måndag 5 december 2011

Lätt som en plätt? Jag är hobbydetektiv.

Det märks att man börjar bli gammal när man måste ringa runt till ett hundratal arkiv för att hitta information från när man gick i grundskolan. Av olika anledningar är det av största vikt att finna mina gamla vaccinationsrapporter från BVC och grundskolan. Inte nog med att man känner sig som nåt slags husdjur (vad då vaccinationsrapporter liksom?) utan dessutom känner man sig lastgammal när man ringer runt till olika instanser och skickas hit och dit. "Jaså, vaccinationer på 80-talet säger du? Ja, då får vi se vad vi har kvar på det då." Sedan ska de "höra av sig" när de hittar eventuella rapporter i nåt dammigt arkivrum som inte öppnats sen...före 2005, för ALLT annat är ju datoriserat nu, men inte sånt. Och när någon, som jag, ringer och frågar om gamla rapporter får de damma av nycklar som passar och gamla kartor som visar vägen till arkivrummet. Det tar tid.
Kanske vore på tiden att anställa nån stackars arkivarieentusiast som får sitta inlåst i arkivet ett par år framöver för att föra in all information på datorn? Detta kan ju lösa arbetslöshetsfrågan med råge! Tänk vilken möjlighet Fredrik Statsminister. Att ni inte tänkt på det innan! Och med tanke på den ersättning den arbetslöse får är det ju nästan gratis arbetskraft plus att det är en väldigt bra sak för framtiden...Fantastiskt. Do not worry Fredrik, jag skickar räkningen för denna geniala idé senare.
OBS! Inte jag på bilden. Bild lånad. 

9 kommentarer:

Katarina sa...

Hmm. låter egendomligt.. Jag ringde till mitt gamla sjukhus och begjorde kopior på mina gamla jourmnaler med vaccinations intygen,,från min BVC tid och fick kopiorma efter två veckor med posten. Hoppas det ska lösa sig och du får dina handlingar.

Kram

Saltistjejen sa...

Aha, gissar att det är inför er USA-flytt? Här är de ju supernoga med just detta med vaccinationer. Varje höst måste vi ge en utskrift från E's pediatrician till dagis, annars får de inte gå där. Likadant i alla skolor. I Sverige var man väl inte lika noga, iallafall inte under min tid (men gick jag väl is kolan under Bronsåldern eller så med tanke på att DU känner dig gammal....! ;-))
Som tur var behövdes inte några gamla vaccinationsprotokoll när vi ansökte om Green Card. Jag var rädd för det. Men de tog ju bara testerna på läkarbesöket och kollade vad man hade antikroppar emot. Sedan fick man ny vaccination ifall man saknade antikroppar. Jag hade dock alla så jag slapp nya sprutor vilket var skönt.
Lycka till nu med detektivarbetet!!

Husfrun sa...

Faktiskt. En helt genial idé.

Dorro sa...

Ja hjälp. Tiden före datorn liksom. När jag var gravid med Noel ville min barnmorska ha journalen från när jag var gravid med Stella. Det var inte enkelt för då skrevs de fortfarande för hand. Det blev ingen journal kan jag säga för jag orkade inte ringa runt för att få tag på den. Så är det när man tillhör stenåldern:P

Marina sa...

Tja, varför inte...!?

my sa...

Haha, toppenidé hörru. :P
Hoppas de hittar allt du behöver.

Malin sa...

Ja herregud, jag fick något gult kort från skolverket när jag skulle flytta. Där stod ju allt på svenska så klart. Hade även en sån där internationell vaccinationsbok, men vi har ju bott mycket utomlands. Det som räddade mig var att jag fått de flesta av mina vaccinationer via UDs hälsomottagning och de hade koll på grejerna. Hoppas du får tag på dem och att allt är up to date.

Monika Häägg sa...

Bra lösning på arbetslösheten!:)

Martina sa...

Jag har kvar mitt gula kort från när jag gick på BVC som liten...
Kanske skulle leta reda på det igen och jämföra lite tillväxt med barnen.... :-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...