fredag 10 juni 2011

Kontraster

Jag vet inte hur jag lyckades, jag skyller på värmen helt enkelt, men igår hade jag bokat in två besök till biblioteket med klasserna. Eftersom jag har svenska med min klass OCH den äldre klassen och vi dessutom inte har nåt skolbibliotek brukar vi gå en gång i månaden till ett närliggande bibliotek för att låna böcker. Det tar väl ca 10-15 minuter enkel väg beroende på vilken fart man håller. Nu är det slutet av terminen och dags att lämna tillbaka alla böcker som måste in innan vi tar sommarlov. Och på nåt sätt hade jag lovat båda klasserna att gå just igår. Så först vid tio knatade jag till biblioteket med den äldre klassen och kom tillbaka runt elva, i tid för lunch. Sen direkt efter lunchen och rasten vid tolv fick jag aktivera apostlahästarna ännu en gång och knata iväg.
När jag gick där med klasserna funderade jag på hur många gånger jag egentligen besökt det där biblioteket. Vi går ju minst en gång i månaden per klass, höst som vår, vinter som sommar. Och vilka kontraster det är. I vintras gick vi när det var ca 20 minus. Igår var det säkerligen en bit över 20 plus. Det är en temperaturskillnad på 40 grader! Helt otroligt.
Det kanske var bra att det blev så mycket promenerande för strax efter återkomst till skolan var det återigen dags för två intervjuer med potentiella kollegor. Mycket sittande med andra ord.

I dag är det intervjuer på morgonen och sen bär det av till Karin. Tandläkaren alltså. Den där tandtråden blev inte lika frekvent som jag hade önskat. Dock har det skett ett par gånger i veckan ( i början lovade jag ju varje dag, erm. ) i alla fall och man får vara glad för det lilla här i livet. Vad händer om jag har hål? Gulp. Det är den där nedrans borren alltså. Och bedövning. Och känslan av metall mot tänderna. Och smärtan. Och pillet. Och pengarna.

Tack också för alla superbra tips på rubriker! Jag ska beta av dem en efter en. Vilken utmaning!

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! jag skrattar åt bilden!!! :-)
Härigt med tjugo grader plus! Det är perfekt temperatur tycker jag. Här är det ju sjukt varmt nu. Usch! Hoppas det blir svalare snart.
Lycka till hos tandis!!! OM du har hål fråga om de kan laga med laser. Jag gjorde ju det förra året och det var HUR BRA SOM HELST! Gick supersnabbt och kändes knappt! Behövde inte ens bedövning!
Kram!

my sa...

Håller med föregående talare om bilden, helkul! :)

Vilken tur att ni har det där biblioteket i närheten, härlig möjlighet för barnen att få ett bra förhållande till böcker. :) Och härlig vardagsmotion du fick där med allt ditt knatande fram och tillbaka... :P

Abort pga "fel" kön? I sverige? Nu? Efter RUL (som väl alltid görs efter v 18)? Har sällan hört något så knasigt, vilket konstigt BB du varit på. Här var det i alla fall inte snack om något sådant. Gyn påpekade dock att det ju nu var lite sent för KUB-test ifall vi hade velat "helgardera" oss. Jag förklarade snällt att nä, det var faktiskt ingen option för oss ändå så det är lugnt.

Önskerubrik förresten, får man fortfarande komma med sådana? I så fall har jag en, på mitt nuvarande favorittema.
Rubrik: "När jag väntade min dotter..." (eller liknande, kom på att jag inte läst om din graviditet en endaste gång, och som sagt, I love that topic just för tillfället, haha). Om du känner för det...

trevlig fredag!!

Monika Häägg sa...

Så fint att du går med barnen till biblioteket varje månad och samtidigt får ni både frisk luft och årstidsväxlingar.

Trillingnöten sa...

Saltis: Jag glömde och fråga om laser! Måste göra det nästa gång bara för att höra om de har!

My: Jo, det händer tydligen ofta här att man aborterar för sånt. Helt galet! Jag fattar inte hur man kan. Jag ska absolut skriva om min graviditet! Haha, förstår att det är ett ämne nära hjärtat just nu!

Monika: Ja, vi får in en hel massa av allt knatande till biblioteket. Bokmal som jag är, är jag ivrig att sprida kärlek till böcker :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...