onsdag 14 december 2011

Ordningen är återställd

I september nån gång oroade jag mig för den stundande vintern, övertygad om att snön skulle komma i oktober och stanna till kanske maj. I bästa fall. De två senaste åren har snön kommit - och stannat. När snön då till slut kom farandes ner förra måndagen trodde jag givetvis att det vara fara å färde. Nu skulle vi inte se backen förrän vid påsk nån gång. Men nu ska ni få höra om ett mirakel! Det har inte varit 20 minus, inte ens 10 minus och slasket har stått härligan till hela veckan nu. I morse när jag vaknade upp och kikade ut genom fönstret är det knappt nån snö kvar. Några ensamma små fula högar snö, sotade av avgaser, vid vägkanten. Plusgrader så långt ögat kan nå. Och jag, jag jublar. Det här är riktig vinter som jag minns från barndomen. And I love it. Kanske inte slasket och det gråa vädret, men avsaknad av snö och minusgrader.
Jag önskar i dagsläget inte ens en vit jul! Så hemsk är jag. Jag må hamna i helvetet, men där är det i alla fall inga minusgrader (eller kanske är det så? Helvetet heter ju helvetet av en anledning. Skärselden kanske mer har med is att göra?)
Nu ska jag mumsa på saffranspannkakor av den nyttigare sorten. Gottigott!

12 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Jag är faktiskt precis som du. Tar hellre slask än snö. Snön gör vintern så konkret på något sätt. Utan snön kan jag fortsätta låtas att det är höst...

Här snöade det en enda gång, allt försvann. Nu syns inga spår. Peppar, peppar...

Marina sa...

Kan du inte önska bara liiite??

Husfrun sa...

Nej för bövelen ;) snö ska det vara!

my sa...

Härligt! Inte bara jag som inte vill ha snö. Maken ska ju köra flyttlass till Sverige i liten lastbil om två veckor och då vill jag INTE att det ska ligga snö och grejs på vÄgarna.
Håller tummarna tillsammans med dig för en jul med barmark!

EMMAS!- julkalender i bloggen sa...

kul att du var med & tävlade om ett ängel halsband, du hittar vinnaren & en ny tävling här:

http://eemma.se/2011/december/julkalender-lucka-nr-14.html#comment

ha en bra dag :D kram

Dorro sa...

Jag håller med dig. Jag behöver ingen som helst snö för att känna att det är jul. Snö och kyla kan jag vara utan. Jag gillar riktig Göteborgsvinter. Regn och rusk.

Katarina sa...

Hmmm, ingen snö ingen jul,,enligt mitt tycke.. Hoppas iallafall att du får en jul som du önskar. Kram

Camilla sa...

Skäms på dig! Vintern ska ju vara vit...

Du skulle passa bra ihop med min man. Han tjatar också om att detta är en bra vinter, medan jag vill ut och åka skidor som förra året.

joz sa...

Tja! Sjulle du vilja kika in hos mig och säga vad du tycker om min blogg? Bra/Dåligt? Skulle va kul å veta vad andra tycker om den (:

Gillar du inte sånna här kommentarer så ber jag om ursäkt! Ha en bra onsdag. Kram

Karin - FitnessochHälsa sa...

Jag vill ha snö NU! För vad vore en jul utan snö? Där är vi olika helt enkelt.

Steel City Anna sa...

Ar det inte minusgrader ens? Det har ju vi, orattvist :)

Mia sa...

Jag håller helt med dig. Njuter av bar backe, för då kan man vara ute och springa och man gräver liksom inte ner sig så förbaskat i det där förbaskade vintermörkret.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...