lördag 27 augusti 2016

Ett "litet" sommaruppehåll blev det visst

Sommaren ja. Här är det fortfarande över 30 grader varmt dagligen. Ingen tillstymelse till höst än så länge. Min sommar så här långt har varit mycket händelserik. Så händelserik att jag måste punkta lite.

  • Syrran M kom på besök i nästan två veckor. Mycket turistande eftersom jag råkade vara ledig ett par dagar. 
  • Jag blev amerikansk medborgare! Den 12 augusti svor jag in mig i landet och räknas numera som amerikan. Känns bra faktiskt. Skönt att slippa behöva tänka på att förnya Green Card och sånt där. 
  • Syster J kom också och hälsade på tillsammans med sin kille. Tyvärr jobbade jag, men ändå hann vi ses två utav dagarna. Mysigt!
  • Jag har jobbat som en tok hela sommaren på sommarläger på min skola. Mycket utomhus, så jag har fått en fin solbränna. Även på benen! Värt att nämna!
  • Senaste veckan har jag lärt känna min nya lärarkollega som jag ska jobba med under kommande år. Vi har fixat vårt klassrum och haft studiedagar hela veckan. Inklusive förstahjälpenutbildning. Trots att jag gjorde den förra året, känns det som om man börjar om från noll varje gång. Lite läskigt!
Detta är sista helgen innan skolan startar igen på måndag. I år kommer jag ha en något yngre grupp än förra året. Det blir spännande. Anledningen till det är att sonen min ska gå i den åldersgrupp som jag brukar undervisa i. Jag är inte så sugen på att ha honom i min klass! Just nu är han rebellisk så det heter duga! Jag kan se honom samla alla barn till en gemensam revolution mot mig...Det vore ju något.

I alla fall njuter jag av lugnet före stormen! På måndag smäller det. Sen brukar det plötsligt bli juni och sommar igen av någon anledning. Så snabbt känns det som  att det går.

Beachdag

Bronx Zoo. Familjen i bakgrunden är också svensk!


Glass på Coney Island

Coney Island

Ceremonien för medborgarskap. Man får en flagga också!

Högtidlig dag för 174 nya medborgare

Ta ett kort på mig mamma! Inne på Target...


7 kommentarer:

Monica sa...

Låter som du haft en fin sommar och kul med besök. Grattis till medborgarskapet! Vad det nu kan innebära:-) men jag tror det är bra att ha särskilt när man har barn och ännu får man väl ha dubbelt. Framtiden vet man ju ändå inget om och hur regler kan ändras med då får man ta det då. Skönt att du har det ordnat, ha det fortsatt fint och lycka till med din jobbhöst, just lille herr'n där kan ju bli det mest jobbiga;-)

Steel City Anna sa...

Kul med en uppdatering! Grattis till medborgarskapet!

Camilla sa...

Du tycks ha hunnit med en del i sommar. Måste vara särskilt kul att få besök "hemifrån". Fortsätt också lyssna på sommarpratarna så känns det som att sommaren håller på ett tag till.
Grattis till medborgarskapet. Det var väl ändå lite pirrigt innan allt gick i lås.

iaz sa...

Skönt med ett litet uppehåll i bloggandet och passa på att njuta av semester, ledighet väder och familj istället =) Trogna läsare finns ju kvar ändå ;) Stor kram!!

Anna, New York - My Bite of the Big Apple sa...

Ibland är det skönt med bloggpaus. Du verkar ha haft en både fin och händelserik sommar. Stort och varmt grattis till medborgarskapet! Kramar

Malin sa...

Hoppas första veckan gått bra! Mina börjar på tisdag varav den ena i ny skola. Spännande!

Sök pass genast så du kan resa om du måste.

Villa Frejas bokblogg sa...

En sån händelserik sommar. Grattis igen till medborgarskapet.
Härligt med sommarvärme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...