söndag 26 juni 2011

Good News Sunday

Jag tänkte skriva en lista på Goda Nyheter idag. Det kan man alltid behöva, speciellt nu när midsommarafton med idel olyckor och fyllor tagit över nyheterna. Det finns positiva nyheter också. Faktiskt!


  • New York har äntligen sagt ja till vigsel för homosexuella! Inte en dag för tidigt tycker jag. En fantastisk framgång som bör uppmärksammas.
  • Avvecklingen av regnskogen har tydligen gått ned 25% de senaste10 åren. Hurra för det! 
  • Dödsantalet bland de som drabbas av allvarliga hjärtattacker har minskat drastiskt sedan 1996  tack vare nya mediciner och andra behandlingar. En hjärtesak!
  • Antalet pandor har fördubblats i Kina. Tidigare trodde man att det fanns ca 1500, men nu vet man att det är närmare 3000 individer, tack vare DNA-tekniken.
  • En 13-årig pojke har uppfunnti en dörrklocka som lurar eventuella inbrottstjuvar att någon är hemma. Dörrklockan är kopplad till husägarens mobiltelefon som då kan prata med den som står utanför. Ett sprakande ljud avges också för att det ska låta som att någon är i huset och pratar i interntelefonen. Fiffigt!
  • Sverige har hamnat på Washington Posts nyheter där vår ekonomi efter kriserna beundras. Läs mer här. Vi kallas "The rockstar of recovery". Inte illa pinkat. 
  • En 99-årig man som hoppade av skolan under den Stora Depressionen strax före andra världskriget, har äntligen tagit sin examen! Det är aldrig för sent mina vänner!
Ni ser att det finns så mycket att glädjas över i världen en söndag som denna. Ta vara på det och fortsätt vara positiva hela veckan som kommer!


10 kommentarer:

my sa...

:) Det var en trevlig start på dagen!
Att fokusera på saker som är positiva är viktigt.
Hoppas du får en mysig söndag!

Marina sa...

Härligt! Positiva nyheter behövs!!

Monica sa...

99-åringen läste jag om, var intressant, jättebra förebild och sen var det en som till slut hittat rätt och gifte sig, tror inte det var samma, han var också 99:-).

Och den där Borg är snart världskändis, lika stor som Björn Borg snart:-) men undrar om det är så fantastiskt i ekonomin även om den är ok i jämförelse med Greklands t ex;-)

Saltistjejen sa...

Härligt! BRA nyheter är man itne så bortskämd med. Och ja, här är det stort med nyheten om homoäktenskap. Även jag tycker det verkligen var på tiden! Och att det borde bli så resten av ladnet med, men tyvärr lär det dröja hur länge som helst innan det blir såpass bra. MEN man gläds åt de framgångar som sker när de sker! :-)
Skrattade lite åt pandanyheten eftersom jag fått veta av en kompis att det stora i Kina nu tydligen är att "färga pälsen" på sina hundar så de ser ut som pandor. Såg sedan en bild på en av de bloggar jag läser.
http://3.bp.blogspot.com/-159HcNFcv2I/TgOpVgzHMoI/AAAAAAAAA_s/fKuTC8zKAts/s1600/bild-706449.JPG
GALET! Men det var ju bra att mängden pandor INTE innfattar dessa fejkpandor då! ;-)
Kramar!

Husfrun sa...

Ja! Det är ju sånt här man vill höra. Glada nyheter - mer sånna :)
Kram.

Monika Häägg sa...

Härligt med optimistiskt tänkande. Att se de positiva saker som trots allt finns lite överallt!

Duktiga Tjejen sa...

Vilken underbar lista!!

Lilla Krull sa...

Min kusin har startat en nattidning som bara har positiva nyheter. Kolla in www.positiviteter.se

Anneli sa...

Åh vad härligt med positiva nyheter :)

Trillingnöten sa...

My: Det tycker jag med :)

Marina: Verkligen!

Monica: Allt är ju relativt som det heter :) haha, jag är glad att vi ses som rockstars i jämförelse med Grekland!

Saltis: Jösses, jag läste också om det! Helt galet, men jag är inte förvånad. Har man för mycket tid så hittar man på galna saker! haha

Husfrun: :)

Monika: Ja, det finns överallt faktiskt! Gäller att bara bli påminda ibland!

Duktiga: :)

Lilla Krull: Kul, den ska jag kolla in!

Anneli: Eller hur!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...