lördag 2 juli 2016

Plötsligt händer det!

Lite har hänt sen sist jag skrev ett utförligt inlägg om mitt liv. Ja, ni vet, mina memoarer som är så olidligt spännande. Kommer ges ut om en 50 år eller så. Håll ögonen öppna!
Jag får helt enkelt göra punktform.

  • Jag gick på intervju för amerikanskt medborgarskap i torsdag. Det gick väldigt bra. Svarade rätt på alla frågor och allt. Nu väntar jag på tid för ceremoni för att sväras in i landet som medborgare. Spännande tider. Kanske får jag rösta i valet i november? Hoppas
  • Inte bara det hann jag med i torsdags. Jag vaknade också mitt i natten med en fruktansvärd värk i höger öra. Japp. Öroninflammation. Kul jul. Verkligen. Tur att jag var ledig och att min tid på USCIS var senare på dagen så jag kunde knalla till doktorn så fort de öppnade och få antibiotika. Som hjälpte nästan omedelbart.
  • Långhelg denna helg. Vi firar USAs nationaldag, eller Independence Day som det heter här. Vi har planer för helgen. Något så när i alla fall. Idag är det picknick i parken. Imorgon åker vi till en vattenpark lite norr om New York. Måndag blir en lugn dag (det är då firandet sker) hemma med god mat. Inte illa tycker jag. Vädret ska vara fint också!
  • En vecka kvar till jag har mina två veckors semester. Inte bara det. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar! Måndag och torsdag lediga. Nästan som att ha semester ändå... Typ. Förutom med 14 skrikande ungar runt benen...Vi har haft en ganska tuff grupp den här perioden. Vi har hållit ihop och lyckats överleva, men det har inte varit lätt. 
  • Dottern har sommarlov nu. Härligt! Hon gick ut åk 3 med högsta betyg i alla ämnen! Vi är så stolta över henne så det är inte klokt! Vilken unge man har! På riktigt!
Vad gör ni i helgen eller på semestern?

7 kommentarer:

Camilla sa...

Så spännande att du snart blir Amerikan och det vore ju toppen att få rösta i höstens val.
Den här dagen ägnar jag åt att inte packa. Jag borde packa och jag tar fram en sak då och då men det är så tråkigt. I morgon åker jag iväg på scoutläger en vecka så det vore bra att ha packat innan dess.

iaz sa...

Men alltså, va duktig du är, alla rätt!! Helt superbt! Grattis! Då är du ju nästan amerikan nu ju. Har du fortfarande kvar ditt svenska också eller kan man bara ha ett?

Och er dotter, va duktig hon är så fått ås fina betyg. Bra jobbat N!! Ge henne en stor grattiskram från mig. Hoppas hon får ett härligt sommarlov.

Kram!!

Monica sa...

Skönt att du har det ordnat och hoppas de har en kul fest för er:-), mindre kul med öroninflammation som vuxen, haft det också, gör ont! Och så ett jättegrattis till fina duktiga dottern, så kul! Och fint att hon är engagerad i skolan från början och sen kan hon så lätt välja inriktningar som äldre. Hälsa duktiga tjejen! Och lilla killen också:-)

Kattas Betraktelser sa...

Oj, vad tiden gått fort. snart är du amerikan... Måste vara svårt att förlika sig med endast 2 veckor semester, iallafall för mig! Ha de gott!

Villa Frejas bokblogg sa...

Sådan mor, sådan dotter. Grattis båda två, ni är så duktiga. Hoppas du hinner vara med och rösta.

Annika sa...

Men grattis, vad roligt. SÅ långt har inte jag kommit än, efter 23 år här.
BRA!
Säkerligen hinner du sväras in innan valet. Känns som ett viktigt val att få rösta i.
GRATTIS!! Stort!!
OCH snart semester, så skönt!!
Grattis till den duktiga dottern också.
Jag gillar fjärde juli. SÅ skön helg med skön stämning. Synd bara att vädret var så dåligt den dagen. Nu är det istället värmebölja av rang som gäller.
Stay cool!!

Anna Ström Åhlén sa...

Wow! Bra jobbat med medborgarskapet. Måste kännas fantastiskt. Trist med öroninflammationen men skönt att du fick hjälp fort. Jag har också semester nu. :) Det blir en del resor, närmast en pressresa till Tjeckien! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...