torsdag 29 december 2011

Gilla?

Något som slagit mig under december månad då jag deltagit i ett antal julkalendrar som arrangerats av både privata bloggar och olika kända märken, är hur populärt det är att ha en obligatorisk del i tävlandet där man ska gå in på Facebook och "Gilla" nåt eller nån. What is up med det? Varför ska man gå in och "Gilla"? Vad är poängen? Får de mer bidrag från nåt ställe om man kommer upp i ett visst antal gillanden? Eller är det status att folk ska gilla mycket? Jag trodde man skulle gå in och "Gilla" saker för att man faktiskt gillar det. Fast jag kanske är ute och cyklar. Mycket möjligt eftersom jag inte har Facebook.
Någon kanske kan förklara detta fenomen? (Och som bonus kan ni räkna ut ur många Gilla-ord jag fick med i denna korta text. Sen går ni in och "Gillar" klubben "Värdelöst vetande" på Facebook :p Obs! skämt)

7 kommentarer:

Husfrun sa...

Handlar väl om att om jag är med och tävlar om nåt från ex. Nordljus inne på en blogg tvingas jag också gilla Nordljus på fejan - så får de reklam... eller gör reklam snarare. Med erbjudanden osv. Men det är så fruktansvärt fjantigt. Jag har ju ändå inte råd att köpa nåt. Jag vill ju bara vinna ;)

Martina sa...

Det är verkligen lite knepigt det där med att man måste Gilla något. Det innebär ju bara att man, när tävlingen är slut, går in och "Ogillar" igen....
Men alltid hittar de väl någon som fastnar för deras grejer och ev. erbjudanden som de skickar ut via Facebook....

Anonym sa...

Jamen precis! Idag fanns en annons i tidningen om en utförsäljning jag hade lust att gå på men så står det "gå in och gilla på vår FB-sida så får du en massa fördelar" .. erkänner att jag då tappade suget en aning.

superSHEro sa...

oh jag är så facebook-skadad att jag ofta önskar det fanns en gilla-knapp i verkliga livet också! ibland vill jag liksom bara gilla hela världen! ;)

Däremot så gillar jag inte tävlingar där man måste gå in och gilla på facebook. Jag vill inte bli tvingad att gilla. men annars gillar jag att gilla.

Duktiga Tjejen sa...

Det blir nog statistik över antal gillanden, och reklam för dem eftersom det syns på din sida att du klickat på gilla. Om man har 300 vänner och 10 enskilda personer klickat på gilla betyder det att de har chans att 3000 personer har sett ditt gilla = sett den här butiken/appen/tävlingen. Mkt smart och billigt Reklamknep.

Monica sa...

Ja det känns tröttsamt, fb börjar väl tappa sin glans, undrar vad som kommer efter?

ZtorZillen sa...

Hm..håller med föregående talare...har facebook men är inte speciellt aktiv..känner inte att det är så givande! :S Fick du något svar på gilla? Skulle tro det handlar om något med reklam...hm..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...