söndag 4 december 2011

Nu är det jul i vårt hus

Igår åkte alla julgrejer fram! Plus att jag fixade till en pepparkaksdeg som ska göras till små pepparkakor och gräddas idag. Äntligen lite julkänsla.
Något jag funderar över varje år vid den här tiden:

- VARFÖR är det alltid så att någon glödlampa till adventsljusstaken inte fungerar och man spenderar en hel evighet på att leta reda på VILKEN av de tusen det kan vara (för det är oftast bara EN som ÄR sönder)? Och de går sönder FAST man vet att de inte ens blivit rörda på ett år (lägger dem varsamt i en plastpåse och förvarar dem i ett skåp jag aldrig öppnar).
- När man också ska köpa nya lampor till staken, som för övrigt har sju lampor, måste man köpa TRE paket (eller ett paket om det bara är en som är sönder. Och då har man två över som ändå inte syns till nästa år när man väl behöver dem)  eftersom lamporna säljs tre och tre. Skulle vara bra om man kunde köpa sju åt gången, alternativt fyra, tre och en...Äsch. Säljtrick. Lösvikt kanske?
- våra julsaker består övervägande av värmeljusbehållare i olika nyanser av röd. Vi tänder dessa mycket sällan, även om jag gärna tänder ljus. Jag glömmer helt enkelt bort! Varför är det så?
- varför är det så att jag så snart jag fått fram alla julgrejer får en överväldigande lust att baka lussebullar, knäck och pepparkakor dygnet runt fram till jul? Det går inte att motstå.

Jag är glad att det är jul om tre veckor. Det känns riktigt trevligt. Nästa vecka ska vi påbörja lite av maten vi ska bjuda på vid jul. Det var en läsare som frågade vilken mat vi brukar ha på julbordet varje år. Det har blivit överväldigande svensk julmat genom åren, med några inslag från makens traditioner. I år är det dock vi som bjuder på julmiddag och då är det all in som gäller med annan julmat än den svenska. Det ska bli mycket spännande!

13 kommentarer:

Katarina sa...

Ha,ha,, jag köpte en grej som gör att jag kan lokalisera vilken lampa som är trasig,, för. Vid den tide n hade jag 9 elektriska advents ljusstakar i mitt stora hus där hemma,,så visst känner jag igen problemet... Jag köper varje sommar som jag är i Sverige med mig en bunt lampor då det är svårt att köpa dem utomlands,, trevligt med julmats planeringen. Kram

Camilla sa...

Jag vill bara tala om att båda våra elektriska ljusstakar med sju ljus i varje lös direkt. Det kändes nästan som at jag gjort något fel...

Husfrun sa...

Jag drömde att vi hade köpt en stor kalkon - det hade varit gott på julbordet. En härligt saftig kalkon fylld av mjuka äpplen! :)

Västgötskan sa...

Och jul i bloggen också ser jag. :-)

Annars gör du som vi. När jag plockade upp de tre vita ljusstakarna har ena ljusstaken INGA ljus?! WTF...?! Ingen av oss minns att vi skulle skruvat ut dem så det var ju bara snällt att köpa nya. Ligger i 3-pack och man behöver 7. Bra "merförsäljning" där... :-P

Duktiga Tjejen sa...

Oj, själv äger jag inga adventsljus eller sånt sånt så jag slipper problemet ;) Pepparkakor vill jag dock baka nu när jag har varit så duktig med lussebullarna! Ska leta fram deg-recept på peppisar snarast.

Malin-Charlotta sa...

Haha, kanske blir det billigare att köpa ny ljusstake varje år? Då sparar man både sin egen energi och den gamla ljustakens ..;-)

Saltistjejen sa...

Mysigt!!!
Och det där med små glödlampor håller jag med om att det är lite knasigt hur de säljs. Tycker lösvikt lät som en bra idé! :-)
Vi tänder ljus men inte alls så som jag egentligen skulle önska. men det är ju p g a katterna. Vågar inte tända för många utan endast där jag råkar befinna mig för tillfället vilket ofta är matbordet (vad gäller just ljusen). Men egentligen skulle jag helst tända ljus runt om i vardagsrummet (ja alltså vårt bord STÅR ju i just vardagsrummet eftersom det även är vårt "matrum").
Fortsätt nu att njuta!
Kramar!

fridasfunderingar sa...

Haha! Jag blir oxå baktokig så här till jul. Skulle kunna baka dygnet runt!

Steel City Anna sa...

Fint julpynt på bloggen också!

Min plats i solen sa...

Vad härligt när julkänslan dundrar in på det där viset och sprider värme i hela hemmet. :)

Här hemma är det maken som är chef över ljusen i adventsljusstakarna och ser till att de lyser som de ska. ;)

Ja, visst är det lustigt hur julkänslan fullständigt invaderar ens liv och allt kretsar kring lussebullar, pepparkakor, julgodis och mat denna månad och sedan så fort juldagana har passerat vill man knappt se det längre. ;)

Njut av all julkänsla vännen och ha en bra kommande vecka. Nu är inte jullovet långt borta. :)

Kram Lotta

Monica sa...

Vad juligt och fint du har har med:-)! Och vi sag nu ikvall en SVENSK adventsljusstake i ett grannfonster i Annas nya hus:-), nastan sa man tror det ar svenskar som bor dar:-)

Anneli sa...

Det är mysigt! Men tiden går alldeles för fort, det ÄR verkligen dags att börja baka och göra julmat och köpa julklappar :)

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad julfin du har gjort bloggen, mysigt!
Onskar faktiskt att jag hade en adventsljustake att satta upp, hade hjalpt till att ge julmyset an skjuts!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...