sista avslutning i gamla skolan.
Lycka till med förberedelserna och avslutningen.

Marina sa...

Här slutade faktiskt skolorna redan förra veckan! Hoppas ni får en riktigt bra avslutning.

Husfrun sa...

Förstår att det är mycket nu så här års på terminen. Hoppas dina elever blir glada över bokmärkena :)
Kram.

Monica sa...

Tänkte på vad länge ni går, så otroligt skönt att gå på semester/lov sen det måste vara. Hoppas ni kommer överens om kollegan, är ju bra att ha sånt klart så du slipper fundera på det hela sommarlovet:-). Ta det grundligt med rektorn, för- och nackdelar, ni har säkert sett olika saker, är så bra att var minst två som såg, men sen är det väl du som mest ska tillbringa dagarna med personen så din röst väger tyngst anser jag:-).

Skrotmamman skrotar vdiare - 14 månader mellan barnen sa...

När det är som mest inför skolavslutningarna - tänk på sommarlovet!!!! MMMmmmm riktigt avis!

Monika Häägg sa...

Du får pusta ut nu när sommarlovet börjar!

Trillingnöten sa...

Alla: Ja, snart är det dags och då kan man pusta ut som en ballong med hål. Och på måndag får vi välja vem vi ska anställa...intressant!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...