torsdag 2 februari 2012

It is da shit!

Har ni märkt hur kallt det blivit? Asså, den senaste veckan har mer snö och mer kyla liksom smugit sig på mer och mer. Jag måste säga att vädegudarna hara blivit smartare med åren. För en så där två år sen var det bara pang på. 20 minus och MASSOR med snö. Likaså förra året. Nu har det skett pö om pö. Lite snö här, en extra minusgrad där och så PANG! Superkall vinter! And you don't even know what hit you! Lurigt.

Igår skulle jag och klassen gå till biblioteket. Det är ungefär en promenad på 15 minuter om allt går väl. Innan jag gick fick jag erbjudande om att få låna kollegans termobrallor. Jag själv äger inga sådana eftersom jag ibland är snålheten personifierad. Speciellt när det gäller nåt så galet som termosar. Det är ju faktiskt inte så att jag är ute speciellt mycket när det är kallt. No way. Så för mig är det slöseri med pengar. Well. OH. MY. GOD! Vilken skillnad med termosar. Mina ben var alldeles gosiga och varma i detta fantastiska hölje. De hade gladeligen kunnat spatsera runt i dessa hela dagen. Utomhus i minus 10. Wonderful! Termosar is da shit man.
Tur i oturen att jag fick låna dessa underbara skapelser för när vi kom till bibliteket kom jag på att de öppnade först klockan 13 och nu var det 12.30. Vi lekte utanför i lekpaken, körde lite jaga och annat spännande. Och när vi kom in så var det så klart att det var stängt heeeeela dagen igår istället. Utbildning för personalen. Enda dagen någonsin typ som det är stängt. Så jag kallade på skolans buss. Jag en av tjejerna fick inte plats så vi sprang till skolan och tävlade mot bussen. Ett långt tag var vi övetygade om att vi vann. Logiken i detta kan jag inte förklara. Vi förlorade i alla fall. Men jag var varm.
Kärlek!


13 kommentarer:

Monica sa...

Jag tror det är läge för termobyxor, kanske finns några i förrådet:-), det är bara så kallt och i alla fall jag är inte så där snöklädd, det är man ju inte här, den här delen av landet passar inte att ha sån vinter som nu;-)

Husfrun sa...

Att tävla mot en buss och nästan vinna är inte illa :)
Men termosar alltså. Det måste jag köpa. Har bara ettpar överdragsbyxor o de hållet inte värmen i längden.

Lisa sa...

Du har så rätt i att vintern bara smugit sig på, jag har knappt märkt att det är precis svinkallt ute, eller inte velat inse snarare. Termosar är verkligen bra skit, ett måste nästan när man som jag har småbarn och bor på landet.

Marina sa...

Jag måste erkänna att jag var mycket mer välklädd och välutrustad på den fronten under min karriär som fritidspedagag...

Camilla sa...

Härligt! Varma kläder är guld värda. Jag älskar mina långkalsonger och varma tröjor. Jag brukar säga att jag är för gammal för att frysa, med det menar jag ungefär att "att vara varm går före snyggheten".

Emmama sa...

Här är det också ISKALLT just nu, hu! Jag köpte ett par på rean i våras, för 40 kronor och de är perfekta! :)

Kram och trevlig helg!

Kim M. Kimselius sa...

Tänker du köpa Termobyxor nu? Eller varför inte ett underställ av Merlinoull, varmt, mjukt och snyggt! Dessutom är det ett tunt material så man känner sig inte alls som en uppstoppad Michelingubbe i dem.
Kram Kim

Saltistjejen sa...

Du det är ju DÄRFÖR du inte gillar vintern Trillis! :-) För att du inte har rätt kläder på dig!! Ett bra underställ och bra termosar samt en skön jacka. Sedan klarar du minusgraderna som ett proffs!!! :-) Bra msösa o väntar och skor också såklart. När jag pluggade i Umeå hade jag långkallingar och termosar större delen av året hahaha! Och cyklade gjorde man överallt också. Oavsett om det var minus 20 och snöstorm. Well, det var kanske lite väl kan jag tycka nu när jag blivit gammal, bekväm och trist men då var det lika naturligt som det är att ta bussen idag.
:-)
KRAM!!!

pimsan sa...

ja fy bubbland. vart kom den kylan och vintern ifrån? den var ju helt onödig verkligen...

Min plats i solen sa...

Kanske dags att kolla om det finns några termobyxor kvar på rean vännen? ;)Jag lovar dig, det är välinvesterade pengar och gör det bra mycket roligare att vara utomhus när det är kallt.

Just nu är det dock FÖR kallt för min smak. Jäklar vad kallt det är och precis som maken påpekade har jag varit urgrinig hela dagen över kylan. Jag blir grinig av att frysa helt enkelt. ;)

Sköt om dig vännen och du, i nästa vecka ska det bli lite varmare så håll ut.

Kram Lotta

Katarina sa...

Ha, ha! Jag själv har alltid varit den som klätt mig varmt, dvs. långkalsingar och termobyxor.Även under min tid i Uppsala. Varför utsätta sig för kyla om man inte behöver frysa, då ett extra lager gör stor skillnad.

Köp varma kläder och vinter begreppet med dess innebörd får dig kanske att börja njuta av vintern. Jag som förra våren hade tänkt upplåta min lägenhet i Åre till dig o din familj, då du hade skollov. Men jag förstod att du inte var någon vinter tjej, när du vid ett tillfälle beskrev den där frilutftsdagen,, Ha, ha..

Jag får använda den gamla väl fungerande talessättet, Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Nu klär jag mig som en Michellin gubbe, inte tjusig precis men varm..

Kram

Anneli sa...

Om man nu ska vara tvungen att vara ute i denna kyla, så hjälper det om man kan hålla sig varm om benen :)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

När jag bodde i Sverige, single dessutom...fast med hund, fanns itne termobyxor ens på karrtan. Ân mindre i skåpet!
Men här i vinternorge, älskar jag mina termosar, sälskinn skor, Reima jacka, ullvantar o mössa!! Hur klarade jag mig utan tidigare undrar jag?!

Klem Anna

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...