lördag 18 juni 2011

Ibland önskar jag...

Ibland önskar jag att man slapp läsa nyheterna. Man kan ju börja undra när man surfar in på en nyhetssida och rubriker som:
"Chefen slog anställda med sin penis" eller "Har Viktoria blivit plastikblind?"
Väldigt viktiga nyheter som bara måste nå den breda massan. Ibland kan man inte tro att det man läser är sant! Man kan ju visserligen helt enkelt bara sluta surfa in på nyhetshemsidorna i och för sig. Men då får man inte de viktiga nyheterna heller, så jag är tveksam till en nyhetsbojkott. Finns det en enda seriös nyhetssida ute i cyberrymden som endast berör de stora nyheterna och som struntar i kändisar och mindre "oviktiga" nyheter. Vem bryr sig egentligen om någon som springer runt och slår några anställda med sin penis? (förutom de som blir drabbade kanske). Och vem bryr sig om vem som senast gjorde en plastikoperation för mycket? Det kanske säljer och drar till sig intresset till de större, viktigare nyheterna? Vad vet jag. Fast den där penisjagande chefen har jag svårt att få ur skallen...Jag hann aldrig läsa artikeln, bara rubriken.

Jag undrar hur mycket som aldrig kommer in i tidningarna och på nätet. Det måste vara ton av saker som hände runtom i världen som inte når någon kanal ut i världen. Orättvisor, plastikoperationer, olyckor...Drygt 6 miljarder människor och väldigt många länder där de huserar.
När jag var på Arlanda för läroplanskonferens i mars var jag in på Pressbyrån och hittade ett magazin för Good news. Jag tror till och med att det hette "Good News Magazine". Vilken alldeles fantastisk idé! För det finns säkert lika mycket roligt och trevligt som händer som det finns hemskheter och onödiga nyheter!
Jag måste kolla om jag hittar tidningen igen!

Idag är vädret inte på bästa humör så jag tror att vi tar en dag inomhus och bara myser. Det är välbehövligt just nu. Bara ta det lugnt och ha det skönt...kanske en film? Och så tvättstugan (faktiskt fått en tid!)

8 kommentarer:

Marina sa...

Jag tror också på en tidning med bara goda nyheter - visst vore det härligt!?

Mrs Clapper sa...

http://www.goodnewsnetwork.org/


Håller med, håller med och håller med!!

Steel City Anna sa...

Han måste ha en väldigt lång penis :)

Monica sa...

Den där penismannen läste jag inte om men såg rubriken och fick associationer. Du vet i sjukvården finns inget som inte händer och en dag kom en kvinnlig läkare in till mig, jag höll på med hennes forskningsprover, hon forskade, undervisade och hade patienter allt samtidigt nästan, denna dag en patient inbokad, en karl som plötsligt tog fram sin penis och daskade den i hennes skrivbord, ja de var lång och med sjukdomstecken, många tusen kvinnor hade den glatt sa han uppfordrande. Vi ska inte vara ensamma någonsin med en patient kan vi lära av detta. Och slutar aldrig förvånas över människan.

Husfrun sa...

Ja herregud. Sällan jag läser nyheter faktiskt. Oftast står det just bara oväsentligheter som detta... vad har läsaren för nytta att veta? Nej, fram för viktiga nyheter - och även glada nyheter!
Kram.

Anneli sa...

Ibland blir man väldigt nyhetstrött. Kanske skulle man rentav må bättre om man inte läste några nyheter alls.

Katarina sa...

Jag håller med dig om att nyheterna rätt ofta går över styr. Jag ser nu när jag ör hemma vilken häx jakt det är på kungahusets medlemmar, det känns osmakligt.

Sedan är det bara elände på de flesta löpsedlar eller sm svensk sommar brukar vara, Vem tjänar mest osv.. Jag köper inte tidningar så ofta numera, inte ens när ajg är hemma. Förr prenumerade jag på DI och DN.. men mellan varven är öven DN på väg ditåt.

Min plats i solen sa...

Jag kan bara hålla med dig. Ibland suckar man högt då man läser nyheter. Men det är väl också så att vi får det samhälle vi skapar och väldigt många människor tycks frossa i skvaller och sensationsnyheter och tv. Det är väl alla dessa oändliga reality-shows på tv ett tecken på. Och det verkar som om sådant säljer tidningar.

Det gäller att sålla bland nyhetsflödet och visst hade det varit helt underbart om det lyftes fram mer av solskenshistorierna och de små ljuspunkterna som händer i vardagen för den lilla människan. Vi behöver det för att väga upp allt det svåra och hemska och allt det galna.

Kram på dig

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...