söndag 5 juni 2016

Stenen rullar

Tack för kommentarer om egna upplevelser kring att söka medborgarskap! Ju mer man vet, desto lättare är det att förbedera sig inför det som komma skall. I veckan fick jag ytterligare ett brev från USCIS (som sköter immigration). Där står det att min tid för intervju och prov är den 30 juni! Alltså bara några veckor framåt i tiden. Kanske dags att börja plugga? Nästa helg. Kanske. Jag vet med mig att jag kommer sitta där sista helgen innan och råplugga. Tiden går så himla snabbt att det är svårt att hinna med.

Imorgon börjar sista veckan av detta skolår och det är fortfarande en hel massa att hinna med. Packa klassrummet något, samla ihop barnens konstverk, födelsedagar som ska firas och så klart ordna med lite presenter till sonens lärare. Det blir böcker i år och så kanske nåt litet presentkort på nåt kaffeställe. Det brukar vara uppskattat.
Till dotterns lärare vet jag ännu inte. Skjuter så klart upp det till sista helgen. Givetvis. Vem ska jag inbilla att jag är organiserad och planerad? Jag hade tänkt gå ut idag och kika lite i affärer, men det regnar katter och hundar där ute just nu. Inte alls idealt att gå ut med andra ord. Tydligen ska det åska och ha sig, storma lite dessutom. Nej, idag blir det inomhus.

Igår var vi ute hela dagen nämligen. Vi åkte till Central Park med en väninna och hennes dotter. Faktiskt, nu när jag tänker efter, är detta årshelgen sedan vi träffades för första gången förra året! Då var det på Sveriges Nationaldag eftersom det var en lördag om jag inte missminner mig!
I år träffades vi vid en lekpark och sedan hade vi en fin picknick innan det var dags att bege sig hemåt. Jättemysigt! Sonen var fruktansvärt trött efter den dagen och somnade sittandes när han tittade på TV en stund...Med en missad middagsvila och mycket gående (vagnen gick sönder på vägen hem så han fick gå väldigt mycket. Med mutor) var han helt slut. Plus varmt och kvavt...Det tär på en liten kille som inte ens är fyllda tre ännu.

Hoppas ni haft en fin helg också!

5 kommentarer:

Monica sa...

Skönt att du fått en tid och skönt att ha det gjort sen! Hoppas sonen sover hela natten efter den långpromenaden:-), duktigt av honom att knata på. Har inte riktigt kläm på om du har någon form av sommarlov själv men hoppas det så du får ta igen dig lite från resor och tidspress. Ha det så fint!

Camilla sa...

Så spännande och pirrigt att gå på intervju. Håller tummarna redan nu och det går säkert bra.

Känns konstigt att läsa om oväder när vi har jättefint väder här i Sverige. Alltid så svårt att tänka sig annat väder än det man är i just nu, tycker jag. Bäst att passa på att njuta av nationaldagsledigt och bra väder.

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, det är mycket så här i slutet av terminen.
Mysigt nationaldagsfirande. Vi var på picknick i fint sommarväder.

Malin sa...

Härligt! Ja här står det en massa påsar till alla lärare. Jag bir 5 min från IKEA så där brukar jag handla presenter. Barnen har så himmelskt många lärare och vi ger även till administration som jobbar hårt, plus karateläraren, tutorn osv. Det går åt en del pengar, men jag tycker att man skall tacka de som lägger ned så mycket tid på våra barn!
Iår blir det ju dessutom sista året för ena. Hemskt mamma som jag är, tvingar jag barnen att skriva tackkorten;)

iaz sa...

Va spännande att tiden är satt för intervjun. Plugga på! Det kommer du greja, du är som gjord för att plugga jue ;) Heja dig! Sommarlov på gång med, va skönt! HÄrligt med ledighet. Hur länge blir du ledig? Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...