tisdag 7 februari 2012

Åsiktsmaskin

Jag zappade förbi nåt nyhetsprogram igår kväll där ett gäng människor satt och diskuterade nyheter. Jag vet inte om det var dagens nyheter eller veckans, eller årets. Det spelar mindre roll. Det roliga tyckte jag var att vid namnen på de deltagare som satt och diskuterade fanns olika titlar (när namnen visades i bild). En av dessa deltagare var till exempel "författare och ÅSIKTSMASKIN".
Kan man faktiskt jobba som åsikstmaskin? Finns det lediga jobb på ams.se som säger åsiktsmaskin? "Vad vill du bli när du vill bli stor? Ja! Åsiktsmaskin!"
Eller kanske är det mer kanalen som söker deltagare som funderar. Vem ska man fråga om han/hon vill vara med? "Jo, men Berit Pratmoster HON är en riktigt ÅSIKTSMASKIN. Hon sprutar ur sig åsikter om allt och inget. Henne kan vi ta med." 
Eller frågar producenterna deltagaren vad de vill ska stå vi namnet? "Jo, visst, jag är ju en riktig åsiktsmaskin. Det kan ni skriva..."
Som jag tidigare skrivit, så känns det oftast som att det alltid är samma människor som sitter och säger sina åsikter i TV eller på radio...har Sverige inte fler att bjuda på?

Kram från Trillingnöten "Bloggare och Förtidstant"


12 kommentarer:

Anonym sa...

Åsiktsmaskin, ja, det var verkligen ett annorlunda uttryck. Men nu blev jag nyfiken på vad du själv lägger i benämningen "förtidstant". :-)

Sara sa...

Ja det där är ju intressant. Undrar vad man själv skulle vilja få för titel. "Expert" vore något. Lite allmänt sådär bara. Expert på det mesta. :-)
Härlig "bild" förresten. Himla bra text. Stämmer så bra! Vem orkat vara normal?! :-)

Husfrun sa...

Åsikter är jag bra på så det skulle jag kunna söka jobb som :)

curlingmamman sa...

Åsikter har jag många..kanske nåt för mig ;) kram

Lisa sa...

Annars kanske det var i brist på annat, han visste inte titulkera sig, ich det verkar ju vara hemskt viktigt att kunna göra det i såna sammanhang. Men åsiktsmaskin? Haha, det vore kanske nåt för mig?

Dorro sa...

Hmmm, åsiktsmaskin kanske vore nåt? Verkligen en underlig titel? Jag ska fundera på vad min titel skulle vara.

Marina sa...

Va bra - nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor ;)

Jojjo sa...

Håller med dig helt. Jag älskar att lyssna på t.ex. P3 när jag kör bil, förutom att jag stör mig så GRYMT på vissa, hur de ska ha åsikter om precis allt. Varför?! Dryga människor, i min mening. Och de som ska göra allt till nåt politiskt. Uäck.

Duktiga Tjejen sa...

Haha, vilken titel! Brukar reagera på titlar som "mångsysslare" också, haha.

Camilla sa...

Härligt inlägg! Titeln åsiktsmaskin tycker jag förminskar personens åsikter. Om personen kan spruta ur sig åsikter som en maskin så undrar jag om åsikterna är välgrundade och genomtänkta.
Kram från en ingenjör och medelmåtta

Steel City Anna sa...

Experter och åsiktsmaskiner brukar vara samma hela tiden ... :)

Malin-Charlotta sa...

Jag är lite förvirrad den här veckan, har haft helt galet mycket. Dit jag vill komma är att jag minns inte om jag tackat dig för kärleksfulla ord i mitt arbete som mentor till en kvinna med anorexi. Hur som, kärlek är nyttiga grejer så skickar en stor hög till!

Du är en fantastisk människa, tänk åp det så ofta du kan!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...