fredag 24 januari 2014

Måndag och fredag

På sistone har det känts som om det bara finns måndagar och fredagar. Helgen är över, måndag och skola igen efter två dagars ledigt. Jag försöker att bara göra mitt skolarbete på vardagarna då storasyster är i skolan. Dels för att det är lugnare och jag kan koncentrera mig, men också för att det är skönt att kunna vara tillsammans som en familj under helgen och göra det som faller en in, utan att behöva oroa sig för att man inte gjort klart nån uppgift som måste vara inlämnad. Givetvis händer det att man är tvungen att fila på nåt emellanåt, men förvånansvärt sällan.
Ja, och sen rullar veckan på och så är det plötsligt fredag igen. Och helgen far förbi snabbt som bara den och så är det måndag. Måndag och fredag alltså.

Morfar och N för nån månad sedan vid senaste snöfallet.
Nästa vecka börjar vårens höjdpunkt. Först och främst är det februari! En månad och sedan är våren på väg. Kan man säga lite optimistiskt. Så tänkte jag förra året också, men då visade det sig att det var ganska kallt ända in i maj nästan...när det ofta brukar värmas upp här i april.
Sedan börjar också melodifestivalen vilket jag ser fram emot. Ännu ett vårtecken för mig.
Jag hoppas att det inte blir som förra året då jag drömde mardrömmar om Martin Stenmarck...Kanske var jag lite för investerad i programmet?

Apropå vår har jag märkt att kvällarna börjar bli ljusare. Igår satt jag och tittade ut genom fönstret, blicken fastnade och jag tänkte att det var något som var annorlunda...tills jag insåg att klockan var nästan halv sex på eftermiddagen och solen hade ännu inte helt gått ned för kvällen. Det kändes riktigt bra! Plötsligt händer det liksom!

För övrigt är det snö här (som kom i tisdags) och den verkar ligga kvar ytterligare en vecka (om man ser till väderrapporten som visar låga temperaturer minst en vecka framåt)...väldigt onormalt faktiskt. Jag har visserligen saknat snö, men ändå. Förhoppningsvis är det lagom kallt imorgon så att vi kan gå och åka lite pulka igen!

9 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Ja, Melodifestivalen! Så roligt. Du är verkligen duktig som hinner med att plugga också. Blondinbella tycker det är svårt att åka buss med en bebis liksom :)

Malin sa...

Gud vad du är duktig. Jag tog ipf en kurs då Johannes var nyfödd och Mattias gick på förskola. Nu är jag hemma och har båda barnen på skolan och fattar inte hur jag orkade. Jag är liksom ingen nattmänniska som kan sitta uppe sent och plugga. Nu när barnen är i skolan tycker jag ändå att det alltid är något ärende som måste uträttas och när skolan är slut så är det läxor eller aktiviteter, på helgerna är det aktiviteter eller barnkalas (dessa har helt klart utökats med åldern), playdates osv. Lycka till med pluggandet iallafall och hoppas det inte blir alltför mycket snö igen!

Monica sa...

Härlig bild på morfar och barnbarnet!
Kul att det är lite snö ibland, ser ut som värsta fjällfotot:-).
Låter som du har sunda upplägg på studier och familjetid, trevlig helg önskas er! Kram!

Saltistjejen sa...

Ja du tiden rusar iväg. Dock känns våren rätt avlägsen. MEN jag gillar vinter också. Fast något mildare skulle det gärna kunna få bli. Särskilt jobbigt att det är så kallt INOMHUS! Iallafall hos oss. Jag har ugnen på i omgångar här hemma. haha! :-) Vi hoppas också på pulkaväder imorgon. I Central Park. tror de ska ha ngt stort vintergalej där då men jag hoppas det inte ska vara alltför mycket folk.
Du är duktig som pluggar tycker jag! Och det verkar gå bra också. Hur länge tror du det kommer ta innan du pluggat in din NY-kompetens?
Ha nu en riktigt fin helg!
KRAM!

Marina sa...

Det där med måndagar och fredagar är ett mycket mystiskt fenomen - de där dagarna mellen bara liksom försvinner...

Camilla sa...

Fördelen att plugga när man har barn och inte så mycket tid är att man blir effektivare när man väl sitter där. Inte fel det heller!

Visst känns det att vi går mot ljusare tider. Senaste veckan har det faktiskt märkts att det börjar bli lite ljusare, däremot vill jag nog inte kalla det vår än, även om jag fick en bukett tulpaner igår :)

Anna Granström sa...

SNART VÅÅÅÅÅÅR! Tjoho! Aningen senare här förvisso, men ändå. Längtar.

Katta sa...

Ja, tiden den rusar iväg men jag måste nog påstå där ajg är numera att det är lååångt till våren. Även om solens timmar syns lite mer finns nog inte någon vårkänsla där. Lycka till med studierna .

iaz sa...

Håller med, veckan består bara av måndagar och fredagar samt lite för korta helger ;) Man får göra sitt bästa för att hänga med. Hoppas med på att våren kommer snart, idag känns den dock avlägsen eftersom det är minusgrader och snöar lite lätt...kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...