torsdag 30 juni 2011

Nu är vi hemma igen

Ja, vi har faktiskt varit out of town måndag till onsdag. Jag drog en lurare helt enkelt och skrev inlägg i förtid och satte dem på tajmer. Det gick ju ganska bra om jag får säga det själv. Sen drog vi på en minisemester till Stockholm och hade ett par jättefina dagar!

Vi tog tåget i måndags eftermiddag till Stockholm och gick från Centralen till vårt hotell på Södermalm. Vädret var fantastiskt och svetten lackade när vi gick med snabba steg uppför backarna på Södern. När vi nådde hotellet och receptionisten såg att vi hade N med oss (fast vi skrivit det på bokningen) sa hon att hon kunde boka oss till deras systerhotell ett par kvarter bort istället för samma pris. Rummet de hade åt oss var väldigt litet påstod hon. Vi kunde gärna få titta på det innan vi bestämde oss. Eftersom vi inte var så sugna på att knalla vidare kikade vi på rummet, how bad could rummet vara egentligen? Men det VAR illa. Verkligen litet, med en liten tjock-TV och knappt nå rum att ens gå mellan sängen och TV-bordet. Så vi tog det andra rummet på systerhotellet. Naturligtvis.

Och vilken tur att vi gjorde det! Vi fick nämligen ett nyrenoverat stort rum alldelespå ett hotell alldeles invid Medborgarplatsen. Till samma pris. Det kallar jag service! Till N hade vi också en upplåsbar säng som vi köpte för två år sen när vi skulle till New York över sommaren. Den är verkligen perfekt, som en liten säng. Den kunde vi ställa i rummet och skärma av med stolar så att hon nästan fick ett eget rum. Hon hade inga problem med att sova i samma rum som oss tack vare detta. Ve och fasa om vi haft det andra rummet på det andra hotellet!


I tisdags tog vi en långpromenad från Södern till Djurgården där vi besökte Junibacken för första gången. N var eld och lågor. Hon visste inte vad hon skulle leka med först av alla sina "vänner" bland barnboksfavoriterna. Ögonen gick runt i skallen och hon sprang hit och dit. Visserligen var det en hel del folk, men det gick att komma förbi och N brydde sig inte nämnvärt. Vi spenderade ett par timmar där innan det var dags att gå vidare. Det var ett superbra besök!

Därefter var planen att besöka Aquaria vattenmuseumet nära Gröna Lund. Tyvärr var det en riktig besvikelse. Hemsidan såg så lovande ut och jag var säker på att det skulle vara riktigt bra. För 90kr per vuxen och 25 kr per barn var det inte värt besöket. Litet, inte mycket olika sorters fisk, ingen haj (som vi trodde, utan bara en liten tigerhaj) och ingen delfin. Nej, supertrist. Dit går vi inte igen och kan inte rekommendera ett besök heller.

Igår onsdag for vi hem och vågade oss faktiskt ned i tunnelbanan denna gången för att åka med packningen till Centralen. Det gick väldigt smidigt. Efter en lunch på en japansk restaurang i närheten åkte vi sedan hem till oss igen. Lyckliga och nöjda efter en härlig minisemester i huvudstaden!

14 kommentarer:

Sara sa...

Vad härligt med lite minisemester! Synd att allt inte var lyckat, men Junibacken är ju toppen. Har varit där med Saga ett par gånger och hon gillade det verkligen!

Martina sa...

Men vad då, var ni här utan att säga till. Fy dig!
;-)

Monica sa...

Härligt och vilket sommarväder ni fick:-), Junibacken är så fint, tåget är så vackert att åka tycker jag;-).

Duktiga Tjejen sa...

Vad mysigt!! Bara ett litet besserwissigt tillägg: området heter Söder, inte Södern :)

Saltistjejen sa...

Vilket härliga Stockholmsbesök! och verkligen bra service av hotellet att ni fick bo i det andra istället för samma pris! :-) Junibacken har jag faktiskt aldrig varit på själv ens trots alla år i Stockholm. Så i sommar funderar jag verkligen på att åka dit med E. :-) Ett tips för er för någon ny sommarutflykt är att åka till Södertälje och gå på Tom Tits! Såååå roligt! Var där förra sommaren med E och hon älskade det!!! Ska givetvis dit i år också. :-)
Stor KRAM!

Husfrun sa...

Härlig service, din lurigfaxare där ;) Bara smita iväg så där och luras :)
Kram.

Monica sa...

Trillingnöten, vi har nästan bott på de där ställena Tom Tits, Torekällberget, Sydpoolen har du också, m fl, både först med kära dottern, alla skolutflykter gick dit också och om de var med i nån förening och sedan med barnen vi haft här, de går inte att jämföra, men Junibacken har en alldeles speciell charm, bra ni valde det:-) där kan man gå många gånger;-)

Min plats i solen sa...

Vilka härliga dagar ni fick i huvudstaden och vilken perfekt tajming med det fina sommarvädret. :)

Vilken service att erbjuda er ett större rum på deras systerhotell. Sådant uppskattar man som kund och nöjda kunder är som sagt den allra bästa reklamen. :)

Jag kan tänka mig att N älskade Junibacken. Det är verkligen ett lekparadis för barn. Och tåget är ju helt underbart. Så fint! :) Ett annat ställe som jag är övertygad om att N skulle älska (dock inte Stockholm) är Astrid Lindgren Värld i Vimmerby. Ett fantastiskt ställe för både barn och vuxna att leka på. :)

Vi har en väldigt vacker huvudstad, speciellt på sommaren och det finns ju hur mycket som helst att göra där. Härligt att ni fick fina dagar där. :)Jättefina bilder av N! :)

KRAM

Steel City Anna sa...

Håller helt med om Aqvaria, blev också besviken. Det var flera år sen nu men verkar ju inte blivit nån förbättring! Men glad att resten av Stockholm var trevligt :)

Anneli sa...

Men vad härligt! Och inget märktes här på bloggen :)

my sa...

Oh vad härligt! :) Ni gör så roliga saker, vad mysigt. Blir inspirerad av dig och din familj. :)

Emma sa...

Mysigt värre! Stockholm är en bra stad. Jag har inte heller varit på Junibacken. Lär ju dröja något år till innan vi tar oss dit eftersom O inte har åldern inne.-Bra att veta att Akvariet var kasst.

Haha, angående Duktiga Tjejen besswissriga kommentar (;-)) Söder heter det ja. Nu finns det dessutom en massa olika delar av söder som kallas SOHO och annat som för tankarna till NYC. South of Hornsgatan. Hahaha. Det blir så...fånigt på något vis.

Alla städer som vill vara NYC räcker upp en skyskrapa!

Stockholm som är så fint på sitt alldeles egna vis.

Trillingnöten sa...

Sara: Man kan inte ha tur jämt:)

Martina: Haha, vi smyger som Fantomen!

Monica: Ja, vädret var toppen! Och tåget var supermysigt! Jag vet vad du menar. Måste kolla den där Sydpoolen!

Duktiga: Duh :) Tack!

Saltis: Ja, gör ett besök på Junibacken, E kommer älska det! Och Tom Tits har jag varit på, men inte med familjen...bra idé!

Husfrun: Haha, tänka sig!

Lotta: Det var så vackert och skönt och härligt! Jag har själv varit på Vimmerby och det är ett fantastiskt ställe! Kanske åker dit nästa år :) Vore kul att få ta med N dit faktiskt.

Steel City: Du har också varit där! Skönt att det inte bara var jag som var kräsen! :)

Anneli: Nej, det gick ju bra det där! :)

My: Åh vad kul :)

Emma: Ja, just! Det är skumt det där med att man vill ta efter andra städer när staden ändå är så fantastisk i sig. SOHO t ex. Lite töntigt kan jag tycka :p Nu finns alltså SOHO i London, NY och Stockholm...

Camilla sa...

Härligt med minisemester i Storstan. Ett par dagar är lagom i storstan sedan längtar jag därifrån.
Och visst är det bra att kunna schemalägga inlägg ibland. Det utnytjar jag också ibland.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...