måndag 13 februari 2012

Kommersiellt skit?

Det finns de som anser att Alla Hjärtans Dag är kommersiellt, att det bara är till för att affärerna ska tjäna pengar och det är ingen idé att fira. Man ska inte fira jul, påsk eller nåt annat heller då det också har blivit för kommersiellt. Men hörrni. Det är ingen som tänkt på att alla dessa semlor är kommersiella då? De som redan börjar bakas Annandag jul och inte försvinner förrän till midsommar typ? I hundra olika sorter (när det bara finns en original som är fruktansvärt god?)
Well, nu var det inte det vi skulle prata om. Jag vill bara säga att jag skiter i om saker är kommersiellt, jag gillar i alla fall. Och speciellt gillar jag denna dag som råkar vara just idag. Kärlekens dag. Det är viktigt med kärlek. Inte bara kärlek mellan två människor som är tillsammans, utan också kärleken mellan oss medmänniskor. Ibland verkar det nästan som vi är rädda för varandra. Man vågar inte titta i ögonen när man möter en okänd, kostar inte på sig ett leende eller att hålla upp en dörr några extra sekunder. Sitta bredvid varandra på buss eller tåg är nästan omöjligt, ge ett handtag med matkassen eller bara se en annan person ännu svårare. Alla vill vi bli sedda. Idag kan vi väl göra det där lilla extra för någon annan? En kram, en komplimang, hålla upp en dörr, hälsa eller bara våga tittat i ögonen och ge ett leende?

Idag är det kärlekens dag och jag har förberett en överraskningsfrukost till maken och dottern som de kommer att få äta när de vaknar. I am long gone när de kliver upp. Lite nybakat, lite förberett te i kitteln och ett mysigt kort (dottern får en klistermärkesbok med pirater, hennes senaste hobby)...Ikväll blir det god middag. Men den kommer jag inte avslöja här för maken hinner läsa!

Lite extra läsning för er som är nyfikna på maken min (kom ihåg att han är upptagen bara : p No monkey business!):
Förra året skrev jag så HÄR
I ett annat inlägg (lite längre ned i inlägget) finns något om maken som jag är stolt över. Kolla HÄR 
2009 skrev jag DETTA till makens födelsedag

ps. Jag ska övertala maken att gästblogga nåt inlägg så han får ge sin syn på saker och ting :) Framförallt Sverige. Men det blir på engelska. Ni som måste får använda Googla Translate. Jag avsäger mig dock allt ansvar för den översättningen. Det kan bli hur som helst! Kanske till och med ser ut att handla om nåt helt annat än ämnet i fråga...14 kommentarer:

Husfrun sa...

Haha, ja google kan man aldrig riktigt lita på ;)
I övrigt... vi firar inte utan jag försöker se varje dag som ett tillfälle att skänka och ta emot kärlek. Jag gillar när det blir så där lite spontant i stället.

Marina sa...

Det är väl som med allt annat - det blir så kommersiellt som man gör det. Fast här kan jag tycka att det är i häftigaste laget när affärerna fullkomligen dignar av röda hjärtan, nallebjörnar, blommor, kort i jätteformat och alla restauranger har annonserat med hjärtan i flera veckor... men visst kan det vara mysigt att göra något lite extra denna dag, utan att för den delen handla hur mycket som helst.

Västgötskan sa...

Men jag som h.a.t.a.r. semlor, kan jag fortsätta svära över allt kommersiell skit då? Hihi! ;-))

Duktiga Tjejen sa...

Jo, självklart är jag medveten om att allt det är kommersiellt. och jag HATAR semlor. Hihi. Men man kan ju gilla ändå. Jag gillar julen, påsken och midsommar etc.

JIppie, nu ska jag läsa inlägg om din man! Vet att han är upptagen, jag är helnöjd med min egen så no monkey business - I promise :)

Emmaas Bokhylla sa...

Ja, det ar karlekens dag och om man nu tycker att det ar kommersiell skit, da kan man ju fira pa ett annrolunda satt, eller hur?
Vi planerar middag&bio i kvall. Datenight. Det skall bli superharligt.

Emma sa...

vad go du är mot familjen din!

Och JA vad kul, övertala maken till ett gästinlägg!!!

<3

Katarina sa...

Jag är bombsäker på att de uppskattade sin frukost! När klev du upp?

Kram

ZtorZillen sa...

Personligen gillar jag alla hjärtans dag, dock inte denna köphysteri...tycker gott man kan visa kärlek till sina medmänniskor utan att spendera massa pengar på hjärtformatgodis å nallar!

Steel City Anna sa...

Vore spännande att höra makens syn på Sverige :)

Freedomtravel sa...

Kärlek är fint, alltid. Sen kan man bli trött på de kommersiella intressena som finns kring ALLA högtider. Vi har aldrig gjort nån stor grej av alla hjärtans dag, men kärlek är ju fint alltid! Och ikväll blev det faktiskt lite vin och god mat hopplockad från kylskåpet... Önskar en fortsatt fin kväll!

Anneli sa...

Jag gillar allt man kan fira! :)

curlingmamman sa...

Jag gillar kärlekens dag :) Lite extra mys är aldrig fel...och vissa behöver påminnas ;) kram

Västmanländskan sa...

Jag bloggade något likande. Alla ursäkter att fira är bra ursäkter ;)

Malin-Charlotta sa...

Du skriver så fint.

Vill lägga till en liten kärlek bara. Den till dig själv <3

Kramis! ps/ idag ansåg jag det var helg så är tillbaka haha!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...