tisdag 27 oktober 2020

Skolan redan stängd

 Inte min skola men Hs skola. Förra veckan testade två elever i två olika klasser positivt och skolan stängdes först 24 timmar för städning. Efter 24 timmar beslutade de att stänga skolan i två veckor för säkerhets skull eftersom det handle om två barn i två olika klasser utan anknytning till varandra. Så Hugo och alla andra barn får också ha skola online på heltid. Visserligen går barnen "bara" två dagar fysiskt i skolan ändå per vecka, men det är två viktiga dagar tycker jag. Förhoppningsvis öppnar skolan igen i slutet på nästa vecka. Vi passade på att testa H för Covid i helgen ändå. Negativt! Puh!

Mitt jobb går bra än så länge. Vi arbetar på. Alla bär mask. Även barnen. Det går bra och barnen har vant sig och även vi vuxna. Vi har bra ventilation i klassrummen också och en makapär som ska rena luften på nåt sätt. Dessutom passar vi på att vara ute i Central Park nästan varje dag. Det är himelskt och något som jag saknade förra året!


Det beslutades också att vi kommer att ha två veckor stängt efter nyår och köra online med barnen som vi gjorde i våras. Just för att alla ska kunna resa och träffa familj och inte behöva tänka på karantän. Vi alla är i karantän i två veckor då. Regeln här i NY är att om man åker till vissa stater och länder och sedan kommer tillbaka så måste man sitta i karantän i 14 dagar för säkerhets skull. Det känns tryggt att skolan redan nu beslutat om detta så att alla som vill kan resa. Tänker framförallt på lärare som inte kunde resa till sina familjer i somras på grund av viruset. Det är inte så lätt som lärare att bara ta två veckor ledigt för att sitta i karantän. Vi har bara 10 sjukdagar per år. Efter att man tagit dessa dagar får man stanna hemma utan betalt om man måste. Men eftersom lönen som lärare inte är så himla fet, är det inte något som man gärna gör. 

Just idag är jag hemma för maken är på jobbet och jag har hand om skolningen för barnen. Efter att H slutat skolan ska jag gå och rösta! Det är nämligen dags för presidentval. Här i NY kan vi rösta i förtid. Förtidsröstningen startade här i lördags. Jag gick ditt för att rösta men kön var två timmar lång! Nej tack! Istället går jag och röstar idag. Förhoppningsvis! #Biden2020 #AOC2024

4 kommentarer:

Malin sa...

Fallen stiger även här men vårt countys kommunala skolor är online till februari. Dock är Js skola öppen 3 dagar i veckan. Det går bra. Alla bär mask. De kan vara ute hur mycket de vill. De har också köpt en sån där luftrengöringsmaskin. Vi har inte tagit Covid test även om man i vår delstat gärna vill att alla skall göra det även utan symptom. Men jag tycker det verkar orimligt om man varken haft symptom eller tror sig varit utsatt. Förutom att handla är vi oftast hemma. Vi var på ett museum i helgen med tidsbegränsade biljetter och mask så inte mycket folk.
Läser med oro om siffrorna som stiger i Sverige också.

iaz sa...

Va tråkigt att höra att de fått konstaterade fall på Hugos skola. Bra ändå att de tar det på allvar. Men barnen har det nog bäst att få gå i skolan som vanligt. Hoppas det snart blir lite mer som vanligt igen. Längtar till det.

10 sjukdagar betalt bara? Say What? Det är inte särskilt generöst. Finns kanske försäkriningar som hjälper till?

Kram

Trillingnöten sa...

Malin: Jag håller med om testningen. Man kan ju testa och sen på väg hem efter bli smittad av någon! På skolor kan jag tycka att det är bra att ha random testning eftersom många yngre är asymptomatiska...Men att testa veckovis för alla är ju inte rimligt!

Trillingnöten sa...

Iaz: 10 sjukdagar är ganska mycket i jämförelse. Vissa har ingenting. Eller så har de 10 dagar kombinerad semester och sjukdagar (om man använder de 10 dagarna till sjukdagar så har man ingen semester). Ingen försäkring kan införskaffas för fler sjukdagar heller...helt galet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...