söndag 25 december 2011

GOD JUL!

När de flesta andra ligger på soffan (eller äter julmiddag nummer två nånstans) är det dags för oss att finslipa det sista. Klapparna ska slås in innan dottern vaknar. Vi ställde ut lite pepparkakor och mjök till tomten igår kväll och nu hoppas vi ju givetvis på att det kanske dyker upp lite klappar under granen under natten.
Sen är det tid att göra iordning min stuffing  och sätta in kalkonen i ugnen. Tyvärr blir det ingen tranbärssås. Den lokala affären har gjort ett dåligt jobb i år och inga färska tranbär kunde inköpas. Så det blir lingonsylt! Man tager vad man haver. Lite svenskt kan ju få smyga in också.
Och visst är det konstigt? Hur många gånger man än far till affären för att "handla det sista" finns det alltid något mer "sist" man måste handla ändå. Jag hade sett fram emot att bara koncentrera mig på att laga mat och städa i dag på morgonen, men så dök det upp en inköpslista i alla fall. Vi har redan "sista.-handlat" två gånger!
Well, well. Det blir i alla fall en lugn och fin dag. Det mesta preppades igår.

Ha en fin juldag mina vänner! Kram på er!
11 kommentarer:

Husfrun sa...

Visst är det så... det uppkommer alltid något mer som man måste handla.
Men nu, nu önskar jag er en riktigt fröjdefull jul och ett mysigt firande. God jul.

Malin-Charlotta sa...

Ja du Trillis, den där : redan "sista.-handlat" listan, den ÄR klurig ..;-)

Vet att ni har en magisk dag tillsammans just nu, fortsätt med det, min vän.

God-Fortsättnings-kramar-till-dig!!

Monica sa...

Du har det bästa kvar:-), inte dumt alls med klappar idag, sanningen är att vi också sparat några till idag:-). En fin och rolig dag önskas!

Monika Häägg sa...

Förstår att det är den stora dagen för dig och dina kära. Medan vi andra sitter och jäser efter gårdagens glufsande så är ni i full fart med den första riktiga juldagen. Önskar dig en riktigt fin och lugnt jul med god mat (kalkon är mums!)och trevliga stunder med familjen! Kram från Monika

Malin sa...

God fortsättning!

Steel City Anna sa...

Jag sista-handlade igår och fick tag på färska tranbär men ingen färsk kalkon. Nöjde mej med en kyckling :) God jul igen :)

Duktiga Tjejen sa...

God jul!! Vi äter oxå alltid kalkon 25:e med familjen, har alltid firat dubbelt eftersom vi kör svensk och boliviansk jul sedan jag var liten. :)

Marina sa...

Hoppas det blev en bra juldag! Ha en bra fortsättning!

Västgötskan sa...

Jaså, ni har ert kvar?
Ha en riktigt god jul! :-)

Anneli sa...

Hoppas att du har en riktigt underbar och fridfull jul tillsammans med din familj!

Saltistjejen sa...

Å hoppas ni fick en riktigt fin jul! Vi firade ju både svenskt den 24:e i år och sedan amerikanskt den 25:e! Jättebra att kunna fira två gånger tycker jag! :-)
KRAM!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...