måndag 7 oktober 2013

Måndagslistan

Så var det måndag igen! Vad är det med tiden egentligen? Är det Momos tidstjuvar som är i farten? Jag förstår inte. Lilla H växer så det knakar. Fyra veckor gammal imorgon och han har redan förändrats massor. Han är inte längre "nyfödd" även om han fortfarande är väldigt liten. Mer kött på benen, mer alert och vaken, intresserad av omvärlden...Tiden går alldeles för snabbt. Det känns som att det går så mycket snabbare än när N var liten. Kanske för att man nu vet, på ett annat sätt, hur snabbt det faktiskt går och vilka utvecklingssteg som kommer.

Idag är det måndag och jag är glad för:

  • ännu ett fantastisk paket som kom på posten i lördags! Denna gång från Monica och Anna som är så söta! Kläder till lilla H, halsband till N, en tidning (Allers!) till mig och fina dukar och gratulationskort! Bara så där :) Dukarna kom väl till användning genast. Teparty med N och hennes gudmor S så klart! Det finns alltid tillfällen för teparty enligt N. Hon skulle kunna teparta varje dag om det var så. Kläderna till H är himla söta (jag ska lägga ut bilder på alla kläder från Monica och även från vännen M från förra veckan så snart jag får tid!) och det är roligt att ha svenska kläder som ser lite annorlunda ut jämfört med amerikanska. Och svensk tidning! Det var inte igår! Med svenska korsord. Ni kanske kommer ihåg min nippe på korsord tidigare i somras på jobbet? Nu på svenska! Kan behöva brush up min svenska lite efter så pass lång tid i amerikatt! Tack så hemskt mycket för paketet :)
  • att man blir lite mer relaxad vid andra barnet. Lilla H har fått en förkylning. Smittad av storasyster. Och när hon var liten och blev förkyld eller sjuk, var man ju helt förstörd. Nu är man lite mer chillad och vet vad som väntar och har trix för olika krämpor. Fast nätterna känns långa...
  • att jag hittat kurser på nätet via amerikanskt universitet så att jag kan få de sista poängen för att få min lärarlegitimation här i NY. Man ska ju inte ropa hej, men nu är chanserna större att jag klarar allt innan deadline iaf. Håll tummarna!
  • att internethandel finns! Wow, vad skulle vi göra utan detta? Det finns ju allt man behöver och ofta med fri frakt. 
  • att jag är välsignad med en underbar man och två fantastiska barn!

7 kommentarer:

Camilla sa...

Tiden går onödigt fort och varför går den fortare och fortare?

Steel City Anna sa...

Man ser att han växt redan, vad fin han är. Jag skulle inte överleva utan svenska korsord :) kul att du gillar det också. Hoppas förkylningarna försvinner illa kvickt!

Monica sa...

Låter som ni har koll och allt fungerar bra. Jobbigt med lillens förkylning, man tycker de kunde slippa sån´t så små så jag hoppas med den försvinner fort. Kul med Ns teparty, ja de dukarna såg hon förstås att de passade perfekt till:-).

Marina sa...

Förstår att ni har det härligt! Fortsätt att njuta och glöm inte att ta tillvara varje liten stund!

Villa Frejas bokblogg sa...

Åh vad jag håller tummarna!
Och så håller jag med N, så klart är det alltid rätt tid för teparty.

iaz sa...

Vilka fina syskon på bilden =) Kärlek! Härligt med mer paket, alltid lika roligt (även när man själv beställt och vet vad som är i men i bästa fall kanske glömt lite av vad det var). Kul med kurserna, hoppas det ska gå bra! Vore så kul om du kunde börja jobba som lärare där borta =) Kul att se vilka skillnader som finns mellan skola där och här. Krya på lilla H och ge barnen en stor kram från oss!!

Katta sa...

Hallå där! Var har tiden tagit vägen? Det har gått redan 4 veckor sedan lilla H. kom till er. Jättefin bild också. Kram o grattis än en gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...