lördag 11 juni 2011

Jag hade tur?

Jag var ju och träffade min Karin igår som planerat. Jag for som ett skott direkt efter den sista intervjun (som för övrigt var min favorit i processen!) och kom till tandläkarmottagningen i god tid för att borsta tänderna. Viktigt! Man måste ju impa lite. Sedan fick jag testa på en nymodighet. Man fick nämligen registrera att man kommit till väntrummet på en touch-screen. Fiffigt värre!
När jag sedan satt där och väntade kom en familj in och gjorde mig sällskap och strax efter dök en tandhygienist upp i dörröppningen. Jag hade ju ingen aning om hur Karin såg ut, det var tydligen tre år sen sist fick jag reda på inne i undersökningsrummet. Hygienisten ropade ut nåt konstigt namn. Ingen ville kännas vid namnet, inte jag och inte familjen. Till slut frågade jag om det var Karin som stod där och hojtade och det var det. Jag frågade om det möjligtvis var mitt namn hon försökte sig på och det verkade stämma så där i efterhand. I am not surprised. Sånt där stöter jag på lite då och då. På grund av mitt namn har jag fått heta både det ena och det andra enligt folk som inte kan uttala det ordentligt. Been there, done that.
I alla fall. Som förra gången hade jag två begynnande hål (som inte blivit värre på tre år tack och lov). Hon var impad över min tandborstning och gav mig en fin fredagskomplimang. Dock var hon inte lika entusiastisk över min användning av tandtråd (surprise?). Jag fick helt enkelt säga som det var. Jag tandtrådar när jag kommer på det. Vartannat år ungefär. Därför hade jag också fått lite tandsten på ett ställe och när jag låg där och Karin tog bort det fick hon mig att ingå en tandtrådspakt om att använda tandtråd minst tre gånger i veckan, kändes lite som att det förseglades i blod med tanke på tandstenen som var så obehaglig.
Hon gav mig också tips på hur jag kan använda tandstickor till framtänderna i överkäken där jag haft tandställning och numera har en tråd bakom. Det är tajt och ingen tandtråd kan komma fram, inte ens en stor tandsticka.
För den konsultationen plus att hon rekommenderade nån munskölj fick jag betala 365kr såg jag i efterhand. Japp. Först betala för undersökningen 600kr, röntgen 40kr och sedan konsultation på 365kr. Kanske skulle Karin ha frågat om jag ville ha den där dyra konsultationen innan hon satte igång tycker jag? För detta har jag hört några gånger innan. Inte direkt omvälvande världsnyhet att man ska använda tandtråd och gärna ofta? Eller?

Så efter tandvårdsbidragen blev summa summaron 407kr. De vet att ta betalt minsann.

On another note. Jag är inte alls avundsjuk att dottern, fast hon är så fint brun helt naturligt, ändå kan smälla till med en fantastisk solbränna:


Tänk, jag är inte ens så brun som hennes sandalmärken.


9 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

What! Så dyr konsultation? Galet. Det borde hon ha sagt innan. Skönt att det inte blev ÄNNU dyrare iallafall.

mintekopp sa...

Näemn oj så dyrt för en konsultation som jag skulle kunna gett dig gratis :-) Det där är ju sådant som de flesta människor känner till. Att fråga innan skulle ju kanske inte vara fel. Ha en skön helg!!

Steel City Anna sa...

Haha, nästa gång får du fråga när tandhygienisten pratar, ursäkta med ingår det här? Annars kan vi vara helt tysta :)

Emma sa...

Ja-usch vad det är dyrt det där! Tänk om du hade haft några ordentliga hål. Bäst att använda tandtråd så du slipper gå tillbaka ;-)

Solbrännan. Vad avis man kan blir. Min dotter har dessvärre ärvt mammas och inte pappas pigment dvs. blir hon kanske lite pyttebrun i slutet på sommaren (den spanska) men måste hålla sig i skuggan / hög solskyddfaktor de första månaderna för att inte bränna sönder sig. Eller helt enkelt strunta i att bli brun om benen...

Monica sa...

De där konsultationerna kan vi undvara, det är lite tramsvarning på dem tycker jag, sånt vi kan läsa var som helst eller säga själva, men det blev totalt inte så dyrt ändå, min är värre.
Ditt namn borde de kunde uttala också, där skulle du fått avdrag:-). Trodde först det var din fot:-) syns hon lekt i solen i alla fall:-).

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen sa...

Tandläkare alltså (eller tandvården, även tandhygenister) Har världens bästa, dock. Men privat och sätter priser lite som hon vill. (postivt)

Men namn, haha, vad nyfiken jag blev nu!!! Själv är jag sån att jag har ett namn som få tror att jag har som tilltalsnamn, utan alla inom vården går på mitt andranamn.
"Ingen Anna i väntrummet?" *25 min senare*
"Eh, det kan vara jag, jag heter Skrotmamman ANNA" Typ. Fast jag heter inte Anna ;-)

Inte lär man sig av det heller, utan jag ser till att sonen garanterat går mot samma öde. Även dottern lär sucka över mig. (oss) Varför lär man sig inte?

Marina sa...

Ok, nu vet ja vad jag ska bli i mitt nästa liv - konsulterande tandhygensist ;)

Anneli sa...

Vad skönt att det gick så bra, ja, utom för plånboken förstås :)

Trillingnöten sa...

Duktiga: Men eller hur! Det hade jag gärna vilja veta innan så kan man ju bestämma om man vill ha det eller inte...

Mintekopp: Eh, ja! Haha...jag visste ju allt. Bara det att jag är så lat att jag inte gör det i alla fall :)

Steel City Anna: Där sa du nåt :) Det ska jag göra nästa gång minsann!

Emma: Ja, jag fick nästan en chock. Hade räknat med gratis efter tandvårdsbidrag liksom. Ja, det var ju en nedrans otur det där med pigmentärvningen för dottern :) Ibland har man otur minsann! :)

Monica: jag håller med, blev helt okej iaf...tänk om man haft hål! Jösses...
Ja, mitt namn är väl inte så konstigt?? Kanske mest annorlunda stavning...Önskar att det var min fot på bilden dessutom!

Skrotis: Nu blev jag nyfiken på ditt namn!! Jag har gjort samma sak med dottern. Bor hon i Sverige får hon säkerligen "problem". Haha.

Marina: ja, för sjutton! Det finns massor av pengar att tjäna!

Anneli: Plånkan är lite ledsen nu tyvärr, men jag hoppas den blir gladare i månadsslutet igen :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...