torsdag 16 juni 2011

Nedförsbacke

Nu, efter skolavslutningen, känns det som att jobbet hamnat i nedförsbacken äntligen. Det är tre planeringsdagar kvar och sen är det dags för sommarlov. Toppen! Jag har fortfarande ett berg av papper på skrivbordet som måste sorteras, böcker att beställa, Lgr 11 att plugga och reflektera över. Ja, lite smått och gott.

Här är mitt skrivbord just nu. Eh. jag har lyckats ta över en förskolekollegas arbetsbord dessutom. Måste fixas nu alltså. Men var ska jag lägga allt? Det är ju "viktiga" papper alltihop.

Skolavslutningen igår gick fin fint. Det är roligt att se alla föräldrar och alla stolta barn. Mina ettor frågade gång på gång om de gick i tvåan nu. Och när jag sa att det kunde man nog säga, växte de och blev alldeles glada. Många barn grät. De som skulle sluta och byta skola hade en svår tid. Och så klart var väldigt många ledsna på grund av att kollegan ska sluta och flytta iväg. Några andra barn var ledsna för att sommarlovet började. De skulle sakna skolan under två månader och var superledsna för det. Jag är glad att de gillar skolan! Klart det är en kombination av kompisar och skola som gör att det är roligt att komma varje dag, men i alla fall.
Efter avslutningen blev jag och fritidspedagogen vaktmästare och samlade ihop stolar och bord. När jag lyfte på en av stolarna (observera att jag lyfte upp den från golvet och höll den i ryggen. Inget annat!) hände detta:

Japp. Först föll en del mot golvet. När jag sedan skulle ta flytta undan resten en bit, föll resten också som ett plockepinn. Tack och lov att den inte föll isär när vi hade avslutningen och någon satt på den. Kanske är jag så stark att jag inte ens vet om min egen styrka? Superwoman!

Jag åt lite sött igår, men var inte sugen så det blev väldigt lite. En halv pecankakebit och sen en sån där rund liten minchoklad man får till te och kaffe på restaurang. Inget mer. Vanligtvis när jag står inför en buffé av godsaker tar jag lite av allt (eller mycket av allt), men icke. Jag tog det lugnt och ämnar fortsätta så. Kul!

Det är fredag också. Kan det bli bättre? 

9 kommentarer:

sara sa...

Vad skönt att det går så bra med sötsakerna. Själv är jag hopplös just nu, men hoppas jag bättrar mig. Ska även ta tag i träningen nu när jag får tid.
Hoppas du får några bra sista dagar på jobbet så att du snart får njuta av sommarlovet!

my sa...

Haha, faktum är att jag är precis likadan när det gäller snittblommor, det är en fin tanke, men de dör ju så snabbt ändå osv...Dessutom måste vi gömma dem lite så att katten får tag i dem (hon välter ut dem och leker i vattnet). inte Fast ssssh, det säger vi inte till maken som är så stolt över att han gett mig blommor. hihi

Härligt med sommarlov snart! :) Jag brukade följa med mamma till skolan när jag var liten och plocka ihop papper osv efter alla eleverna slutat, tycker det är liksom en magisk stämning över skolorna de där veckorna precis innan lov, när bara lärarna jobbar. Haha. Hoppas du får rensat iordning i allt och att dina superkrafter inte tar sönder fler stolar.
kramar

Marina sa...

Dom är ju lite söta när de gråter över att skolan tar slut och de måste ha sommarlov...fast det brukar gå över med åren...;)
Annars känner jag igen utseendet på skrivbordet vid den här tiden på året, och lite saknar jag faktiskt känslan när man återvänder efter själva skolavslutningen för att ta reda på det där sista innan ledigheten. Fast jag saknar inte just det där med att läsa in läroplanen...
Ha en bra ledighet!

Monica sa...

Det är väl ny läroplan från i juli? Bara för gymnasiet säger maken nu. Starkare stolar får vaktmästaren fixa i alla fall:-). Tänkte på barnen som är ledsna, dels för en fröken som slutar och att inte träffa kompisar, det är förståeligt, men en del för att skolan är deras trygghet och där de får mat varje dag t ex, och någon ser dem, de vet inte hur dessa två månader blir för dem, ja jag har sett en del av detta av olika orsaker, är vanligare än vi kan tro tyvärr.

Saltistjejen sa...

Tror att just förändringar är det som många barn har svårt för. Inte alltid för att det som kommer att förändras ska bli direkt sämre, utan osäkerheten kring att vardagsrutinen bryts. Det kan vara jobbigt för många, särskilt yngre barn.
Härligt i varje fall att DU ser fram emot den här förändringen och ditt stundande sommarlov!!!! :-)
Skönt också att du inte känner sötsug! jippie! Det håller kasnke i sig!
Och det där med ploce-pinn... typ som sagt att det hände efteråt.
KRAM!
Ps hur gick det med intervjun av den andra kandidaten. Eller var det kanske tredje?? Har ni bestämt vem som får jobbet?

Monika Häägg sa...

Så fint att barnen var ledsna för att skolan slutade. Kanske tråkigt att säga "ledsen", men det måste betyda att skolan är väldigt värdefull för dem och det är ju positivt. Ett bra betyg till dig och din skola!

Steel City Anna sa...

Det är ju bara för himla gulligt att de är ledsna för att sluta skolan :) Synd att man inte kunde känna så när man kommer tillbaka till jobbet från semestern ...

Trillingnöten sa...

Sara: På sommarlovet tycker jag det är enklare att hålla en bra kost och träning :) Mer tid till att tänka!

My: haha, jo det är sant. Skolan är helt annorlunda utan elever i den!

Marina: nej,nu är det mycket uppdatering som gäller och revidering av omdömen och annat...så det är en hel del jobb tyvärr :)

Monica: Japp, från och med höstterminen är det nya läroplaner för alla, gymnasiet som grundskola så nu gäller det att läsa på lite och se till att allt blir som det ska...och vaktmästare har ingen så vi får skylla på oss själva :)

Saltis: Ja, det är svårt med förändring. Många som slutar och byter klass och kollegan...blir mycket på en gång. Vi har intervjuat sju stycken och en av dem lär det bli. Vi verkar ha kommit till i alla fall tre som vi gillar och sen får vi se på måndag hur det blir!

Monika: Ja, ledsen kanske är fel ord :) men det är skönt att de gillar att vara i skolan, då känns det som att man lyckas i alla fall. Hoppas det håller i sig!

Steel City: hahahahahaha, eller hur! Jag önskar det skulle vara så!

Min plats i solen sa...

Härigt att den efterlängtade och välförtjänta ledigheten väntar runt hörnet på dig nu vännen. Lediga dagar att samla kraft och energi på. Ladda batterierna med mycket härlig sommar. :)

Jag älskar din bild på ditt skrivbord! :) Jag tror vi är många som känner igen oss i den snarare än i de vackra bilderna från inedningstidningrna. ;)

Det låter som ni fick en fin skolavslutning tillsammans. Och visst är det vitigt att inte glömma bort att det inte är alla barn som ser fram emot sommarlovet. Att det finns barn som har det tufft hemma och där skolan kanske är deras tillflyktsort.Deras plats att andas.

Hjälp, det var ju tur att stolen inte föll ihop då någon satt på den. Eller så var det din superkvinnostyrka som gjorde det. ;)

Ha det gott vännen!

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...