lördag 25 februari 2012

Lördagsbetraktelser

Jag är visst ledig en vecka nu! Sportlov. Det blir inte mycket sportande för min del. Förutom det vanliga gymmet då givetvis. Sen kanske det blir en sport att mata änder när dottern blir frisk igen. Det kan ju bli kul med tanke på hur många änder som dök upp sist.

Sen valde inte Kronprinsessparet namnet Hello Kitty (vilket i mitt tycke kanske var ganska bra att de inte gjorde), utan Estelle! Jag är glad och stolt att vi har en blivande drottning med make som är så pass modiga att de vågar ta ett så "okungligt" namn. För mig låter det väldigt kungligt och vackert. Perfekt namn! Cred till Estelles mamma och pappa.
Nu kanske vi kan modernisera Herman Lindqvist lite också. Damma av honom lite, piffa till, pimpa, så att han också kan hänga med i tiden. Han är tydligen fast på 1800-talet och kan behöva lite hjälp. 

Och tydligen var det inte så konstigt att man blev sjuk heller. Högsta siffran på 20 år av insjuknade i influensan under veckan. Skönt att vara en i statistiken i alla fall. Kanske blir det bättre efter Sveriges sista Sportlov nu?

Status nu: äta frukost och titta på TV. Familjen vaknar nog alldeles strax! Ha en fin lördag!

Jag föreslår en av dessa till Herman. Så han alltid
kan hålla koll på vilket år det är. Allt är inbyggt i dessa. Modernt och stilrent.

9 kommentarer:

Marina sa...

Jag håller med - härligt att de går sin egen väg även i namnval!

Husfrun sa...

Jag gillar kronprinsessparet, tycker att de är sympatiska, moderna och lite mer ett med folket - mindre stela. Att de valde namnet Estelle är klockrent och Victoria lever mycket mer upp till pappa kungens ordspråk "för sverige i tiden". Herman borde skämmas - han får nog aldrig intervjua kungahuset igen ;)

Dorro sa...

Jag tycker också det är bra att de valde ett namn som de själva tycker om. Min dotter kommer dela namnsdag med en prinsessa framöver. Inte illa.

Vad härligt med sportlov. Hoppas alla blir friska så ni kan vara utomhus och göra roliga saker.

Katarina sa...

Ja, vad säger man, jo, att det är lågt i taket i Sverige?! Jag har ingen uppfattning om namnet på den lilla, utan ser det som ett intresant PR jippo av medierna att blåsa på! Och de har lyckats briljant att engagera det svenska folket!

Emma sa...

Namn engagerar. Hello Kitty hade ju varit bra, haha. Jag hörde ngn som föreslog Pippi!

Haha, och Herman! Vilken fåne! Tyckte att han var elak, jag.

Men du - vadå Sveriges sista sportlov???

ZtorZillen sa...

Åh, jag vill också ha sportlov! Hörredu! Här uppe har vi sportlov vecka 10, norr om oss har jag för mig de har vecka 11! Så sist är ni inte där nere! ;P

Saltistjejen sa...

Haha ja du den här namnfrågan har varit rätt intressant att följa tycker jag.
HÄRLIGT med Sportlov!!! Mmmm! Hoppas ni får en riktigt härlig sportlovsvecka!!!
:-)
Kram!!

Mrs Clapper sa...

Jag har faktiskt haft en affärskontakt vid namn Hello Kitty... I Kina så får de själva välja ett västerländskt namn själva och då blir det de mest konstiga saker som dyker upp! Lite svårt att ta personen i fråga på allvar måste jag säga...

Mrs Clapper sa...

OBS! Med risk för faktafel i min förra kommentar... Men det var förklaringen jag fick. :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...