onsdag 1 februari 2012

Nä, inte ska du väl köra där? Men ditåt då? Jäkla skit, nu blev det fel i alla fall!

Om ni någonsin hör mig nämna "Stockholm" och "bil" i samma mening igen, snälla stoppa mig. Jag är förmodligen inte vid mina sinnens fulla bruk och behöver då stöd och hjälp. Lova mig!?

Igår for vi nämligen till Stockholm för en dag full med möten och inbokningar. Och självklart tog vi bilen. I rusningstrafik. I Stockholm (tack och lov lånade vi syrrans bil!). Det var ingen barnlek. Ganska enkelt att komma DIT, men sen IN i Stockholm, det är en helt annan femma. Massor med bilar, filer, vägarbeten i kombination med minimalt med skyltning, blir det en "hårslitar"-upplevelse. Jag fattar fortfarande inte varför skyltarna kommer preciiiiis före man ska välja vilken väg man ska ta? Och självklart väljer man fel. Flera gånger. Jag svär, det fanns INGA skyltar om vilken väg som var hit eller dit före den punkten när det faktiskt var för sent. Vi fick vända om för att ta oss tillbaka mot Stockholm C och givetvis var det från det håller det kom massor med bilar.
Vi stod en halvtimme  för att komma tillbaka dit vi åkt fel, och när vi väl var framme hade vi ingen aning om vilken väg vi skulle ta ändå. Givetvis åkte vi fel igen. Trodde vi. Tills vi ser nya skyltar som någon godhjärtad förvaltning satt upp. Samma sak inne i Stockholm, för nu kom vi från ett annat håll och hade ingen aning om hur vi skulle ta oss dit vi skulle. Precis fyra minuter innan vår första bokade tid, rullade vi in på parkeringen, skakiga och helt galet stressade. I alla fall jag. Maken är lugn som en filbunke i alla lägen. Fast denna gång skyller jag på att det var jag som var tvungen att köra.

Sen kan man ju koka ihop det med att inför nästa möte skulle tanka bilen. Det var ju inte vår bil och jag hade ingen aning om hur den fungerar. Det är ju en sån där modääärn bil ni vet. Den blinkar och skriver siffror hej vilt. Plötsligt piper den att det är dags att tanka. Men HUR dags är det egentligen? Kan man köra en mil, tre, fyrtio, man bara undrar? Och inga bensinstationer i innerstan så klart. Ringde nåt nummer som kan kolla upp vad som helst. Den kunde kolla upp adresser, men inte hur man kom dit från är vi befann oss. Vadddå, kolla "vad som helst"  liksom?  Kanske ska begära pengarna tillbaka?
Vi hade is i magen till sist och tankade när vi åkt ut ur Stockholm. En fråga bara.
Varför är det mycket mycket mycket lättare att hitta UT ur Stockholm än IN? Det gick minsann på ett nafs? Rent kommersiellt vore det ju bättre om man "fångade" sina besökare så länge som möjligt? Eller är det miljönissarna som bestämt hur det ska vara?

Lånad.

11 kommentarer:

Monica sa...

Stockholm är bara rent hemsk, i trafiken, det är fredagseftermiddagtrafik hela veckan och bara värre blir det, inte gjort för så mycket folk, snart bor hela Sverige på samma ställe fast vi har hela Norrland;-)

Lisa sa...

Det där skulle jag aldrig gett mig in på, köra bil i Stockholm ger mig på, det hade mina nerver aldrig klarat. Grymt att du fixade det, och i tid dessutom!

Camilla sa...

Varje gång jag är i Stockholm, särskilt med bil, så påminns jag om att jag aldrig ska bo i den stan. Jag tycker det är tur att det är så lätt att hitta ut ur stan så att man äntligen får komma hem.
Stockholm är en vacker huvudstad och det är kul att komma dit ibland, men bara på tillfälliga besök för min del.

Västgötskan sa...

Jag kan bara hålla med. Har inte kört själv i Sthlm, men åkte med en arbetskollega och fy f-n..... :-P
(Och då har jag inga problem att köra i Gbg, som inte ens är min "hemort"!)

Anonym sa...

Usch, lider med dej så här i efterhand, avskyr själv att köra bil inne i centrala Sthlm!

Marina sa...

Avundsjuk på den resan - nix!

Min plats i solen sa...

Jag ler igenkännande åt eländet och minns våra turer till huvudstaden med bil. Förprecis som du säger är det galet. Traffic from hell. Våra döttrar skrattar fortfarande otroligt gott (och med visst hån tycker jag) åt minnet då vi skulle ta oss till vårt hotell mitt i smeten i Stockholm men pga stora vägarbeten körde fel 2ggr och när vi andra gången passerade Globen visste jublet i baksätet inga gränser. Och som du säger, ut ur Stockholm kommer man fortare än man hinner blinka. Följ gröna skylten och vips är du på säker mark igen. ;) Hrm, kanske borde turisrådet kunna göra en insats där. ;)

Kram Lotta

Linda sa...

Hahaha men det blir bättre efter några gånger. Nu tänker jag knappt ens på det längre!

Saltistjejen sa...

Du jag förstår dig! Det finns skyltar såklart, men det är det där med att mycket trafik gör att man ofta måste planera sååå långt i förväg för att hinna med filbyten etc.... TUR ni kom fram till slut. Det är kanske inte så konstigt att många med nyare bilar nuförtiden har GPS i bilen. Ett oootroligt bra sätt att hitta överallt faktiskt. Måste jag säga. Om ni någongång ska köra bil i New Jersey rekommenderar jag det!!! Skarpt! ;-)
Kram!!

Anonym sa...

Ja, jag har sett trafiken i Stockholm och myllret med att hitta rätt som alltid slutar med att man kommer fel ... Jag kör inte i Stockholm men vill gärna lära mig när någon med bra lokalsinne och Stockholmskännedom sitter bredvid mig i bilen ... :-)

Anneli sa...

En GPS är superbra, den har vi använt oss av både i Sverige och utomlands. Fast i Stockholm får maken köra, för det är inte bara vägvalen som är galet svåra, utan även trafiken. Alla verkar ha bråttom!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...