lördag 10 december 2011

Klappar på axeln och hurrar!

På tal om bilar. Igår när jag åkte till jobbet havererade vindrutetorkaren på förarsidan (så klart!) en tredjedels väg till jobbstaden. Great liksom. Utan den var det omöjligt att se vägen i mörker och slaskplask som stänker från bilar överallt. Jag fick gott köra in på nån gård och panikringa pappa. Han jobbade och kunde ju inte göra så mycket. Hemåt kunde jag inte åka i snöslask och regn/snö. Tåget skulle gå om 15 min från hemstaden, men dit skulle jag aldrig hinna i tid om pappa skulle komma och hämta mig. Då kom jag på att det fanns en busshållplats nära där jag var parkerad och jag visste att bussen skulle komma snart eftersom jag brukar köra om den på väg till jobbet. Tur i oturen hade jag också. Jag hade finklänning på, skolans Nobelmiddag till ära, och hade funderat på finskor. I sista sekund, innan jag gick hemifrån, fick jag ett infall och satte på mig jeans över mina tunna strumpbyxor och valde vinterskor och en extra tröja i fall att. Det där "i fall att" kom ju så lägligt igår. I snöyra, blåst och slask stod jag och väntade på bussen i 15 minuter. Tänk om jag stått där i tunna strumpbyxor och höga klackar? Det hade ju inte gått. Jag klappar mig själv på axeln och berömmer mig för mitt fina initiativ! En perfekt scout! Alltid redo.
Dessutom frågade busschauffören om jag skulle åka på ungdom eller vuxen! Ungdom! Kors i taket. det tackar jag för. Ungdom går vid 19 i mina trakter. Visserligen var chauffören en man på nära 65 skulle jag tro och alla under 40 ser väl ut som 19 typ, och jag själv var inlindad i sjal och mössan var väl halvvägs över ansiktet (och mina skrattrynkor), men vad tusan. Jag tackar och tar emot!

Idag firar vi maken som fyller år! Kan ni tänka. Jag fick tag på lammkött när jag det begav sig. Maken är hela fyra månader yngre än mig. Snygg så det förslår är han i alla fall och helt underbar på alla sätt och vis. Vi firar med lite hemligheter (i matväg) och mys hela dagen. Hoppas vädret blir lite slaskigt och hemskt så det känns skönt att krypa ned under täcke i soffan!

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vilken TUR att du hade ordentligt med kläder på dig! Ett tips är annars att alltid alltid ha extra kläder liggande i bilen. Som en tjock varm tröja, ett par varma byxor, en vind- eller regnjacka, vantar, mössa, halsduk samt en varm filt. Detta OM du skulle få motorstopp eller liknande och bli stående i kyla ett tag innan du kan få hjälp. På vintern kan även en enda timme vara otroligt kall i en ouppvärmd bil. Även om du råkar ha "vanliga" kläder på dig så kan extra kläder vara väldigt välkommet! :-) Bara ett tips i vintertid!
Och du, härligt med födelsedagsmys!!! Lammkött ja. Min man är också ett litet lamm jämfört med mig.Nästan 2 år skiljer det mellan oss. :-)
Kram och ha en toppenhelg nu!!
Ps förresten ÄR du ju faktiskt ungdom! Iallafall i mina ögon :-)

Malin-Charlotta sa...

Åh, jag älskar skratt rynkor! Jag har flera stycken och det är jag stolt över, det betyder väl ändå att jag ofta ler med hela ansiktet?

Tur i oturen, Trillis och alltid redo. Livet ger oss hjälp precis när vi behöver det som mest.

Hoppas ni får en riktig kärleksdag tillsammans och att vädret blir så uselt att ni bara vill mysa! Haha!

Önskar Grattis till er båda, för länge leve födelsedagar och kärlek!

Duktiga Tjejen sa...

Dags att köpa ny bil, bruden! Så där kan du ju inte ha det, det kan sluta illa. Vi har alltid värsta utrustningen i bilen, Monki du vet, always prepared får war..;) men det är väldigt bra faktiskt. Tur att det slutade bra iallafall, pjuh!

Grattis till maken! Jag är så nyfiken på honom. Hur han ser ut, vad han gör osv.

Anonym sa...

Ha en riktigt mysig dag idag då och fira honom så mycket du kan! :-)
Bra att du var förberedd på allt, verkligen en äkta scout, hör jag. Trevlig helg!

Dorro sa...

Vilken tur att du tog känslan av att klä dig varmare på allvar. Sånt ska man verkligen klappa sig själv på axeln för. Och att bli kallad ungdom är aldrig fel:P

Vad roligt att fira maken. Som nämnts ovan är jag nyfiken på din man. Vem han är och så där.

Ha en underbar helg. kram kram

Min plats i solen sa...

Grattis till maken på födelsedagen! Jag är helt övertygad om att han kommer att bli firad som en kung av sina två favorittjejer! ;)

Haha, hade det varit jag hade jag nog gett busshauffören ett rejält läppstiftsavtryck i pannan som tack för den kopplimangen. För med den härliga kommentaren gjorde han ju en morgon som startade sisådär bra mycket trevligare. :)

Och vilken tur att du var klädd för vinterväder. Man vet ju aldrig vad som kan hända där ute på vägarna. I vår bil strular fläkten och just nu känns det som att spela på lotto om den ska fungera eller inte vilket inte känns roligt alls. Det lär bli ett dyrt samtal till bilverkstaden innan jul.

Njut av er fina dag!

Kram Lotta

Monika Häägg sa...

Vilken tur att du är förutseende och praktisk! Ibland tänker man sig inte alls för utan åker i väg i bilen med absolut sämsta munderingen för att bli stående vid vägkanten i snö och blåst!
Ett stort grattis till "Lammköttet":)

ZtorZillen sa...

Åh, va mysigt! Hälsa maken grattis! Å mys på ni, små turturduvor ;)

Västgötskan sa...

Du är en synsk tonåring alltså. Nice! :-D

Anneli sa...

Grattis till maken! Hopas att ni har en riktigt härlig kväll!

Steel City Anna sa...

Har ar vadret bade slaskigt och hemskt, skickar over lite av det till er myskvall :)

Camilla sa...

Vilket spännande liv du o bilen har. Kanske dags att köpa en nyare?
Hoppas det blev en mysigt födelsedag oavsett om ni fick slask eller inte.

Marina sa...

Det är det jag säger...bilar s k a bara fungera!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...