lördag 4 februari 2017

Två veckor

Två veckor- en livstid. Jag tror inte att det är någon som helt kunnat undvika vad som hänt under de här två senaste veckorna i USA. Folk är väldigt upprörda och med all rätt. Det är lite jobbigt att vakna upp och liksom genast undrar vad som kommer ske idag. Mycket av det som pågår i form av nya lagar etc kommer heller aldrig ut i main stream media. Givetvis portandet av folk från de sju muslimska länderna, toppade nyheterna - med all rätt.
Jag är så glad att folk står upp för vad som är rätt! Det ger mig hopp om mänskligheten. Folk är ute på gator och protesterar, bojkottar varor och företag, skriver uppmuntrande på sociala medier, skänker pengar till organisationer, ringer senatorer och jobbar ideellt för att hjälpa andra. Det är fantastiskt!
New Yorks senator Gillibrand, har varit utomordentlig måste jag säga. Hon har röstat nej till många av den nya "presidentens " val till sin administration, och vågar gå emot strömmen. Det som är förskräckligt är att många demokrater som är i senaten inte verkar tänka efter ordentligt utan röstar Ja för vem som helst! Det måste ändras. Republikanerna försökte ta ner President Obama under åtta år, dags att återgälda vänligheten!

Det är mkt som redan kommer bli lidande. Miljön och den vanliga lilla människan. Men ni vet "corporations are people too" som myntades under förra valet...

4 kommentarer:

Marina sa...

Vi är fler som vaknar varje morgon med hjärtat i halsgropen och undrar vad som har hänt under natten...

Steel City Anna sa...

Tur man inte har Twitter känner jag :)

iaz sa...

Ja, det är verkligen skrämmande att en person som han kunde bli framröstad av folket. Många måste ju sympatisera med hans förvrängda åsikter och beslut. Hemskt! Man undrar ju lite hur det ska sluta... =/ Kram

Annika sa...

Ja, det är verkligen helt sjukt detta. OCH det är sant, varje dag vaknar man och undrar vad 17 som ska hända idag.
OCH ffa att det är SÅ oamerikanskt det som sker.
Jag är glad och tacksam över att folk engagerar sig SÅ mycket som de gör. För det är verkligen rörelser som växer sig starka nu.
BRA det.
Men jag undrar också var det ska sluta. Imoeach him, det är allt jag kan säga.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...