lördag 4 juni 2011

Fredagsmys och pimp my gröt

Vilken dag det var igår! Nästan för bra för att vara sann. Solsken och värme hela dagen. Till och med en liten solbränna fick jag till. Om man nu kan räkna olika nyanser av kräftröd som solbränna? Det blev lek i parken och sedan lite balkonghäng på eftermiddagen. Första gången som balkongen används till detta för i år.Eller kanske sen vi flyttade hit för x antal år sedan till och med.


Jag hann läsa ut Nirvanaprojektet under dagen.


N blev också sugen på att läsa när jag satt på balkongen. Hon satt och "läste" högt för mig medan jag läste min bok. 

Dessutom läste jag ytterligare en bok innan dagen var över samt påbörjat en tredje. Fantastiskt! 

Jag hade dessutom tänkt tipsa lite om havregrynsgröt som är min nya drog. Jag kan helt enkelt inte få nog ibland. När jag blir hungrig är det ofta som jag tänker att gröt skulle passa fint. På allvar. Alla morgnar äter jag min älskade havregrynsgröt. 
Tips 1:
Blanda vatten och gryn samt ett rått ägg (rör om ordentligt så att ägget blir blandat med grynen) lite salt och ekologiskt vaniljpulver /som finns på vanliga affärer också/. Rör under tiden som det kokar upp så att ägget inte blir i klumpar. Servera med färska eller frysta bär och lite mjölk

Tips 2:
Servera gröten med rivet äpple, som du kokar med gröten, alternativt lägg till efter att gröten är klar.

Tips 3:
Min gammelmoster brukade klippa i plommon i sin gröt, något som jag inte testat, men verkar gott!

Tips 4:
Banan och kanel istället för sylt!

Tips 5:
Ta några skedar krossat linfrön och gojibär på din gröt, oavsett vilket tillbehör du väljer /bär, banan, äpple, sylt). Jättegott!

Ha en superfin lördag!

14 kommentarer:

sara sa...

Vilka bra gröttips. Gojibär är ju faktiskt riktigt gott, ska nog testa det på gröten. Jag brukar ha i äppelbitar och kanel när jag kokar min gröt. Supergott!

Duktiga Tjejen sa...

Älskar ekologiskt vaniljpulver! Har alltid det på yoghurt. Jag kan bara äta rågflingegröt kokad på mjölk istället för vatten, spyr annars. Jag är en grötmes! Fina tips! :)

Steel City Anna sa...

Jag gillar verkligen inte gröt, det är synd för det är så nyttigt. Ska det gå ner alls blir det med lingonsylt och varm mjölk. Maken äter gröt två gånger om dan med mosad banan, honung och jordgubbssylt.

Madeleine sa...

Guud vad gott det lät! :) Måste provas..

Monika Häägg sa...

Det verkar ha varit en riktig läsardag!
Havregrynsgröt älskar jag också! Blir ibland jättesugen och är bara tvungen att koka. Jag gör som din gammelmoster; klipper i plommon. Men för övrigt är den helt naturell!

Saltistjejen sa...

Härligt med balkonghäng! :-)
Fast äggoch vanilj i gröten lät inte så gott tycker jag hahaha! :-)
När vi paddlade eller vandrade förr och inte kunde ha med sylt eller liknande hade vi alltid med oss blåbärssoppepulver som vi hade lite i gröten när vi kokade den. Det blev himla gott det med! :-) Jättebra som sagt om man inte kan släpa med sig tung frukt eller sylt.
Annars gillar jag havregrynsgröt med lingon.
Hoppas vädret fortsätter vara sådär fint nu!
Kramar!

Evas värld sa...

Eller koka quinoa med päron och ät med hackade nötter och kanel över, mums!!
Eller koka bovete med banan, hackat äpple över och kanel och kokos! Också gott!

Martina sa...

Nyfiken jag blev på boken på bilden! Måste bara läsa Vredens tid också...

Monica sa...

Har nog testat allt men aldrig ägg i, är inte så dumt kanske, slipper koktiden på det vid sidan om och får proteinerna med. Lovar testa:-)

Trillingnöten sa...

Alla: tack för alla fina tips på vad man kan göra med gröten också! :) Eftersom det är min favorit så är jag glad för fler tips att pimpa gröten med!

Och hörrni, ägget har ingen smak i gröten kan jag lova, men ger bra med protein som ger mer mättnad :)

Emma sa...

Att jag missat detta! Gröttips! Du tipsade ju mig redan men detta var mer utförligt. Tackar. Härligt med balkonghäng och snart sommarlov! :-) Jag blir glad av att läsa din blogg. Känns som att du är bra på det där med att ta vara på livet och inspirera andra att göra detsamma! KRAM

Camilla sa...

Gröt är gott!!
Jag äter också gröt varje morgon, men jag kokar den med hälften havregryn och hälften rågflingor.
I lördags morse var rågflingorna slut. Då blev det vanlig havregrynsgröt. Jag råkade ha färska jordgubbar över sen dagen innan. De skar jag i skivor på gröten. Det var himelskt gott!

Trillingnöten sa...

Emma: Vad glad jag blir av din kommentar :) Tack!

Camilla: Åh, färska jordgubbar! Himmel vad gott!

Anonym sa...

wassup vilsnajollen.blogspot.com blogger found your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your website http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Richard

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...