måndag 26 december 2011

Slappa!!

Efter tre dagars förberedelser med oändligt mycket bakning och matlagning är det över och vi kan andas ut. Det är ett helt företag att vara värd för ett julfirande! Både jag och maken var helt slut igår kväll när gästerna gått hem. Jag sov som en baby hela natten.
Eftermiddagen och kvällen var jättefin. Maten var toppen (får man säga det om sin egen matlagning? Eller snarare makens, det var han som stod för det mesta. Jag bakade som en tok.) sällskapet fantastiskt och humöret på topp hos alla. Tomten kom med fina julklappar och det blev dans på borden i slutet. Dottern i sin julklapp (ballerinadräkt med skor till), en mycket skeptisk kusin N som inte riktigt ville vara med och så min pappa (morfar till båda N så klart) som dansade till "Dreamgirls" (av alla låtar').
Väldigt lyckat och väldigt roligt!Kalkonen var väldigt god! Det syns inte riktigt på bilden!


Min fruktkaka jag gjorde för två veckor sen och sedan baddat med lite konjak nån gång i veckan!

När N tröttnar på att ta kort gör hon lusitga miner och poser!

Här är det dans!

Lilla N flyr fältet när dansen kommer på tal!
Idag ser jag verkligen fram emot att spendera hela dagen i soffan. Här ska inte lyftas ett finger. Jag vet inte ens om jag orkar värma upp resterna från igår till middag ikväll. Kanske blir kall middag, vi får se! Dagen efter är det alltid tradition att se "Love Actually" så det står på schemat idag tillsammans med mys i soffan. Kanske en tupplur på eftermiddagen. Ha en fin annandag!

9 kommentarer:

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Glad annandag till dej också, låter som en fin tradition med Love Actually idag :)

Duktiga Tjejen sa...

Vad härligt att allt blev så lyckat! Vi åt oxå kalkon igår, med hemmagjord rödvinssås = tradition. Mums.

Din dotter är så söt, vilka poser hon gör jämt! :)

Njuuuut av en lugn dag utan någonting, det förtjänar u verkligen!

Husfrun sa...

Vad härligt ni har haft det.
Och gott... oh, jag vill också äta kalkon. Så mums!

Monica sa...

Låter väldigt trevligt alltsammans, här tänkte vi med att tur det finns mat i kylen om stormen tar ström och allt, vi får äta den kall i så fall, var hemsk storm eller orkan här, blåste den förbi där du bor?

Malin-Charlotta sa...

Vilka underbara julfoton, Trillis! Det tackar jag stort för! Och "Love Actually" är en fantastisk film som jag nu snart måste se igen! Hoppas du fick det riktigt skönt och lugnt idag, att fira jul kan vara ett större än störst projekt :-)

Och angående inlägget i min blogg blir jag lyrisk över det du berättar! DET är precis det här jag menar, Trillis !!!! Ringar på vattnet, bollar i rullning, frön i vinden! Allt!

Människan tycker om att göra som andra människor gör och det är HÄR vi har valmöjligheten vad vi vill förmedla! Blir lycklig av såna här berättelser, de ger mig stort hopp :)

Mia sa...

Kalkon är väldigt gott! Men också ganska svårt att tillaga tycker jag, den kan lätt bli torr.

Västgötskan sa...

Låter som en härlig jul! :-)

PS. Läskig tomtemask hade ni också. ;-)

Anneli sa...

Man blev onekligen lite trött av allt som hör julen till, hur trevligt det än är :)

Saltistjejen sa...

Wow vilken jul!!! HÄRLIGT! Och maten såg ju alldeles fantastiskt god ut! :-) Hahaha härligt med dansen också.
ÄLSKAR också Love Actually även om det är rätt länge sedan jag såg den senast nu. Själv blev jag sugen på att se om Sagan om Ringen triolign igen hahaha! Igår såg vi Bridesmaids. Men jag tyckte nog inte den var så bra som alla andra tyckt. Har ibland lite svårt för filmer där preis ALLT känns helt förnedrande för en enda liten person... även om jag vet att det kommer sluta bra (amerikansk Hollywood-komedi brukar ju göra det) så kan ja ibland ändå känna att "näää, nu blev det lite fööör mycket bara..." ;-)
Stor Kram och hoppas ni fick slappa ordentligt idag!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...