torsdag 8 december 2011

Fredag! (hoppar och skuttar och hoppar lite till)

Äntligen fredag! Veckan har känts så lång! I tisdags trodde jag det var onsdag och i onsdags var jag säker på att det var torsdag. Well, jag hade fel. Nu är det äntligen fredag i alla fall. Och dagen på skolåret som jag aldrig ser fram emot - Nobeldagen. Visserligen är det den riktiga Nobeldagen imorgon, men mig veterligen går inte barnen i skolan på helgen. Inte ännu i alla fall. Därför firar vi idag istället. Vi har byggt med kikärtor och tandpetare, skrivit sagor och röstat fram bästa kompis. Det genererar tre priser i klasserna: Bästa uppfinning, Litteraturpris och Fredspris. Allt väl så långt. De fina luncherna från tidigare år har alltid involverat panik, stress, väntan, spill och vissa år brand. Jag undrar hur det ska slå ut detta året? Kanske skolan till slut faktiskt brinner ner? Eller det blir Nobelmiddag istället för Nobellunch. Vem vet?
Rapport kommer imorgon.

För övrigt är det visst snö nu för tiden. Typiskt. Jag har kommit på att det inte är så mycket snön jag ogillar. Faktiskt. Mer kylan. Det ÄR inte kul när det är minus 10 grader. Speciellt inte på morgonen när man ska åka bil till jobbet och man får klättra in via baklucka eller passagerarsätet. Och när man dessutom är så effektiv att klättra att man vet exakt vilket ben man ska veckla in var för att så smidigt som möjligt komma in i förardelen. Rutin gott folk!

Ha en härlig fredag! Bjuder på en annan favorit från X-Factor US

5 kommentarer:

Marina sa...

Ha en jättebra nobeldag! Här ska vi fira lucia på svenska skolans terminsavslutning idag!

Husfrun sa...

Vad trevligt att ni firar Nobeldagen på skolan. Undrar om många skolor gör det?

Saltistjejen sa...

Haha! Hoppas det gick bra! men själv tycker jag iallafall det LÅTER himla kul och trevligt att ni uppmärksammar Nobeldagen i er skola! :-) men man måste såklart göra det på barnens vis och villkor.
Kram och klä dig varmt!

Duktiga Tjejen sa...

Mamma ringde just och sa: håll dig borta från stan imorn, Bode Nobelmiddag och antirasism-demonstration! Jag skulle dock aldrig få för mig att åka till Sthlm en lördag frivilligt ändå... Dessutom är jag både sjuk och sömnlös.

Kul att fira Nobeldagen i skolan och heja fredag!

Ps. Förr gick ma faktiskt i skolan på lördagar ;)

finurliga fröken sa...

Men va mysigt det låter med nobelfest i skolan. Och att dela ut egna priser osv. kan tänka mig att det är en favorit hos eleverna. Önskar dig en riktigt härlig helg! Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...