tisdag 21 februari 2012

Helt plötsligt är det mitt i veckan!

Ja, så kan det gå när man är sjuk. Ena dagen är det söndag och en ny vecka är i antågande och så plötsligt är det onsdag och arbetsveckan är snart slut. Jag är inte den som klagar.
Något som gick "fetbort" (sorry för det lama skämtet, men jag var tvungen!) igår var semlan. Jag är ju på min Fitnessfight fram till den 29 februari. Konstigt nog tillåter de inte semlor i den kosthållningen. Verkligen lågt. Men när fighten är över planerar jag att äta en semla. En semla på hela året. Och då ska jag verkligen fundera vilken sorts semla det ska bli. Det finns ju den gamla hederliga så klart. Dock tycker jag att hemgjord sådan är allra bäst. I år tänker jag inte baka, för då är risken stor att 150 semlor åker ned istället för en. If you know what I mean.
Jag är väldig sugen på att testa wienersemla. Det har jag aldrig testat! Huvudsaken att det är mandelmassa i. Jag älskar mandelmassa och har ingen förståelse för de som inte gör det : )
Vilket är ert hetaste semmeltips? Ni som redan smakat för i år liksom!12 kommentarer:

Katarina sa...

Jag njuter gärna av flera semlor, annars kan man ju inte jämföra några! Hemma i Svedala blev det en klassisk semla på Arlanda, en hemmagjord och en hemmagjord tiramisu semla.. Godast?? Den klassiska hemmagjorda!

Ha en fin dag!

Saltistjejen sa...

Ååå ingen semla tillåten! VA? Va???!!! Lite snålt tycker jag.. ;-)
Själv är jag semmelälskare men skulle nog ha svårt att tänka mig att någon annan semla än den hederliga traditionella är godast. Med Mycket mandelmassa i BRÖDET!!!! :-)
Kram och skönt att du mår bättre nu!

Husfrun sa...

Absolut hetaste tipset är att baka själv.

Lisa sa...

Du vet nog alldeles säkert vad jag kommer säga, men alltså wienersemla! Finns inget som en wienersemla. Haha.
Själv bakade jag igår, och i ser att ehm, det blev visst en del. Men man kanske kan äta dem släta till kaffet tänker jag? Rätt nyttigare än annat fikabröd, men ändå sött (och rätt tråkigt).

Dorro sa...

Ojdå, då ligger jag illa till. Jag tycker inte om mandelmassa.

Duktiga Tjejen sa...

Alltså jag äter ju aldrig semlor, men jag smakade på en blåbärs-semla för nått år sedan eller två och den var ok jämfört, så kanske en sån?

pimsan sa...

hu inga semlor alls....hualien. hoppas du mår bättre nu

Malin sa...

Mums, jag ÄLSKAR semlor, men är inte den som bakar. Det blir nog ingen för mig iår. De säljer hemmagjorda på svenska skolan på lördag, men jag kan tyvärr inte gå. NJUT av din semla!!!

Anonym sa...

Såklart att mandelmassan är det bästa, du har verkligen fattat det här, hör jag! ;-) Och du, jag tycker du ska baka själv så kan du äta din ENDA semla och glatt skicka över de resterande 149 till mig. Jag tar emot, är beredd - NU!

Camilla sa...

Jag ska precis göra ordning semlor nu. Det kan jag behöva efter en lång skiddag. Här blir det hembakade bullar och hemgjord mandelmassa eventuellt med varm mjölk till.
Välj samla noga och njut av den du äter!

ZtorZillen sa...

Inte så förtjust i semlor...hoppas du känner dig piggare snart! Kram!

Min plats i solen sa...

Jag älskar ju semlor och det funkar lika bra med hembakade som konditorigjorda. Till jul brukar vi göra minisaffranssemlor och de går minsann inte av för hackor de heller. :)

Men nu har jag ätit min sista semla för säsongen. Nu är det slut på frosseriet och dags för hårt arbete i form av motionerande och trädgårdsarbete. Nu andas det vår i luften. :)

Kram på dig och hoppas att du känner dig piggare nu

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...