söndag 11 december 2011

Överdoserar

Jag har dille på saffran i dessa tider. Jag saffrar allt jag komme åt, pannkakor, scones, kesokaka, skorpor. och funderar ständigt på nya sätt att använda kryddan. You name it, jag saffrar. Det är så illa att jag snart riskerar att snorta saffran. Minst lika dyrt som tyngre droger, men jag inbillar mig att det i alla fall är mindre farligt? Det kanske inte är någon som testat ännu, så bieffekterna är ju svåra att förutspå. Kanske blir huden gul så småningom? Små krokusar som växer ur öronen möjligtvis? Abstinensbesvär när saffranet minskas? Det ska bli spännande.
Seriöst är saffran en väldigt användbar krydda som lyser upp tillvaron under vintern. I år har saffranet varit relativt billigt också. Det har inte varit ovanligt att få tag på paket för 10 kr. Förra året och året innan det fick jag betala över 20kr per paket vid ett flertal tillfällen. Stor skillnad.
Mmmm...allt tal om saffran. Jag tror jag slår på stort idag och gör pannkakor med saffran till frukost.

Bild lånad.

11 kommentarer:

Marina sa...

Det är säkert gott - om man är väldigt förtjust i denna gula krydda, vill säga...Själv är jag väl ingen jätteanhängare av den, mer än till jul och i vissa fisksoppor!!

Steel City Anna sa...

Vad gott det lat med pannkaksfrukost!

Duktiga Tjejen sa...

Jag är oxå besatt! Använder det året om. Särskilt i fisksoppa. Vi köpte 10 paket för 5kr styck och igår fyra för 10kr styck. Annars är det mycket billigare i Spanien, så därifrån köper vi eller ber Ms släkt köpa. Älskar saffran! Blev sugen på att göra saffranspannkakor till frukost bara för det... Har bara ätit de på Gotland innan och gillar INTE dem. Tack för tips på frukost!!

Monica sa...

Kollegor fran Iran anvande det i allting och de sag pigga och alerta ut:-). Ska nog inte overdoseras men de matt som ar i matlagning och bakning ar sakert ok. Kanke nyttigt t o m. Och sa gott det ar och vackert. Hort att i Norge har de gurkmeja i bullarna;-), du kanske har nagon norsk lasare har som kan beratta om det ar en Norgehistoria:-). Trevlig tredje advent onskas harifran Sheffield:-)!

Malin sa...

Ungefär som pumpkin spice runt Thanksgiving här då, i allt-pannkakor som kaffe...
Saffran i pulverformat är inte alltid så lätt att få tag på här.

Anonym sa...

Tummen upp för saffran, det är verkligen en smakhöjare! Ska testa att baka en saffranslängd nu till jul bland annat. Att sätta det i pannkakor låter ju intressant!

Husfrun sa...

Saffran är en stor favorit.
Fisksoppa med saffran... spånar lite bara :)

min tekopp sa...

Hi, hi snorta saffran, du är underbar du! Jag håller dock med dig om att saffran både är ruskigt gott och användbart, underbart helt enkelt. Skönt att bara kunna ösa på såhär i jultider :-)

Kram

Mariah sa...

åh, mums. Jag älskar saffran med! Sån mustig smak!

Anneli sa...

Saffran lyser upp vintern och julen :)

Katarina sa...

Saffran nån gång ,, till fisk och lussebullar.. Indierna har ofta saffran i sina rätter,, men den smakar annorlunda än den vi hemma köper.. Det har jag erfarit efter en resa i Inden då jag tyckte den var så billig och köpte med mig hemma flera små påsar..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...