fredag 3 juni 2011

Vardagsbektraktelser

Det blev en ganska fin dag i går faktiskt. Vädret var lite blåsigt /som vanligt/ men ändå ganska varmt och skönt. Jag tog mig till gymmet och på vägen dit hittade jag nåt mycket märkligt.


En helt ensam foppatoffla liggandes på marken. Varför? Vem bar den? Hur kommer det sig att någon där ute gick hem utan sko på ena foten? Är det en rymdvarelse förklädd till toffla? Jag vet inte. Konstigt såg det ut i alla fall.

När jag och dottern gick till lekparken på eftermiddagen fann vi något annat liggande på marken. Nämligen:

En barnstrumpa. DET har jag lättare att förstå än en toffla. Barn kastar saker hur som helst och hit och dit.

Väl på lekparken kunde jag konstatera att:

  • Vid röda dagar kommer även pappor med till lekparken. Det kryllade av pappor tillsammans med sina familjer. Något man inte ofta ser ens på helger i vår stad.
  • Kanelgifflar verkar vara, hands down, det mest populära fikat att ta med till lekparken. Jag som trodde att gifflarna var helt ute. 
  • Man kan väldigt lätt få syn på vem som är turist och vem som är invånare. En turist har allt som oftast bekväma skor, gärna sneakers, rejäla shorts och för det mesta linne eller T-shirt. På ryggen bär de en ordentlig ryggsäck som ser välfylld ut (till skillnad från supermammor som "bara" bär en enklare ryggsäck med det allra nödvändigaste). Igår var det många genomresande i stan. 
Efter parken var lilla dottern sugen på glass så vi gick till torget och köpte en. När vi skulle sätta oss vid det enda lediga bordet fann vi detta:


Ett par tomma bågar. Lite tillknycklade, men snyggt och prydligt lagda på bordet. Bara så där. Vad är det som hänt under natten från onsdagen undrar jag? Är dagen före Kristi Himmelfärd en ny gå-ut-och-festa-dag som jag inte är medveten om?  Eller är det nån konspiration eller attack?

Idag ser vädret ut att bli ännu bättre och det tackar vi för. Jag ska träna en hemmavideo på morgonen. Tror att Paolo Roberto får göra mig sällskap och sen blir det en promenad när maken vaknat. Lekparken kanske. Kanelgifflarna väntar.

9 kommentarer:

my sa...

Örk, kanelfgifflar! Vanliga bullar är godare! haha. :P Eller kakor, mumma!!

Vad spännande med alla dessa omaka ting. Jag gillar när man hittar sånt ute på stan, jag brukar spinna ihop en hitsoria i huvudet över hur de hamnade där och var de kommer ifrån. :)

Du som skriver barnböcker, du kanske skulle skriva en bok om dessa tre omaka saker?!

Martina sa...

Jag har i flera dagar funderat över den till synes helt nya gympasko som ligger på gräsmattan på andra sidan gångvägen utanför vår balkong.
Vem glömmer EN ny gympasko. Och att den får ligga där alldeles ostörd för alla hundar som passerar varje dag...

Husfrun sa...

Hela vår trädgård dräller av strumpor och skor. Speciellt kring studsmattan där barnen inte får ha skor på när de hoppar. Sen går de barfota in ;)

Monica sa...

Låter trevligt med så mycket folk av alla slag i parken och kanelgifflar låter gott tycker jag, har för mig ni har ett par bra konditorier i din stad, ett femtitalskondis nära station och sjukhus och ett par till nära torget.

Saltistjejen sa...

Oj vilken sakletardag! :-)
Foppatofflan kan jag förstå. Kanske ngn som tappat den från en överfull väska, barnvagn, cykelkorg eller liknande. Glasögonbågarna är lite mer udda. Särskilt som de saknade glas! :-)
Skönt med långhelg!
NJUT!
kram!

Stef sa...

Hollaballo! Nej men se där vad man kan hitta när man är ute och spankulerar! Du kanske skulle bli sakletare du! kramar

Duktiga Tjejen sa...

Haha, älskar vardagsbetraktelser. Sjukt sammanträffande dock; igår på kvällspromenaden fotade jag uppslängda skor på en elledning vid mitt löparspår...

Katarina sa...

Ha,ha Kanelgifflar,, du får mig att le.. Jag lyfter ofta påd essa kanelgiffels påsen i butiken, för de så torra ut och inte mumsiga helelr,.. Men ahr man barn, ja, då ska det ju vara fika nu och då, kanske, då tar man vad man har, eller bakar man dem också hemma?

Oj, vad ni hittade grejer på er dag utomhus..

Kram

Trillingnöten sa...

My: Jag tycker heller inte så mkt om just kanelgifflar....och en bok är nåt jag tänkt på! Vad kul!

Martina: Helt ny? Hur skumt som helst. Vad har hänt med den andra och varför= Hmmm

Husfrun: Hahaha, jag sa ju det! Barn :)

Monica: Du har så rätt så! Många fina konditorier finns det. På gott och ont :)

Saltis: Ja, glasögonen fick mig verkligen att undra. Vad har hänt i stan? haha.

Stef: Jag funderar på att sadla om faktiskt. Från lärare till sakletare över hela världen!

Duktigatjejen: Hahaha, kanske är sånt där gängrevir? Som i NY? hehe

Katarina: Ja, jag kan tycka att de är goda om de är riktigt färska. Men baka hemma tror jag inte man kan göra. Eller kan, kan man väl, men då får man inte den där konserveringssmaken :p

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...